ИНТЕГРАЛ - Езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти
      Езикови ваканции (7-19 год.)
 
Oxford Royale Academy
Езиков център: Oxford Royale Academy
Начални дати и цени за: 2018
Държава: Великобритания
Град/Регион: Оксфорд
Тип на курса:
√ IELTS
√ Ваканционен
√ SAT
√ Подготовка за университет
√ Специализирани курсове за деца и изучаване на предмети
√ Млад лидер
√ Английски в областта на медицината
Езици: Английски
Езикови нива:
Минимално ниво: B1
Възраст: 13 - 18  
Период: 03.06 -  25.08
Свободни места:
Настаняване:
Общежитие
     

Oxford Royale Academy е горд носител на множество престижни награди за качество на курсовете, които предлага и високото ниво на обучение. Сред отличията за 2016 и 2015 година са Queen`s Award for Enterprise (2016) за все по-голям интерес и все повече ученици, British Youth Travel Awards (всяка година от 2010 до 2015) - най-добър образователен продукт, British Council Accredited (2016) - ръководство, преподаване, използвани матерали и още много други награди и отличия.

Курсовете:

Предлагат се разнообразни програми, в зависимост от интересите и желанията на курсистите. Обучението във всички програми е 26 учебни часа на седмица. Курсистите се разделят на две възрастови групи 13 - 15 и 16 - 18 години. Родените между 01.07.2002 - 11.08.2002 могат да избират от всички курсове, неазвисимо за коя от двете възрастови групи са определени.

13 - 15 години

Обучение по английски през лятото - Работи се върху всички езикови компоненти: слушане, четене, говорене, писане (20 уч.ч/седмица). Понеделник, сряда и петък следобед са запазени за уъркшопи (6 уч.ч/седм.) на теми като разговорен английски, култура на Великобритания, креативно писане, пиесите на Шекспир.

Филмова академия  - курсът е практически и посветен на правенето на филм. Курсистите се учат как са планират своята продукця, да напишат сценария за нея, да изберат подходящо място и да заснемат самия филм. Работи се с най-модерните HD камери, микрофони и осветление както и най-популярните софтуери за видео обработка. Накрая има и официална церемония по завършването, на която се преставят готовите филми.

Въведение в архитектурата -  в този курс се съчетават теория и практика. Изучават се теоретичните принципи и историята на архитектурата, обръща се внивание на дизайна и планирането на една сграда, изучават се законите за регулации на сградите, изготвят се дигитални модели, правят се скици. Тази програма цели да покаже на курсистите какво е да бъдеш архитект.

Въведение в компютърните науки- изучават се основните принципи на компютрите като фокусът е върху усвояването на основите на програмирането и правенете на сайтове. Изучават се и различни езици за програмиране. В допълнение, преди да отидат в Оксфорд, курсистите ще могат да се запишат в един от 7 онлайн курса, в който да се обучават през свободното си време.

Въведение в инженерството (13-15 години)- курсът е предназначен за тези ученици, които искат да разберат какво е да бъдеш инженер. Ще се обсъждат разнообразни теми, свързани с инженерните науки, математиката, физиката, различните технологии, паралелно с това ще развиват техническите и аналитчните умения на курсистите. 

Въведение в правото (13-15 години) - част от раглежданите теми са философия на правото, конституционно право, криминално право, правонарушения и други. В курса са широко застъпени дискусии, ролеви игри, уъркшопи. Курсистите добиват представа какво е да бъдеш адвокат както и какво е необходимо при кандидатстването да станеш накъв. Организира се и примерно дело.

Въведение в медицината (13-15 години)- обучението е предназначено за тези, които са се ориентирали от рано да учат медицина. Изучава се човешката анатомия както други свързани теми. Практиката е свързана с усвояването на различни медицински процедури, използването на медицинска техника, правенето на дисекция.

Млад лидер - програмата е фокусирана върху знанията и уменията, които кандидатите трябва да имат, за да бъдат успешни политически и бизнес лидери. Изучава се политика и системи на управление. В клас са включени много дебати, работа в екип, говорене пред публика, умения за аналитично мислене.

