ИНТЕГРАЛ - Езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти
      Езикови ваканции (7-19 год.)
 
Oxford Royale Academy
Езиков център: Oxford Royale Academy
Начални дати и цени за: 2021
Държава: Великобритания
Град/Регион: Оксфорд
Тип на курса:
√ IELTS
√ Ваканционен
√ SAT
√ Подготовка за университет
√ Специализирани курсове за деца и изучаване на предмети
√ Млад лидер
√ Английски в областта на медицината
Езици: Английски
Езикови нива:
Минимално ниво: B1
Възраст: 13 - 18  
Период: 04.07 -  28.08
Свободни места:
Настаняване:
Общежитие
Ранно записване с - 5 % отстъпка

Запишете се сега и получавате 5% отстъпка от летен езиков курс

*Важи за нови записвания и не може да се комбинира с други отстъпки и промоции. Отстъпката е валидна при записване до 31 януари 2021 г.

     

Oxford Royale Academy е горд носител на множество престижни награди за качество на курсовете, които предлага и високото ниво на обучение. Сред отличията за 2016 и 2015 година са Queen`s Award for Enterprise (2016) за все по-голям интерес и все повече ученици, British Youth Travel Awards (всяка година от 2010 до 2015) - най-добър образователен продукт, British Council Accredited (2016) - ръководство, преподаване, използвани матерали и още много други награди и отличия.

Курсовете:

Курсовете се предлагат в Оксфорд и Кеймридж. 

Предлагат се разнообразни програми, в зависимост от интересите и желанията на курсистите. Обучението във всички програми е 26 учебни часа на седмица. Курсистите се разделят на две възрастови групи 13 - 15 и 16 - 18 години. Родените между 01.07.2002 - 11.08.2002 могат да избират от всички курсове, неазвисимо за коя от двете възрастови групи са определени.

13 - 15 години

Обучение по английски през лятото (Оксфорд ) - Работи се върху всички езикови компоненти: слушане, четене, говорене, писане (20 уч.ч/седмица). Понеделник, сряда и петък следобед са запазени за уъркшопи (6 уч.ч/седм.) на теми като разговорен английски, култура на Великобритания, креативно писане, пиесите на Шекспир.

Филмова академия (Оксфорд ) - курсът е практически и посветен на правенето на филм. Курсистите се учат как са планират своята продукця, да напишат сценария за нея, да изберат подходящо място и да заснемат самия филм. Работи се с най-модерните HD камери, микрофони и осветление както и най-популярните софтуери за видео обработка. Накрая има и официална церемония по завършването, на която се преставят готовите филми.

Въведение в архитектурата (Оксфорд и Кеймридж)- в този курс се съчетават теория и практика. Изучават се теоретичните принципи и историята на архитектурата, обръща се внивание на дизайна и планирането на една сграда, изучават се законите за регулации на сградите, изготвят се дигитални модели, правят се скици. Тази програма цели да покаже на курсистите какво е да бъдеш архитект.

Въведение в компютърните науки (Оксфорд )изучават се основните принципи на компютрите като фокусът е върху усвояването на основите на програмирането и правенете на сайтове. Изучават се и различни езици за програмиране. В допълнение, преди да отидат в Оксфорд, курсистите ще могат да се запишат в един от 7 онлайн курса, в който да се обучават през свободното си време.

Въведение в инженерството (Оксфорд и Кеймридж) - курсът е предназначен за тези ученици, които искат да разберат какво е да бъдеш инженер. Ще се обсъждат разнообразни теми, свързани с инженерните науки, математиката, физиката, различните технологии, паралелно с това ще развиват техническите и аналитчните умения на курсистите. 

Въведение в правото (Оксфорд и Кеймридж)  - част от раглежданите теми са философия на правото, конституционно право, криминално право, правонарушения и други. В курса са широко застъпени дискусии, ролеви игри, уъркшопи. Курсистите добиват представа какво е да бъдеш адвокат както и какво е необходимо при кандидатстването да станеш накъв. Организира се и примерно дело.

Въведение в медицината (Оксфорд и Кеймридж) - обучението е предназначено за тези, които са се ориентирали от рано да учат медицина. Изучава се човешката анатомия както други свързани теми. Практиката е свързана с усвояването на различни медицински процедури, използването на медицинска техника, правенето на дисекция.

Въведение във ветеринарната медицина (Оксфорд и Кеймридж) - обучението е предназначето за тези, които искат имат интерес към ветеринарната медицина. Разглеждат се основно обекти на ветеринарната наука. Курсът е комбинация от теоретични знания и прилагането им в практиката.

