ИНТЕГРАЛ - Езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти
      Езикови ваканции (7-19 год.)
 
Oxford Royale Academy
Езиков център: Oxford Royale Academy
Начални дати и цени за: 2019
Държава: Великобритания
Град/Регион: Оксфорд
Тип на курса:
√ IELTS
√ Ваканционен
√ SAT
√ Подготовка за университет
√ Специализирани курсове за деца и изучаване на предмети
√ Млад лидер
√ Английски в областта на медицината
√ 19-24 юли
√ 26-28 юли
√ 3-4 август
Езици: Английски
Езикови нива:
Минимално ниво: B1
Възраст: 13 - 18  
Период: 07.06 -  31.08
Свободни места:
Настаняване:
Общежитие
     

Oxford Royale Academy е горд носител на множество престижни награди за качество на курсовете, които предлага и високото ниво на обучение. Сред отличията за 2016 и 2015 година са Queen`s Award for Enterprise (2016) за все по-голям интерес и все повече ученици, British Youth Travel Awards (всяка година от 2010 до 2015) - най-добър образователен продукт, British Council Accredited (2016) - ръководство, преподаване, използвани матерали и още много други награди и отличия.

Курсовете:

Курсовете се предлагат в Оксфорд и Кеймридж. 

Предлагат се разнообразни програми, в зависимост от интересите и желанията на курсистите. Обучението във всички програми е 26 учебни часа на седмица. Курсистите се разделят на две възрастови групи 13 - 15 и 16 - 18 години. Родените между 01.07.2002 - 11.08.2002 могат да избират от всички курсове, неазвисимо за коя от двете възрастови групи са определени.

13 - 15 години

Обучение по английски през лятото (Оксфорд ) - Работи се върху всички езикови компоненти: слушане, четене, говорене, писане (20 уч.ч/седмица). Понеделник, сряда и петък следобед са запазени за уъркшопи (6 уч.ч/седм.) на теми като разговорен английски, култура на Великобритания, креативно писане, пиесите на Шекспир.

Филмова академия (Оксфорд ) - курсът е практически и посветен на правенето на филм. Курсистите се учат как са планират своята продукця, да напишат сценария за нея, да изберат подходящо място и да заснемат самия филм. Работи се с най-модерните HD камери, микрофони и осветление както и най-популярните софтуери за видео обработка. Накрая има и официална церемония по завършването, на която се преставят готовите филми.

Въведение в архитектурата (Оксфорд и Кеймридж)- в този курс се съчетават теория и практика. Изучават се теоретичните принципи и историята на архитектурата, обръща се внивание на дизайна и планирането на една сграда, изучават се законите за регулации на сградите, изготвят се дигитални модели, правят се скици. Тази програма цели да покаже на курсистите какво е да бъдеш архитект.

Въведение в компютърните науки (Оксфорд )изучават се основните принципи на компютрите като фокусът е върху усвояването на основите на програмирането и правенете на сайтове. Изучават се и различни езици за програмиране. В допълнение, преди да отидат в Оксфорд, курсистите ще могат да се запишат в един от 7 онлайн курса, в който да се обучават през свободното си време.

Въведение в инженерството (Оксфорд и Кеймридж) - курсът е предназначен за тези ученици, които искат да разберат какво е да бъдеш инженер. Ще се обсъждат разнообразни теми, свързани с инженерните науки, математиката, физиката, различните технологии, паралелно с това ще развиват техническите и аналитчните умения на курсистите. 

Въведение в правото (Оксфорд и Кеймридж)  - част от раглежданите теми са философия на правото, конституционно право, криминално право, правонарушения и други. В курса са широко застъпени дискусии, ролеви игри, уъркшопи. Курсистите добиват представа какво е да бъдеш адвокат както и какво е необходимо при кандидатстването да станеш накъв. Организира се и примерно дело.

Въведение в медицината (Оксфорд и Кеймридж) - обучението е предназначено за тези, които са се ориентирали от рано да учат медицина. Изучава се човешката анатомия както други свързани теми. Практиката е свързана с усвояването на различни медицински процедури, използването на медицинска техника, правенето на дисекция.

Млад лидер (Оксфорд )- програмата е фокусирана върху знанията и уменията, които кандидатите трябва да имат, за да бъдат успешни политически и бизнес лидери. Изучава се политика и системи на управление. В клас са включени много дебати, работа в екип, говорене пред публика, умения за аналитично мислене.

