ИНТЕГРАЛ - Езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти
      Езикови ваканции (7-19 год.)
 
Филмова академия в Лос Анджелис
Клуб на артиста - Ще ви се да се качите на сцена или да направите първите си стъпки във филмовата индустрия, в архитектурата, дизайна или фотографията? Влече ви музиката, театърът, рисуването?
Езиков център:
Начални дати и цени за: 2019
Държава: САЩ
Град/Регион: Ню Йорк
Тип на курса:
√ Ваканционен
√ 26-28 юли
√ 3-4 август
√ 10-11 август
√ Език и хоби
Езици: Английски
Езикови нива:
Минимално ниво:
Възраст: 14 - 17  
Период: 06.01 -  24.08
Свободни места:
Настаняване:
Апартамент
     

Училището

С прекрасното си време, културното разнообразие и силните връзките с филмовата индустрия, Лос Анджелес е перфектаната локация за летен курс по филмово изкуство. Курсистите ще имат невероятната възможност да работят и учат не къде да е, а в Universal Studios – едно от най-известните филмови студиа в света. Universal Studios е разположено на площ от 415 акра и включва офиси, алеи, вътрешни сцени за разработка на звук и външни филмови декори. Практическите упражнения, както и снимането на собствен филм, които са част от курса ще се състоят на една от външните снимачни площадки на Universal Studios. Разхождайки се из снимачниата площадка, курсистите ще могат да видят разнообразни декори – Мексиканска вила, Римски площад, Ню Йоркска улица, ще могат да се потопят в Дивия Запад или да се разходят в уличка от Ренесансовата ера – тази автентична филмова атмосфера е едно от нещата, които правят този летен лагер уникално и единствено по рода си преживяване. Сцените на закрито ще бъдат снимани в комплексът, където са настанени курсистите, а теоретичните занятия ще бъдат провеждани в класни стаи в офиса на NYFA.

Курсът

Курсът е подходящ за младежи с малко или никакъв опит в правенето на филми. Фокусът на програмата е върху основните елементи на филмовото изкуство, които да позволят на курситите да създадат свой собствен филм, като в зависимост от насоката на избрания курс това включва писане на сценарий, снимане, режисиране и редактиране на сцените.

 По време на курса, всеки делничен ден е разделен на две части – теоретични лекции и даване на инструкции в клас и практически упражнения в студиото. Някои от темите, които ще бъдат покрити в курса включват:

Изкуството на режисурата

Тъй като режисьорът е основният лидер ръководещ работата на всеки филмов сет, курсистите ще се запознаят с практичните похвати и езика на режисурата, така че да могат да ги приложат на практика в собствените си филми; ще дискутират планове за филми и ще получат обратна връзка за собствени проекти.

Режисурата е изкуството да разказваш истории с визуални похвати и курсистите ще научат, че да режисираш обхваща много повече от това да избереш правилните позиции на камерата; чрез директни демонстрации те ще научат как правилните движения на камерата, визуалното аранжиране и редакцията не само отразяват действието на екрана, но също така спомагат за изразяване на емоциите в сцените. Всеки курсист ще режисира серия филми в екип от четирима, като ролите между членовете на екипа се сменят на ротационен принцип. Всяка седмица екипите ще имат среща със своя инструктор, когато ще дискутират сценариите си и своите снимачни планове.

Писане

Сценарият е гръбнакът на всеки филм, затова и по време на програмата, курсистите ще се учат да създават и пишат оригинални сценарии – от самото хрумване на първоначалната идея, през изготвяне на подробен план и чернова до завършен сценарий за финалния им филм. Някои от темите включени в този модул са: структура на историята, тематика, герои, напрежение, конфликт и др.

Камера и осветление

Всеки ден, още от самото начало, курсистите ще бъдат и зад камерата, запознавайки се с техническата част на снимането със стандартни за индустрията HDSLR камери. Ще се научат как да зареждат камерата, да оперират с нея и да я поддържат в изрядност. През първата седмица ще се учат да снимат тестови филмчета, за да подобрят уменията си да фокусират, да упражнят различни перспективи, бърз и бавен кадър, контраст и др.

