ИНТЕГРАЛ - Езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти
      Езикови ваканции (7-19 год.)
 
Сейнт Олбънс - Пролетен курс
Езиков център: Сейнт Олбънс
Начални дати и цени за: 2020
Държава: Великобритания
Град/Регион: The Country
Тип на курса:
√ Пролетни курсове
Езици: Английски
Езикови нива:
√ A1
Минимално ниво:
Възраст: 11 - 17  
Период: 29.03 -  26.04
Свободни места:
Настаняване:
Общежитие
     

Училище Сейнт Олбънс

Град Сейнт Олбънс е известен с катедралата си, богатата си история, останки от римско време и средновековието, красивите си паркове и спортната база на футболен клуб Арсенал. Намира се близо до университетските градове Оксфорд и Кеймбридж. Езиковият център за ученици е отворен целогодишно. Кампусът е разположен на базата на викториански манастир на площ от 60 акра. Основната сграда, в която курсистите живеят, обучават се и прекарват свободното си време, е оформена в традиционна четириъгълна форма с вътрешен двор. Има и допълнителна сграда за учебни занятия и настаняване. Учебните зали са светли и са оборудвани с интерактивни бели дъски.

 

Обучението

Продължителността на курса може да е от 1 до 4 седмици. Програмата съчетава изучаване на английски с разнообразие от занимания през свободното време. Обучението по общ английски се провежда сутрин и обхваща 20 уч. ч седмично. Четири следобеда седмично учебната програма включва допълнително занимания по избираеми предмети според интереса на учениците. Всеки ученик избира три от тях, в които се включва през седмицата. Всеки допълнителен предмет се изучава по 3 уч. ч на седмица. Така интензивността на курса може да достигне до 32 уч. ч на седмица обучение в клас според следобедните часове. Избираемите занимания се заявяват при записване за курса.

Часовете са фокусирани върху проект по определена тема, като всяка седмица тя е различна.

 

 Теми по седмици:

Седмица 1 (29 март – 4 април): London Life

Седмица 2 (5 – 11 април ): Да защитим планетата

Седмица 3 (12 – 18 април ): Фантастичини фестивали

Седмица 4: (19 – 25 април): Supernatural Students

Седмица 5: (26 април – 2 май): Граждани на 21-ия век

 

Active electives:

 • Стрелба с лък - изучават се основни техники за стребла и свързана с нея лексика и фрази.
 • Британски игри, които се играят в пансионните училища - крикет, раундърс, булдог и др. Курсистите се запознават с културата в британските училища, подобряват уменията си за работа в екип и своята увереност
 • Футбол - изучават се разлчни техники за игра, курсистите усъвършенстват уменията си за работа в екип и научават разнообразна лексика свързана с футбола.
 • Здраве и фитнес - упражнения, здравословна храна и как се приготвя

 

Academic electives:

 • Британска литература - обсъжда се популярната литература от времето на Шекспир до Хари Потър, изучават се автори, които пишат за млада аудитория. Подобряват се уменията за четене с разбиране и опознаване на британската култура, обогатява се лексиката.
 • Творческо писане - изучават се умения за писане чрез изучаване на творчески разкази, поезия, съчинения. Изучават се различни жанрове. Курсистите създават свои произведения и полчуават насоки за подобряване на уменията си. Обогатява се начинът на изразяване.
 • Журналистика - изучават се журналистически техники като проучване и събиране на информация, провеждане на интервюта, проверка на факти, писане на новини и коригиране. Курсистите създават дизайн и съдържание на вестник или списание.
 • Презентации и дебати - развиване на учения за говорене пред публика, изготвяне на кратка презентация, участие в дебати в клас

Creative electives:

 • Арт и дизайн - изучават се умения за рисуване, анимация, графичен дизайн, рисуване върху текстил, мода. Курсистите проявяват своята креативност и изучават лексика от областта на изкуствата и дизайна.
 • Фотография и създаване на филм - изучават се умения като планиране, писане на сценарий, последователност, монтаж. Курсистите се запознават с необходимите практически умения за създаване на кратък филм и проявяване на своята креативност. Изучава се специализирана лексика.
 • Театър - изучават се различни театрални техники, например импровизация. Курсистите научават как да използват декорите умело, да изграждат характери, да си партнират с останалите на сцената.
 • Танци - зумба, джас, салса, бални и латино танци с в програмата. Отделно курсистите ще се учат как да правят инидивидуални и групови хореографии.