Нови перспективи - обучението е по предмети, които учениците избират. Сутрин се фокусират върху два от тях (20 уч.ч/седм.), а следобед е само един и преминава под формата на уъркшоп (6 уч.ч/седм.). Вариантите за сутрешен предмет са: креативно писане, икономика и мениджмънт, английска литература, околна среда, експериментална психология, човешки миграции, биология на човешкото тяло, математика, модерна история, физика и химия, политика и международни отношения. Следобед може да се избира между: актьорско майсторство, бизнес предизвикателство, умения за писане на есе, лидерски умения и тиймбилдинг, мандарин, говорене пред публика и водене на дебати, фотография и скициране на Оксфорд.

Въведение в предприемачеството - курсистите ще научат какво е необходимо да основаването и ръководенето на собствен бизнес, уменията и качествата, които трябва да притежава един успешен предприемач, който разбира глобалните финансови пазари.

Въведение в модния и текстилен дизайн - съчетание от теория и практика, свързани с различните материари и дизайна. Изучава се историята на дизайна и дрехите и тяхното влияние във времето, когато се се появили. От избора на материал, през ръководенето на работния процес, до креативния процес на създаването на колажи.

Въведение в разработването на iOS приложения по време на този курс, учениците ще се научат да създават сами приложения за iOS, чрез новия програмистки език Swift. Курсистите ще научат най-добрите практики при работа с езика и ще се запознаят с принципите з аобектно ориентиране, управление на памет, функционални концепции и др. Курсът ще включва също и как се публикуват собствените приложения в App Store, как се представя проект пред връстниците, както и обратна връзка от тях за разработеното приложение.  

Въвдение в роботиката - този двуседмичен курс е изключително практически насочен и интензивен. В началото курсистите ще научат основните концепции - движение на колелата, основен контрол, сензори и др. След това ще приложат наученото на практика като създадат реакции в техни собствени роботи. Всеки теоретичен урок е последван от практическо упражнение, което да помогне на курсистите да визуализират наученето и чрез прилагането му на практика да го запомнят и разберат по-ефективно.  

16 - 18 години

Обучение по английски през лятотоРаботи се върху всички езикови компоненти: слушане, четене, говорене, писане (20 уч.ч/седмица). Понеделник, сряда и петък следобед са запазени за уъркшопи (6 уч.ч/седм.) на теми като разговорен английски, култура на Великобритания, креативно писане, пиесите на Шекспир.

Разширяване на перспективите - обучението е по предмети, които учениците избират. Сутрин се фокусират върху два от тях (20 уч.ч/седм.), а следобед е само един и преминава под формата на уъркшоп (6 уч.ч/седм.). Вариантите за сутрешен предмет са: изкуствен интелект, археология и антропология, астрономия, бизнес финанси, химия, класически цивилизации, съвременна история, икономика, английска литератра, околна среда, експериментална психология, моден дизайн, генетика, човекът и обществото, миниджмънт, математика, биология, свързана с медицината, философия, физика, политически науки и международни отношения, роботика. Следобед опциите са: академично писане, актьорско майсторство, бизнес предизвикателство, глобални проблеми, лидерство и тиймбилдинг, изкуство и архитектура в Оксфорд, говорене пред публика и дебати.

Бизнес и предприемачество - програмата обхваща лекции, семинари и уъркшопи, които целят да дадат на курсистите добра основа за бизнес мениджмънта и икономиката. Изучават се маркетинг, международни финанси, етиката в бизнеса. Курсистите ще се научат как да основат и ръководят свои бизнес, както и как да се справят успешно на работното място.

Подготовка за IELTS - курсът е предназначен за курсисти с ниво Upper-Intermediate или Advanced. Работи се върху всички части на изпита. Накрая на курса се провежда пробен изпит. Правят се и две пробни писмени работи.

Подготовка за SAT  - фокусът на обучението е математиката, критичното четене и уменият за писане. Правят се примерни тестове и се акцентира върху изпитни техники за успешно представяне и постигане на високи резултати. Сутрин всички работят заедно, а следобен всеки курсист избира един от елементите на изпита, който има нужда да подобри.