Дигитална редакция

Докато сценрият е гръбнака на продукцията, а камерата хваща действието, в крайна сметка редакционният процес е това, което прдава финалната структура на заснетото. Курсистите ще се научат как да редактират филмите си със специален редакционен софтуеър, като обучението ще обхваща техническите аспекти на редакционния процес, както и теорията прилагана при избирането на най-подходящите похвати и стилове на редакция.

Работа с актьори

Всеки бъдещ млад режисьор трябва да се научи да работи с актьори и как да получи ефективни резултатаи от тяхната актьорска игра в своите филмови проекти. В този модул курсистите ще имат възможност и да получат опит като актьори, като по този начин ще могат да видят и другата гледна точка – тази от другата страна на камерата.

Настаняване

Курсистите се настаняват в апарт комплекс Toluca Hills, където се провеждат и снимките на закрито от проектите, по които ще работят. Комплексът е разположен на около 15 минути пеша от офиса на NYFA. Комплексът разполага с два басейна, тенис кортове, баскетболно и волейболно игрище и други опции за развлечение. Курсистите ще бъдат настанени в апартаменти с две спални и две бани, обща дневна, кухня и трапезария, като във всяка спалня са настанени по двама курсиста (общо четирима в целия апартамент). Курсистите се разпределят в стаите по възраст, курс, в който са записани и на базата на резултатите от анкета, която предварително получават от училището и попълват. Апартаментите са оборудвани с всичко необходимо.

Комплексът е с 24-часово наблюдение, като част от персонала на училището също е настанен там, за да бъде на разположение на курсистите.

Към настаняването са осигурни обяд и вечеря, а продукти за закуска (мляко, натурални сокове, плодове, мюсли и др.) се купуват веднъж в седмицата и се доставят в кухните на апартаментите.

Настаняването се заплаща отделно и не е включено към таксата за курса.

Свободно време и екскурзии

Курсистите имат организирани разнообразни активности и екскурзии през уикенда, които включват гледане на филми, посещения на увеселителни паркове, музеи, боулинг, посещение на различните плажове в околността и много други известни места като Малибу, Hollywood’s Walk of Fame и др.

Таксата включва:
  •       Обучение
  •       Към настаняването се включва обяд и вечеря, а закуската курсистите правят сами с продукти, осигурени от училището
  •       Използване на професионална студийна техника
  •       2 екскурзии на седмица
  •       Развлекателна програма
  •       24ч телефон за спешна връзка

Снимки / Видео


Депозит за записване: 500 долара 


Дати на провеждане едноседмичен лагер

6 - 12 януари, 16 - 22 юни, 7 - 13 юли, 14 - 20 юли, 28 юли - 3 август, 4 - 10 август, 11 - 17 август
Регистрационна такса на училището: 25.00
Настаняване Опции 1 седм.
без настаняване $ 1630


Дати на провеждане на триседмичен лагер

6 - 26 януари, 21 юли - 10 август, 4 - 24 август
Регистрационна такса на училището: 25.00
Настаняване Опции 3 седм.
без настаняване $ 4445


Поръчай безплатно нашия каталог
Поръчай безплатно нашия каталог
Политика за бисквитките (cookies)   Правила за защита на личните данни
София, бул. "Евлоги Георгиев" 99 тел.: 02/ 80 50 600 факс: 02/ 950 55 70 e-mail: integral@integral.bg
София, офис "Студентски град" - ул. "Акад. Борис Стефанов" 15-17 ет.1 (срещу Фантастико), тел.: 02/ 968 60 38, 0887 96 5555 e-mail: studentcity@integral.bg
Пловдив, ул. "Граф Игнатиев" 1, тел.: 032/62 47 75 факс: 032/ 62 47 76 e-mail: plovdiv@integral.bg
Варна, бул. "Княз Борис I" 84, тел.: 052/ 63 00 56 факс: 052/ 63 00 57 e-mail: varna@integral.bg
Русе, ул. "Плиска" 56, бл. Средец, тел. 082/ 822 170, е-mail: ruse@integral.bg
Благоевград, ул. "Сандо и Петър Китанови" 7  тел.: 073/ 88 26 77, blagoevgrad@integral.bg
Велико Търново, ул. "Рафаел Михайлов"2, над Club Play, тел. 062/ 60 52 35, тел./факс 062/ 60 52 36, е-mail: tarnovo@integral.bg
Бургас, ул. Булаир 12А, тел: 056/ 81 27 27, факс: 056/ 81 02 61, e-mail: burgas@integral.bg