ИНТЕГРАЛ - Езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти
      Езикови ваканции (7-19 год.)
 
Интензивно обучение в Кейбридж
Страшно ми се учи - „Kолкото повече, толкова повече“. Ако споделяте това прозрение на Мечо Пух, синият ПИН е точно за вас. Той ще ви помогне да намерите най-интензивните курсове в каталога ни.
Езиков център: Studio Cambridge
Начални дати и цени за: 2021
Държава: Великобритания
Град/Регион: Кеймбридж
Тип на курса:
√ IELTS
√ Ваканционен
√ Курсове за възрастни (16+)
√ Интензивен курс
√ Разговор и комуникация
√ Дългосрочни курсове
Езици: Английски
Езикови нива:
√ A1
Минимално ниво: A1
Възраст: 16 - 60  
Период: 03.01 -  18.12
Свободни места:
Настаняване:
Общежитие
Семейство
     

Градът

Кеймбридж е известен в целия свят със средновековните постройки на университетите си, впечатляващата архитектура на сградите, спокойната река Кам, която минава през част от града, зелените паркове и градини, които създават приятна среда за учене и отдих. В Кеймбридж свободното време никога не стига да се разгледат музеите, колежите, ботаническата градина, по всяко време има нещо ново, което се случва. Ако все пак се търси разнообразие в по-голям град, Лондон е само на 45 минути с влак. Има и удобно транспортни връзки до всички летища.

Училището

Използват се две сгради за обучение в зависимост от периода:

Studio Кеймбридж (януари – юни, август – декември) се намира във впечатляваща сграда от 19 век, която е собственост на университета Кеймбридж. До училището се стига за 15 минути пеша от центъра на града и за 3 минути от жп гарата. Разполага с 22 класни стаи, учебен център с библиотека, мултимедия и интернет достъп, безплатен Wi-Fi, градина, където учащите могат да отдъхнат и да завързват запознанства. Годишно през училището минават представители от над 70 страни по света.

Hills Road Sixth Form College (юли – август), училище което през учебната година подготвя много кандидати за университетите Оксфорд и Кеймбридж. Намира се на 10 минути пеша от основното училище. Разполага с 20 класни стаи, компютри с интернет, безплатно Wi-Fi, кафе и градина за отдих.

Курсът

Стандартен курс – 20 уч.ч/седм. (18+ години)

Целта на курсовете е активната употреба на езика и затвърждаването на научената нова лексика и граматика. От курсистите се очаква да вземат активно участие в час.

Интензивен – 28 уч.ч/седм. (16+ години)

Курсът се разделя на две части. От понеделник до петък сутрин от 09:15 до 12:45 са часовете по общ английски, когато се работи по четирите езикови умения: говорене и произношение, писане, слушане, четене. При пристигане се прави тест за определяне на нивото. Работи се в малки класове средно по 13 души. В края на всяка седмица се прави тест, чиято цел е да се следи напредъка на учащия. Всеки работи самостоятелно с преподавател, който изготвя индивидуален план за обучение и следи развитието. Отделно всеки ден се дават домашни работи.

Втората част на курса са следобедните уроци, които по избор на курсиста могат да бъдат:

 • Вариант 1 – Култура и лингвистични умения с цел придобиване на повече знания с фокус върху текстове от печатните медии, английската история или допълнително работа върху граматиката
 • Вариант 2 – Езикови умения – разглеждат се различни материали като статии от списания, песни, откъси от филми, които след това се дискутират. Набляга се на трупането на речников запас и правилно произношение.
 • Варинат 3 – Бизнес английски
 • Вариант 4 – Подготовка за изпита IELTS, като това може да бъде подготовка по всички компоненти от изпита или само върху четене и писане. Възможно е да се направи и комбинация от двете.

Курс за подготовка за IELTS – 28 уч.ч/седм. (16+ години) – изисва се минимално ниво B2

Курсът е с минимална продължителност от 3 седмици и е предназначен за тези курсисти, които се целят да вземат изпита след това. Подготовката е изцяло върху формата на изпита, изучава се специфична лексика, която често се дава на реалните изпити,  упражняват се успешни изпитни стратегии, правят се пробни изпити. Работата на всеки ученик се оценява индивидуално от преподавател, който да проследи прогреса на ученика и да даде насоки за работа върху слабите места от изпитните компоненти.

Полагането на изпита се заплаща допълнително и струва около £190. Провежда се в съботата след края на четириседмичния курса. Допълнително се заплащат и учебниците, по които се работи, защото са специализирани – цената е около £50. Заплащането на учебниците и изпита може да стане на място в училището.

Настаняване

Семейство

Настаняването е в подбрани семейства, които посрещат курсистите в дома си, в уютна и приятелска атмосфера. За всички курсисти е осигурена чиста и удобна стая, храна и тихо място за учене. В зависимост от това къде живее семейството до училището се пътува около 30 минути пиша, но може да трябва да се пътува с автобус или да се кара колело. Ако в същия дом е настанен друг ученик той задължително ще бъде с различна националност. Дрехите и спалното бельо се перат веднъж седмично. Осигурен е полупансион от понеделник до петък, пълен пансион събота и неделя. Обяд може да се закупи от училищното кафе, той се заплаща допълнително.