Архитектура - курсът представя на бъдещите архитекти ключови концепции и теории от сферата, като в същото време им дава възможност да се запознаят отблизо с това какво би представялвала една бъдеща кариера в архитектурата или изучаването на архитектура на университетско ниво. Курсистите ще изучават основни принцип на дизайна, пространственото планиране, скицирането и създаването на портфолио и осовни инженерни и строителни концепци, които да поставят основата на бъдещото им каадемично обучение. 

Подготовка за кандидатстване за право – Програмата е структурирана така, че курсистите да видят от първа ръка какво означава да с еучи право на университетско ниво – ще бъдат запознати с определен аспект от правото и ще участват в дебат по определената тематика. Освен това учениците ще се запознаят и с процеса на кандидастване през централизираната система UCAS, както и как да се представят успешно на интервюто при кандидатстването си.

Подготовка за кандидатстване за медицина – този курс е подходящ за онези, които обмислят кандидатсвтане в британски университет със специалност медицина. Курсистите ще се запознаят с различни опции за специалности в сферата на медицината, както и специфичният процес на кандидатстване. Ще получат също така и индивидуални съвети за изготвяне на мотивационните си писма и ще разгледат едни от най-добрите практики при цялостният процес на кандидатстване за тази предизвикателна специалност.

Подготовка за инженерни науки – обсъждат се теми, свързани с инженерните науки, като учениците отделят и време за избор и подготовка за кандидастване в университет в инженерна специалност. Пишат се мотивационни писма, изучават се техники при явяване на итервю, разяснява се процесът при кандидатстване.

Филмова академия  - По време на курса, учениците ще придобият умения необходими в режисурата, продуцирането или редактирането на филми. Курсистите се учат как са планират своята продукция, да напишат сценария за нея, да изберат подходящо място и да заснемат самия филм. Работи се с най-модерните HD камери, микрофони и осветление както и най-популярните софтуери за видео обработка. Накрая има и официална церемония по завършването, на която се преставят готовите филми.

Компютърни науки – курсът включва запознаване на учениците със сферата на компютърните науки, като се набляга над компютърните системи за изчесления, анализ и презентация на данни. Обучението включва освен теоретична информация, изучаване на три езика за програмиране и създаванена уебсайт.

Млад лидерпрограмата включва лекции, дискусии и семинари по текущи глобални теми. Курсът представя на учениците международното общество, от което са част всички настоящи и бъдещи лидери и начина, по който промените в социалните, политически и икономически условия в света оформят дефиницията за лидер в контекста на днешния съвременен свят.

РоботикаТози курс запознава курсистите с научните и инженерни аспекти, коит стоят зад съвременната роботика, както и им дава познания по целия процес на дизайн на роботи и процеът им на създаване и развиване. Програмата е много практически насочена и освен, че ще научат основните концепции при създаването на мобилни роботи, курситите ще участват и в различни предизивикателства и финално състезание, които ще тестват спосбностите на роботите им.  

Разработване на iOS приложения – Програмата ще даде на курсистите уменията необходими за разработване на iOS приложения чрез прилагане на основни техники за програмиране и концепции за решаване на сложни задачи чрез езикът за програмиране Swift.

Настаняване

Обучението и настаняването са на базите на няколко училища. В кое училище ще бъде настанен курсистът зависи от избраната от него програма. Повечето стай са самостоятелни, с баня на етажа. Има и общежиния, в които се предлагат и двойни стаи.

Курсистите на 13 - 15 години: Jowett Walk, Lady Magnet Hall, St Hugo`s College, St Peter`s College. 

Курсистите на 16-18 години са разпределени в други училища: Ballio College, St Catherine`s College, St. Hugh`s College, The queen`s college, Yarnton Manor. 