Нови перспективи (Оксфорд и Кеймридж) - обучението е по предмети, които учениците избират. Сутрин се фокусират върху два от тях (20 уч.ч/седм.), а следобед е само един и преминава под формата на уъркшоп (6 уч.ч/седм.). Вариантите за сутрешен предмет са: Климат и устойчивост; Креативно писане; Икономика и управление; Английска литература; Наука за околната среда; Експериментална психология; Криминалистика; Генетика; Човешка биология; Човешка география; Математика; Съвременна история; Физика и химия; Политика и международни отношения социология. Следобед може да се избира между: Актьорски и изпълнителски умения; Бизнес предизвикателство; Дигитални умения; Умения за писане на есе; Филмово предизвикателство; Журналистически предизвикателство; Лидерство и тиймбилдинг; Фотография и скициране; Публично изказване и дебат.

Въведение в предприемачеството (Оксфорд и Кеймридж)- курсистите ще научат какво е необходимо за основаването и ръководенето на собствен бизнес, уменията и качествата, които трябва да притежава един успешен предприемач, който разбира глобалните финансови пазари.

Въведение в модния и текстилен дизайн (Оксфорд)- съчетание от теория и практика, свързани с различните материари и дизайна. Изучава се историята на дизайна и дрехите и тяхното влияние във времето, когато се се появили. От избора на материал, през ръководенето на работния процес, до креативния процес на създаването на колажи.

 

Въведение в разработването на iOS приложения (Оксфорд и Кеймридж) по време на този курс, учениците ще се научат да създават сами приложения за iOS, чрез новия програмистки език Swift. Курсистите ще научат най-добрите практики при работа с езика и ще се запознаят с принципите за обектно ориентиране, управление на памет, функционални концепции и др. Курсът ще включва също и как се публикуват собствените приложения в App Store, как се представя проект пред връстниците, както и обратна връзка от тях за разработеното приложение.  

Въведение в роботиката (Оксфорд и Кеймридж) този двуседмичен курс е изключително практически насочен и интензивен. В началото курсистите ще научат основните концепции - движение на колелата, основен контрол, сензори и др. След това ще приложат наученото на практика като създадат реакции в техни собствени роботи. Всеки теоретичен урок е последван от практическо упражнение, което да помогне на курсистите да визуализират наученето и чрез прилагането му на практика да го запомнят и разберат по-ефективно.  

Въведение в писането на сайтове (Оксфорд и Кеймридж)в курса се включва обучение за направата на интернет страница – от самия замисъл на идеята, през програмирането и поддържането. Изучават се HTML, CSS, Java script, правенето на презентации, различни начини по които да изглежда интернет страницата и други.

16 - 18 години

Обучение по английски през лятото (Оксфорд ) Работи се върху всички езикови компоненти: слушане, четене, говорене, писане (20 уч.ч/седмица). Понеделник, сряда и петък следобед са запазени за уъркшопи (6 уч.ч/седм.) на теми като разговорен английски, култура на Великобритания, творческо писане, пиесите на Шекспир.

Разширяване на перспективите - обучението е по предмети, които учениците избират. Сутрин се фокусират върху два от тях (20 уч.ч/седм.), а следобед е само един и преминава под формата на уъркшоп (6 уч.ч/седм.). Вариантите за сутрешен предмет са: Археология и антропология; Астрономия; Биотехнологии; Основи на блокчейн; Бизнес Финанси; Химия; Класически цивилизации; Климат и устойчивост; Съвременна история; Креативно писане; Криминология; Криптовалути; Икономика; Английска литература; Експериментална психология; FinTech (Финансови технологии); Криминалистика; Генетика; Човешки науки; Журналистика; Управление на мениджмънта; Маркетинг; Математика; Медицинска биология; Неврология; Философия; Физика; Политически науки и IR. Следобед опциите са: Академични умения за писане; Актьорски и изпълнителски умения; Бизнес предизвикателство; Серия от семинари за глобални проблеми; Графичен дизайн; Лидерство и тиймбилдинг; Изкуство и архитектура на Оксфорд; Управление на хора; Управление на проекти; Публично изказване и дебат; Предизвикателство за устойчивост.

Бизнес и предприемачество (Оксфорд и Кеймридж) - програмата обхваща лекции, семинари и уъркшопи, които целят да дадат на курсистите добра основа за бизнес мениджмънта и икономиката. Изучават се маркетинг, международни финанси, етиката в бизнеса. Курсистите ще се научат как да основат и ръководят свои бизнес, както и как да се справят успешно на работното място.

Подготовка за IELTS (Оксфорд и Кеймридж) - курсът е предназначен за курсисти с ниво Upper-Intermediate или Advanced. Работи се върху всички части на изпита. По време на курса се правят два пробни изпита.