В цената на курса е включено настаняване в самостоятелна стая със закуска. Срещу доплащане може да се заяви самостоятелна стая с полупансион или самостоятелна стя с полупансион и собствена баня.

 

Общежитие (18+ години)

Tripos court – целогодишно

Ново, модерно общежитие на 10 минути от основната сграда на училището. Стаите са самостоятелни, с баня. Ползва се обща кухня и трапезария. Има безплатен Wi-Fi. Не е осигурена храна. Стаята се почиства всяка седмица, има чаршафи. Срещу доплащане на малка такса курсистите перат дрехите си. При настаняване се заплаща депозит от £100.

CB1 – юли и август

Две големи, модерни общежития, които са едно до друго и на 5 минути от Hills Road Sixth Form College, където се провеждат часовете през лятото и на 15 минути от центъра на Кеймбридж. Общежитията са в област наречена CB1, където има много магазини, барове и кафета, кино. Стаите са самостоятелни, с баня. Ползва се обща кухня има и трапезария. Срещу допълнително заплащане курсистите перат дрехите си, чаршафите се сменят веднъж седмично.  

Свободно време

След часовете курсистите могат да се включат в различни занимания, които се организират от езиковия център всяка седмица. Програмата е предварително обявена за седмицата и всеки решава в какво да се включи. Всеки петък вечер се организира клуб за упражняване и затвърждаване на езиковите умения. По желание и срещу допълнително заплащане събота и неделя курсистите могат да се включат в организираните екскурзии до Лондон, Йорк, Бат, Кентърбъри, Стоунхендж и други.

Таксата включва:

Таксата включва

 • Обучение от 20 или 28 уч.ч/седм.
 • Настаняване в семейство три звезди с осигурен полупансион или в общежитие без храна
 • Тест за определяне на нивото
 • Учебни материали
 • Ползване на компютри с интернет, Wi-Fi
 • 24 часа телефон за спешна връзка с училището
 • Медицинска застраховка 

Снимки / Видео


Доплащане:

Депозит за настаняване в общежитие 16-17г. - £90/седм.

Настаняване в семейство полупансион/ сам.баня + полупансион - £45 / £133/седм. 

Настаняване в общежитие сам. стая/ сам. стая +полупнсион: £136/ £280/ седм.

Полагане за изпит IELTS: около £190

Доплащане за учебници за курса IELTS: около £50


Стандартен курс 18+

Курсовете започват всеки понеделник от годината
Настаняване Опции 2 седм. 3 седм. 4 седм.
Семейство Закуска ₤ 938 ₤ 1367 ₤ 1796


Летищен трансфер

Доплащане за еднопосочен трансфер: Хийтроу - £190; Гетуик - £240; Станстед - £110; Лутън - £140

Интензивен курс 16+

Всеки понеделник от годината
Настаняване Опции 2 седм. 3 седм. 4 седм.
Семейство Закуска ₤ 1038 ₤ 1517 ₤ 1996


Летищен трансфер

Доплащане за еднопосочен трансфер: Хийтроу - £190; Гетуик - £240; Станстед - £110; Лутън - £140

Курс за подготовка за IELTS

Начални дати: 4 януари, 1 февруари, 1 март, 5,30 май, 7 юни, 5 юли, 2 август, 6 септември, 4 октомври, 1 ноември 2021
Регистрационна такса на училището: 80.00
Настаняване Опции 4 седм.
Семейство ₤ 1996


Летищен трансфер

Доплащане за еднопосочен трансфер: Хийтроу - £190; Гетуик - £240; Станстед - £110; Лутън - £140
Поръчай безплатно нашия каталог
Поръчай безплатно нашия каталог
Политика за бисквитките (cookies)   Правила за защита на личните данни
София, бул. "Евлоги Георгиев" 99 тел.: 02/ 80 50 600 факс: 02/ 950 55 70 e-mail: integral@integral.bg
София, офис "Студентски град" - ул. "Акад. Борис Стефанов" 15-17 ет.1 (срещу Фантастико), тел.: 02/ 968 60 38, 0887 96 5555 e-mail: studentcity@integral.bg
Пловдив, ул. "Граф Игнатиев" 1, тел.: 032/62 47 75 факс: 032/ 62 47 76 e-mail: plovdiv@integral.bg
Варна, бул. "Княз Борис I" 84, тел.: 052/ 63 00 56 факс: 052/ 63 00 57 e-mail: varna@integral.bg
Русе, ул. "Плиска" 56, бл. Средец, тел. 082/ 822 170, е-mail: ruse@integral.bg
Благоевград, ул. "Сандо и Петър Китанови" 7  тел.: 073/ 88 26 77, blagoevgrad@integral.bg
Велико Търново, ул. "Рафаел Михайлов"2, над Club Play, тел. 062/ 60 52 35, тел./факс 062/ 60 52 36, е-mail: tarnovo@integral.bg
Бургас, ул. Булаир 12А, тел: 056/ 81 27 27, факс: 056/ 81 02 61, e-mail: burgas@integral.bg