Спорт и свободно време

Свободното време на курсистите е уплътнено с много възможност за спорт и интересни занимания. Предлагат се разходка с лодка, крикет, тенис на зелените площи в училищата, обиколка на различни колежи и университети в града, посещение на известни музеи и катедрали. Организират се семинари за индийски танци, салса, свирене на барабани. Има филмови вечери, караоке, тематични партите. В края на всяка програма се провежда официална церемония по завършването, на която са поканени и родителите. На курсистите се дава ограничено свободно време, в което по групи от по няколко човека, могат да се разходят из града.

Екскурзии

Организират се две целодневни екскурзии за двете седмици. Примерни дестинации от 2016 година са Лондон, с разглеждане на най-известните забеежителности, дворецът Бленъм, паркът за диви животни Costwold Wildlife Park.

Таксата включва:
 • Настаняване в общежитие
 • 26 уч.ч обучение на седмица
 • Закуска и вечеря в кампуса
 • Тест за определяне на нивото
 • Учебни материали
 • Сертификат за завършен курс
 • Тенска и бадж
 • 2 екскурзии за 2 седмици
 • Развлекателна програма вечер
 • Медицинска затраховка
 • 24 ч. телефон за спешна връзка

Снимки / Видео


Има два варианти за трансфер от и до летище Хийтроу:

 • с бусче, наето от организацията, което при пристигане се движи между 9:00 и 15:30, а на връщане между 06:00 и 12:00. Заплаща се допълнително. За точна цена моля попитайте в Интеграл
 • с такси в дните на пристигане и заминаване - за точна цена моля попитайте в Интеграл

 До всички други летища организацията предлага трансфер само с такси.

Депозит за записване (приспада се от таксата за курса):

 • за две седмици: 795 бр. лири
 • за четири седмици: 1495 бр. лири

Курсове 16 - 18 години

Начални дати (могат да варират в зависимост от локацията на избрания курс) 2 седмици: Юни 3, 17, Юли 1, 15, 29, Август 12 4 седмици: Юни 3, 17, Юли 1, 15, 29
Настаняване Опции 2 седм. 4 седм.
Общежитие Английски език ₤ 4495 ₤ 8695
Общежитие Разширяване на перспективите ₤ 4495 ₤ 8695
Общежитие Филмова академия ₤ 4795  
Общежитие Всички останали курсове ₤ 4495  


Курсове 13 - 15 години

Начални дати (могат да варират в зависимост от локацията на избрания курс) 2 седмици: Юли 1, 15, 29 4 седмици: Юли 1, 15
Настаняване Опции 2 седм. 4 седм.
Общежитие Английски език ₤ 4495 ₤ 8695
Общежитие Нови перспективи ₤ 4495 ₤ 8695
Общежитие Филмова академия ₤ 4795  
Общежитие Всички останали курсове ₤ 4495  


Поръчай безплатно нашия каталог
Поръчай безплатно нашия каталог
София, бул. "Евлоги Георгиев" 99 тел.: 02/ 80 50 600 факс: 02/ 950 55 70 e-mail: integral@integral.bg
София, офис "Студентски град" - ул. "Акад. Борис Стефанов" 15-17 ет.1 (срещу Фантастико), тел.: 02/ 968 60 38, 0887 96 5555 e-mail: studentcity@integral.bg
Пловдив, ул. "Граф Игнатиев" 1, тел.: 032/62 47 75 факс: 032/ 62 47 76 e-mail: plovdiv@integral.bg
Варна, бул. "Княз Борис I" 84, тел.: 052/ 63 00 56 факс: 052/ 63 00 57 e-mail: varna@integral.bg
Русе, ул. "Плиска" 56, бл. Средец, тел. 082/ 822 170, е-mail: ruse@integral.bg
Благоевград, ул. "Сандо и Петър Китанови" 7  тел.: 073/ 88 26 77, blagoevgrad@integral.bg
Велико Търново, ул. "Рафаел Михайлов"2, над Club Play, тел. 062/ 60 52 35, тел./факс 062/ 60 52 36, е-mail: tarnovo@integral.bg
Бургас, ул. Булаир 12А, тел: 056/ 81 27 27, факс: 056/ 81 02 61, e-mail: burgas@integral.bg