 

Настаняване 

Учениците се настаняват в общежития в двата кампуса. Стаите в Сейнт Олбънс са предимно двойни. Ползва се обща баня. Съотношението на броя служители в кампуса към броя на учениците е 1:6.

Спорт и развлекателна програма

Курсистите участват в разнообразни развлекателни занимания като игри, състезания, дискотека, шоу на талантите. Тези мероприятия са чудесен начин децата да общуват с приятели от цял свят.

Екскурзии

Всяка седмица в сряда и събота се организират целодневни образователни екскурзии. Чрез тях учениците опознават Британския начин на живот и култура. Посещават се Оксфорд, Кеймбридж, Лондон. Всеки курсист участва в целодневна екскурзия до Лондон, по време на която се прави пешеходна обиколка на забележителности, организира се разходка с корабче или посещение на известен лондонски музей.

Таксата включва:
 •     Пълен пансион
 •     Настаняване в общежитие
 •     Обучение 20 уч.ч/седмица
 •     Учебни материали
 •     Сертификат
 •     Спортна и развлекателна програма
 •     3 целодневни екскурзии за 2-седмичен курс
 •     Постоянно наблюдение на курсистите
 •     Пране дрехите на курсистите 1 път седмично
 •     Безплатен Wi-Fi и ползване на компютърна зала
 •     Медицинска застраховка
 •     Телефон за спешна връзка в дните на пътуване
 •     Трансфер от и до летище Хийтроу

Снимки / ВидеоНачални дати:

Всяка неделя от 29 март до 26 април. Пътува се неделя - събота.
Регистрационна такса на училището: 95.00
Настаняване Опции 1 седм. 2 седм. 3 седм. 4 седм. 5 седм.
Общежитие ₤ 900 ₤ 1800 ₤ 2700 ₤ 3600 ₤ 4500


Летищен трансфер

Трансферът е включен.
Поръчай безплатно нашия каталог
Поръчай безплатно нашия каталог
Политика за бисквитките (cookies)   Правила за защита на личните данни
София, бул. "Евлоги Георгиев" 99 тел.: 02/ 80 50 600 факс: 02/ 950 55 70 e-mail: integral@integral.bg
София, офис "Студентски град" - ул. "Акад. Борис Стефанов" 15-17 ет.1 (срещу Фантастико), тел.: 02/ 968 60 38, 0887 96 5555 e-mail: studentcity@integral.bg
Пловдив, ул. "Граф Игнатиев" 1, тел.: 032/62 47 75 факс: 032/ 62 47 76 e-mail: plovdiv@integral.bg
Варна, бул. "Княз Борис I" 84, тел.: 052/ 63 00 56 факс: 052/ 63 00 57 e-mail: varna@integral.bg
Русе, ул. "Плиска" 56, бл. Средец, тел. 082/ 822 170, е-mail: ruse@integral.bg
Благоевград, ул. "Сандо и Петър Китанови" 7  тел.: 073/ 88 26 77, blagoevgrad@integral.bg
Велико Търново, ул. "Рафаел Михайлов"2, над Club Play, тел. 062/ 60 52 35, тел./факс 062/ 60 52 36, е-mail: tarnovo@integral.bg
Бургас, ул. Булаир 12А, тел: 056/ 81 27 27, факс: 056/ 81 02 61, e-mail: burgas@integral.bg