Нови перспективи (Оксфорд и Кеймридж)- обучението е по предмети, които учениците избират. Сутрин се фокусират върху два от тях (20 уч.ч/седм.), а следобед е само един и преминава под формата на уъркшоп (6 уч.ч/седм.). Вариантите за сутрешен предмет са: творческо писане, икономика и мениджмънт, околна среда, експериментална психология, биология на човешкото тяло, математика, модерна история, физика и химия, политика и международни отношения. Следобед може да се избира между: актьорско майсторство, бизнес предизвикателство, умения за писане на есе, лидерски умения и тиймбилдинг, говорене пред публика и водене на дебати, фотография и скициране на Оксфорд.

Въведение в предприемачеството (Оксфорд и Кеймридж)- курсистите ще научат какво е необходимо за основаването и ръководенето на собствен бизнес, уменията и качествата, които трябва да притежава един успешен предприемач, който разбира глобалните финансови пазари.

Въведение в модния и текстилен дизайн (Оксфорд)- съчетание от теория и практика, свързани с различните материари и дизайна. Изучава се историята на дизайна и дрехите и тяхното влияние във времето, когато се се появили. От избора на материал, през ръководенето на работния процес, до креативния процес на създаването на колажи.

Въведение в разработването на iOS приложения (Оксфорд и Кеймридж) по време на този курс, учениците ще се научат да създават сами приложения за iOS, чрез новия програмистки език Swift. Курсистите ще научат най-добрите практики при работа с езика и ще се запознаят с принципите за обектно ориентиране, управление на памет, функционални концепции и др. Курсът ще включва също и как се публикуват собствените приложения в App Store, как се представя проект пред връстниците, както и обратна връзка от тях за разработеното приложение.  

Въведение в роботиката (Оксфорд и Кеймридж) този двуседмичен курс е изключително практически насочен и интензивен. В началото курсистите ще научат основните концепции - движение на колелата, основен контрол, сензори и др. След това ще приложат наученото на практика като създадат реакции в техни собствени роботи. Всеки теоретичен урок е последван от практическо упражнение, което да помогне на курсистите да визуализират наученето и чрез прилагането му на практика да го запомнят и разберат по-ефективно.  

Въведение в писането на сайтове (Оксфорд и Кеймридж)в курса се включва обучение за направата на интернет страница – от самия замисъл на идеята, през програмирането и поддържането. Изучават се HTML, CSS, Java script, правенето на презентации, различни начини по които да изглежда интернет страницата и други.

16 - 18 години

Обучение по английски през лятото (Оксфорд ) Работи се върху всички езикови компоненти: слушане, четене, говорене, писане (20 уч.ч/седмица). Понеделник, сряда и петък следобед са запазени за уъркшопи (6 уч.ч/седм.) на теми като разговорен английски, култура на Великобритания, творческо писане, пиесите на Шекспир.

Разширяване на перспективите - обучението е по предмети, които учениците избират. Сутрин се фокусират върху два от тях (20 уч.ч/седм.), а следобед е само един и преминава под формата на уъркшоп (6 уч.ч/седм.). Вариантите за сутрешен предмет са: археология и антропология, астрономия, химия, съвременна история,  бизнес финанси, генетика, класически цивилизации, икономика, английска литератра, експериментална психология, човекът и обществото, мениджмънт, математика, биология, свързана с медицината, философия, физика, политически науки и международни отношения,творческо писане, журналистика, невробиология, дигитален маркетинг, разработване на софтуер и мобилни предложения. Следобед опциите са: академично писане, актьорско майсторство, бизнес предизвикателство, глобални проблеми, графичен дизайн,  лидерство и тиймбилдинг, изкуството и архитектурата в Оксфорд, говорене пред публика и дебати.

Бизнес и предприемачество (Оксфорд и Кеймридж) - програмата обхваща лекции, семинари и уъркшопи, които целят да дадат на курсистите добра основа за бизнес мениджмънта и икономиката. Изучават се маркетинг, международни финанси, етиката в бизнеса. Курсистите ще се научат как да основат и ръководят свои бизнес, както и как да се справят успешно на работното място.

Подготовка за IELTS (Оксфорд и Кеймридж) - курсът е предназначен за курсисти с ниво Upper-Intermediate или Advanced. Работи се върху всички части на изпита. По време на курса се правят два пробни изпита.

Подготовка за SAT (Оксфорд) - фокусът на обучението е математиката, критичното четене и уменият за писане. Правят се примерни тестове и се акцентира върху изпитни техники за успешно представяне и постигане на високи резултати. Сутрин всички работят заедно, а следобен всеки курсист избира един от елементите на изпита, който има нужда да подобри.