Подготовка за SAT (Оксфорд) - фокусът на обучението е математиката, критичното четене и уменият за писане. Правят се примерни тестове и се акцентира върху изпитни техники за успешно представяне и постигане на високи резултати. Сутрин всички работят заедно, а следобен всеки курсист избира един от елементите на изпита, който има нужда да подобри.

Ветеринарна медицина (Кеймбридж) - програмата е подходяща за курсисти, които обмислят да учат ветеринарна наука или ветеринарна медицина в университет във Великобритания или другаде. Курсът ще предложи практически поглед върху изучаването на ветеринарни науки на ниво висше образование и преследването на кариера като ветеринар и ще предложи подкрепа на студентите, които мислят да подадат заявление за обучение във Великобритания.

Архитектура (Оксфорд и Кеймридж) курсът представя на бъдещите архитекти ключови концепции и теории от сферата, като в същото време им дава възможност да се запознаят отблизо с това какво би представялвала една бъдеща кариера в архитектурата или изучаването на архитектура на университетско ниво. Курсистите ще изучават основни принцип на дизайна, пространственото планиране, скицирането и създаването на портфолио и осовни инженерни и строителни концепци, които да поставят основата на бъдещото им каадемично обучение. 

Подготовка за кандидатстване за право (Оксфорд и Кеймридж) – Програмата е структурирана така, че курсистите да видят от първа ръка какво означава да с еучи право на университетско ниво – ще бъдат запознати с определен аспект от правото и ще участват в дебат по определената тематика. Освен това учениците ще се запознаят и с процеса на кандидастване през централизираната система UCAS, както и как да се представят успешно на интервюто при кандидатстването си.

Подготовка за кандидатстване за медицина (Оксфорд и Кеймридж) – този курс е подходящ за онези, които обмислят кандидатсвтане в британски университет със специалност медицина. Курсистите ще се запознаят с различни опции за специалности в сферата на медицината, както и специфичният процес на кандидатстване. Ще получат също така и индивидуални съвети за изготвяне на мотивационните си писма и ще разгледат едни от най-добрите практики при цялостният процес на кандидатстване за тази предизвикателна специалност.

Подготовка за инженерни науки (Оксфорд и Кеймридж) – обсъждат се теми, свързани с инженерните науки, като учениците отделят и време за избор и подготовка за кандидастване в университет в инженерна специалност. Пишат се мотивационни писма, изучават се техники при явяване на итервю, разяснява се процесът при кандидатстване.

Филмова академия (Оксфорд и Кеймридж) - По време на курса, учениците ще придобият умения необходими в режисурата, продуцирането или редактирането на филми. Курсистите се учат как са планират своята продукция, да напишат сценария за нея, да изберат подходящо място и да заснемат самия филм. Работи се с най-модерните HD камери, микрофони и осветление както и най-популярните софтуери за видео обработка. Накрая има и официална церемония по завършването, на която се преставят готовите филми.

Компютърни науки (Оксфорд и Кеймридж) – курсът включва запознаване на учениците със сферата на компютърните науки, като се набляга над компютърните системи за изчесления, анализ и презентация на данни. Обучението включва освен теоретична информация, изучаване на три езика за програмиране и създаванена уебсайт.

Млад лидер (Оксфорд и Кеймридж) – програмата включва лекции, дискусии и семинари по текущи глобални теми. Курсът представя на учениците международното общество, от което са част всички настоящи и бъдещи лидери и начина, по който промените в социалните, политически и икономически условия в света оформят дефиницията за лидер в контекста на днешния съвременен свят.

Роботика (Оксфорд)– Този курс запознава курсистите с научните и инженерни аспекти, коит стоят зад съвременната роботика, както и им дава познания по целия процес на дизайн на роботи и процеът им на създаване и развиване. Програмата е много практически насочена и освен, че ще научат основните концепции при създаването на мобилни роботи, курситите ще участват и в различни предизивикателства и финално състезание, които ще тестват спосбностите на роботите им.  

Настаняване

Обучението и настаняването са на базите на няколко училища. В кое училище ще бъде настанен курсистът зависи от избраната от него програма. Повечето стай са самостоятелни, с баня на етажа. Има и общежиния, в които се предлагат и двойни стаи.

Курсистите на 13 - 15 години Оксфорд: Jowett Walk, Lady Magnet Hall, St Peter`s College, Yantor Manor

Курсистите на 13 - 15 години Кеймбридж: Clare College 

Курсистите на 16-18 години са разпределени в други училища Оксфорд: Ballio College, St Catherine`s College, University College, Lady Margarete Hall, The Queens College, Yarnton Manor, St Peter College

Курсистите на 16-18 години са разпределени в други училища Кеймбридж: Clare College, St Catherine`s College, St.Edmunds College

Спорт и свободно време

Свободното време на курсистите е уплътнено с много възможност за спорт и интересни занимания. Предлагат се разходка с лодка, крикет, тенис на зелените площи в училищата, обиколка на различни колежи и университети в града, посещение на известни музеи и катедрали. Организират се семинари за индийски танци, салса, свирене на барабани. Има филмови вечери, караоке, тематични партите. В края на всяка програма се провежда официална церемония по завършването, на която са поканени и родителите. На курсистите се дава ограничено свободно време, в което по групи от по няколко човека, могат да се разходят из града.

