ИНТЕГРАЛ - Езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

 


  Поръчайте 
 брошура! 

 

   Потърсете вашия курс:
Възраст: от  до 
 Търсене по език: 
  В коя държава? 
 Търсене по държава:
  Кой език? 

 
      Езикови ваканции (7-19 год.): Често задавани въпроси
 
1. Как да изберем подходящ курс в зависимост от нивото на владеене на езика?

Ако детето е неуверено в използването на езика може да изберете курс в малък град с настаняване в семейство или общежитие. Децата, които са привързани към семейната среда се чувстват по-спокоини, когато са заобиколени от вниманието на семейството-домакин. Ежедневното общуването със семейството провокира навлизането в говоримия език. От друга страна настаняването в общежитие може да бъде по-подходящо за едно общително дете, което ще преодолее по-лесно езиковата бариера в желанието си да общува със своите връстниците и няма да се притеснява от грешките си.


2. Как се организира пътуването?

В дните на заминаване всички деца се изпращат на летището от представител на ИНТЕГРАЛ. За пътуването децата предоставяме на децата оранжеви тениски, които да помогнат на нашите партньори да ги разпознаят по-лесно при посрещането на летището.


3. Какво е по-добре да изберем - известен голям град или спокоен ваканционен град?

Малък град Предимството на малкия град е в това, че детето ви бързо ще го опознае и ще се почувства спокойно и уверено много скоро след пристигането си. Курсовете в малки градове са подходящи за деца, които пътуват за първи път сами или са на ранна възраст. Близо до голям град Езиковите центрове, разположени в покрайнините на големите градове, съчетават спокойствието на малкия град с близостта на забележителностите. Това позволява по-чести кратки екскурзии до града. Подходящи са за по-самостоятелни и любознателни деца. Голям град Разнообразието на големите градове като Лондон, Оксфорд, Единбург и Кеймбридж често пъти привлича ученици, които вече са пътували в чужбина или са самостоятелни и искат да имат време да опознаят по-добре града. Езиковите центровете са разположени в спокойни квартали, като гарантират необходимата сигурност по време на курса.


4. Кое настаняване е подходящо - настаняване в семейство или общежитие?

В предложениета ни за летен курс ще намерите два типа курсове: q Курс с настаняване в семейство-домакин q Курс на базата на колеж с настаняване в общежитие Всеки от тези курсове има своето очарование и е организиран така че децата да прекарат една интересна ваканция и да напреднат в общуването на англиски. При избора на настаняване е важно да вземете предвид желанието на детето ви и неговите очаквания, също както и възрастта и интересите му, навиците му за общуване в дома и сред връстници.


5. Кой се грижи за децата по време на техния престой?

Във всеки езиков център има опитни отговорници за настаняването, свободното време и обучението, които имат редовен контакт с децата и са винаги на тяхно разположение за въпроси и помощ.


6. Коя е най-добрата продължителност на курса?

Резултатът от обучението зависи от продължителността на курса, но много по-голямо значение има това детето ви да се чувства добре и да учи с удоволствие, а не от самото начало да брои дните до края на курса или да се притеснява, че езиковата ваканция много скоро ще свърши. Най-добрата продължителност е до момента, в който детето каже: "вече искам да се върна в къщи" - а това за всяко дете настъпва в различен момент. Когато детето е самостоятелно или е пътувало и преди, по-продължителен престой няма да го притесни. В зависимост от възрастта това може да бъде курс от 3 или повече седмици. Ако имате притеснения относно продължителността на курса, може би е добре да изберете по-кратък престой. В много от центровете има възможност, ако детето се чувства добре и вие имате желание, курсът да бъде продължен.


7. Коя е подходящата възрастова група?

Ако детето ви е на възраст, която се явява гранична за даден езиков център е важно да обсъдите дали то ще се чувсва добре с по-малки или по-големи ученици и в каква среда общува в България.


Прочетете също така:
Всичко за езиковите ваканции | Един типичен ден | Нашите предложения | Каталог за летни езикови ваканции | Пролетни езикови курсове (7-19 г.) | Тестове | Въпроси и отговори | Брошура