Архитектура (Оксфорд и Кеймридж) курсът представя на бъдещите архитекти ключови концепции и теории от сферата, като в същото време им дава възможност да се запознаят отблизо с това какво би представялвала една бъдеща кариера в архитектурата или изучаването на архитектура на университетско ниво. Курсистите ще изучават основни принцип на дизайна, пространственото планиране, скицирането и създаването на портфолио и осовни инженерни и строителни концепци, които да поставят основата на бъдещото им каадемично обучение. 

Подготовка за кандидатстване за право (Оксфорд и Кеймридж) – Програмата е структурирана така, че курсистите да видят от първа ръка какво означава да с еучи право на университетско ниво – ще бъдат запознати с определен аспект от правото и ще участват в дебат по определената тематика. Освен това учениците ще се запознаят и с процеса на кандидастване през централизираната система UCAS, както и как да се представят успешно на интервюто при кандидатстването си.

Подготовка за кандидатстване за медицина (Оксфорд и Кеймридж) – този курс е подходящ за онези, които обмислят кандидатсвтане в британски университет със специалност медицина. Курсистите ще се запознаят с различни опции за специалности в сферата на медицината, както и специфичният процес на кандидатстване. Ще получат също така и индивидуални съвети за изготвяне на мотивационните си писма и ще разгледат едни от най-добрите практики при цялостният процес на кандидатстване за тази предизвикателна специалност.

Подготовка за инженерни науки (Оксфорд и Кеймридж) – обсъждат се теми, свързани с инженерните науки, като учениците отделят и време за избор и подготовка за кандидастване в университет в инженерна специалност. Пишат се мотивационни писма, изучават се техники при явяване на итервю, разяснява се процесът при кандидатстване.

Филмова академия (Оксфорд и Кеймридж) - По време на курса, учениците ще придобият умения необходими в режисурата, продуцирането или редактирането на филми. Курсистите се учат как са планират своята продукция, да напишат сценария за нея, да изберат подходящо място и да заснемат самия филм. Работи се с най-модерните HD камери, микрофони и осветление както и най-популярните софтуери за видео обработка. Накрая има и официална церемония по завършването, на която се преставят готовите филми.

Компютърни науки (Оксфорд и Кеймридж) – курсът включва запознаване на учениците със сферата на компютърните науки, като се набляга над компютърните системи за изчесления, анализ и презентация на данни. Обучението включва освен теоретична информация, изучаване на три езика за програмиране и създаванена уебсайт.

Млад лидер (Оксфорд и Кеймридж) – програмата включва лекции, дискусии и семинари по текущи глобални теми. Курсът представя на учениците международното общество, от което са част всички настоящи и бъдещи лидери и начина, по който промените в социалните, политически и икономически условия в света оформят дефиницията за лидер в контекста на днешния съвременен свят.

Роботика (Оксфорд)– Този курс запознава курсистите с научните и инженерни аспекти, коит стоят зад съвременната роботика, както и им дава познания по целия процес на дизайн на роботи и процеът им на създаване и развиване. Програмата е много практически насочена и освен, че ще научат основните концепции при създаването на мобилни роботи, курситите ще участват и в различни предизивикателства и финално състезание, които ще тестват спосбностите на роботите им.  

Разработване на iOS приложения (Оксфорд)– Програмата ще даде на курсистите уменията необходими за разработване на iOS приложения чрез прилагане на основни техники за програмиране и концепции за решаване на сложни задачи чрез езикът за програмиране Swift.

Програмиране на интернет страници (Оксфорд )– по време на курса ще се разглеждат теми като въведение в HTML, структуринане на интернет страница, работа със CSS, разучаване на софтуерната платформа Github, хостинг, добавяне на интерактивни елементи на страницата и други.

Настаняване

Обучението и настаняването са на базите на няколко училища. В кое училище ще бъде настанен курсистът зависи от избраната от него програма. Повечето стай са самостоятелни, с баня на етажа. Има и общежиния, в които се предлагат и двойни стаи.

Курсистите на 13 - 15 години Оксфорд: Jowett Walk, Lady Magnet Hall, St Peter`s College, Yantor Manor

Курсистите на 13 - 15 години Кеймбридж: Clare College 

Курсистите на 16-18 години са разпределени в други училища Оксфорд: Ballio College, St Catherine`s College, University College, The Queen`s college, Yarnton Manor. 