Екскурзии

Организират се две целодневни екскурзии за двете седмици. Примерни дестинации са Лондон, с разглеждане на най-известните забеежителности, дворецът Бленъм, паркът за диви животни Costwold Wildlife Park.

Таксата включва:
 • Настаняване в общежитие
 • 26 уч.ч обучение на седмица
 • Закуска и вечеря в кампуса
 • Тест за определяне на нивото
 • Учебни материали
 • Сертификат за завършен курс
 • Тенска и бадж
 • 2 екскурзии за 2 седмици
 • Развлекателна програма вечер
 • Медицинска затраховка
 • 24 ч. телефон за спешна връзка

Снимки / Видео


Има два варианти за трансфер от и до летище Хийтроу:

 • с бусче, наето от организацията, което при пристигане се движи между 7:00 и 16:00, а на връщане между 06:00 и 12:00 - 150 бр.лири в двете посоки
 • с такси в дните на пристигане и заминаване - за точна цена моля попитайте в Интеграл

 До всички други летища както и за часове извън посочените организацията предлага трансфер само с такси.

Депозит за записване (приспада се от таксата за курса):

 • за две седмици: 895 бр. лири
 • за четири седмици: 1495 бр. лири

Курсове 16 - 18 години

Курсовете в Оксфорд се провеждат от 4 юли до 28 август, в Кеймбридж от 4 до 31 юли. Някой курсове имат фиксирани начални дати, моля попитайте в Интеграл.
Настаняване Опции 2 седм. 4 седм.
Общежитие Обучение по английски ₤ 3995 ₤ 7595
Общежитие Компютърни науки,Филмова академия ₤ 5295  
Общежитие Разширяване на перспективите; Въведение в бизнес, инженерни науки, архитектура, лидерство, медицина, право, ветеринарна медижина, SAT ₤ 4995  
Общежитие IELTS ₤ 3995  


Курсове 13 - 15 години

Курсовете в Оксфорд се провеждат от 4 юли до 28 август, в Кеймбридж от 4 до 31 юли. Някой курсове имат фиксирани начални дати, моля попитайте в Интеграл.
Настаняване Опции 2 седм. 4 седм.
Общежитие Нови перспективи, Въведение: в архитектурата, в инженерството, в предприемачеството, в правото, лидерството, в медицината, ветеринарна медицина ₤ 4995  
Общежитие Въведение: в компютърните науки, в роботиката, Филмова академия, iOS App Coding, Моден и текстилен дизайн ₤ 5295  
Общежитие Обучение по английски ₤ 3995 ₤ 7595


Летищен трансфер

Оксфорд: Трансфер от/до летище Хийтроу : ₤ 150/ 2 посоки
Кеймбридж: Трансфер от/до летище Хийтроу : ₤ 200/ 2 посоки
Поръчай безплатно нашия каталог
Поръчай безплатно нашия каталог
Политика за бисквитките (cookies)   Правила за защита на личните данни
София, бул. "Евлоги Георгиев" 99 тел.: 02/ 80 50 600 факс: 02/ 950 55 70 e-mail: integral@integral.bg
София, офис "Студентски град" - ул. "Акад. Борис Стефанов" 15-17 ет.1 (срещу Фантастико), тел.: 02/ 968 60 38, 0887 96 5555 e-mail: studentcity@integral.bg
Пловдив, ул. "Граф Игнатиев" 1, тел.: 032/62 47 75 факс: 032/ 62 47 76 e-mail: plovdiv@integral.bg
Варна, бул. "Княз Борис I" 84, тел.: 052/ 63 00 56 факс: 052/ 63 00 57 e-mail: varna@integral.bg
Русе, ул. "Плиска" 56, бл. Средец, тел. 082/ 822 170, е-mail: ruse@integral.bg
Благоевград, ул. "Сандо и Петър Китанови" 7  тел.: 073/ 88 26 77, blagoevgrad@integral.bg
Велико Търново, ул. "Рафаел Михайлов"2, над Club Play, тел. 062/ 60 52 35, тел./факс 062/ 60 52 36, е-mail: tarnovo@integral.bg
Бургас, ул. Булаир 12А, тел: 056/ 81 27 27, факс: 056/ 81 02 61, e-mail: burgas@integral.bg