Курсистите на 16-18 години са разпределени в други училища Кеймбридж: Clare College, St Catherine`s College, 

Спорт и свободно време

Свободното време на курсистите е уплътнено с много възможност за спорт и интересни занимания. Предлагат се разходка с лодка, крикет, тенис на зелените площи в училищата, обиколка на различни колежи и университети в града, посещение на известни музеи и катедрали. Организират се семинари за индийски танци, салса, свирене на барабани. Има филмови вечери, караоке, тематични партите. В края на всяка програма се провежда официална церемония по завършването, на която са поканени и родителите. На курсистите се дава ограничено свободно време, в което по групи от по няколко човека, могат да се разходят из града.

Екскурзии

Организират се две целодневни екскурзии за двете седмици. Примерни дестинации са Лондон, с разглеждане на най-известните забеежителности, дворецът Бленъм, паркът за диви животни Costwold Wildlife Park.

Таксата включва:
 • Настаняване в общежитие
 • 26 уч.ч обучение на седмица
 • Закуска и вечеря в кампуса
 • Тест за определяне на нивото
 • Учебни материали
 • Сертификат за завършен курс
 • Тенска и бадж
 • 2 екскурзии за 2 седмици
 • Развлекателна програма вечер
 • Медицинска затраховка
 • 24 ч. телефон за спешна връзка

Снимки / Видео


Има два варианти за трансфер от и до летище Хийтроу:

 • с бусче, наето от организацията, което при пристигане се движи между 9:00 и 15:00, а на връщане между 06:00 и 12:00 - 130 бр.лири
 • с такси в дните на пристигане и заминаване - за точна цена моля попитайте в Интеграл

 До всички други летища както и за часове извън посочените организацията предлага трансфер само с такси.

Депозит за записване (приспада се от таксата за курса):

 • за две седмици: 795 бр. лири
 • за четири седмици: 1495 бр. лири

Курсове 16 - 18 години

Курсовете в Оксфорд се провеждат от 9 юни до 18 август, в Кеймбридж от 30 юни до 28 юли. Някой курсове имат фиксирани начални дати, моля попитайте в Интеграл.
Настаняване Опции 2 седм. 4 седм.
Общежитие ₤ 4595  
Общежитие Компютърни науки, iOS App Development, Роботика, Web Coding, Филмова академия ₤ 4995  
Общежитие Обучение по английски през лятото в Кеймбридж ₤ 3495 ₤ 6795


Курсове 13 - 15 години

Курсовете в Оксфорд се провеждат от 9 юни до 18 август, в Кеймбридж от 30 юни до 28 юли. Някой курсове имат фиксирани начални дати, моля попитайте в Интеграл.
Настаняване Опции 2 седм.
Общежитие Нови перспективи, Въведение: в архитектурата, в инженерството, в предприемачеството, в модата и дизайна, в правото, Лидерство, в медицината ₤ 4595
Общежитие Въведение: в компютърните науки, в роботиката, web програмиране, Филмова академия, iOS App Coding ₤ 4995
Общежитие Курсовете в Оксфорд се провеждат от 9 юни до 18 август, в Кеймбридж от 30 юни до 28 юли. Някой курсове имат фиксирани начални дати, моля попитайте в Интеграл. ₤ 3495 ₤ 6795


Поръчай безплатно нашия каталог
Поръчай безплатно нашия каталог
Политика за бисквитките (cookies)   Правила за защита на личните данни
София, бул. "Евлоги Георгиев" 99 тел.: 02/ 80 50 600 факс: 02/ 950 55 70 e-mail: integral@integral.bg
София, офис "Студентски град" - ул. "Акад. Борис Стефанов" 15-17 ет.1 (срещу Фантастико), тел.: 02/ 968 60 38, 0887 96 5555 e-mail: studentcity@integral.bg
Пловдив, ул. "Граф Игнатиев" 1, тел.: 032/62 47 75 факс: 032/ 62 47 76 e-mail: plovdiv@integral.bg
Варна, бул. "Княз Борис I" 84, тел.: 052/ 63 00 56 факс: 052/ 63 00 57 e-mail: varna@integral.bg
Русе, ул. "Плиска" 56, бл. Средец, тел. 082/ 822 170, е-mail: ruse@integral.bg
Благоевград, ул. "Сандо и Петър Китанови" 7  тел.: 073/ 88 26 77, blagoevgrad@integral.bg
Велико Търново, ул. "Рафаел Михайлов"2, над Club Play, тел. 062/ 60 52 35, тел./факс 062/ 60 52 36, е-mail: tarnovo@integral.bg
Бургас, ул. Булаир 12А, тел: 056/ 81 27 27, факс: 056/ 81 02 61, e-mail: burgas@integral.bg