ACS COBHAM INTERNATIONAL SCHOOL

Модерно пансионно обучение и високи академични постижения

12 – 18г.

12 – 18г.

Възраст на пансионните ученици

Съри, Англия

Съри, Англия

Местоположение

100

100

Брой на пансионните ученици

AP, IB

AP, IB

Програми

СТИПЕНДИИ

СТИПЕНДИИ

ACS Cobham International School

Кампусът на ACS Cobham е разположен сред красивата природна местност в графство Съри и се простира на площ от 128 акра.

Има удобни транспортни връзки с влак до централен Лондон. 50% от учениците са англичани и американци, а останалите са от над 100 националности. Училището предлага отлични условия за обучение и извънкласни занимания, включващи: интерактивен учебен център, библиотеки, трапезария с панорамна гледка, нов модерен център по сценични изкуства със зала с 510 места, лекоатлетическа писта с олимпийски размери, игрища за футбол и ръгби, голф игрище, 6 тенис корта, игрища за бейзбол и софтбол, модерен спортен център с плувен басейн, магазин, кафетерия и др. Училището е известно с иновативните методи на обучение и използване на съвременните информационни технологии в учебния процес. Класните стаи са с интерактивни бели дъски, учениците работят с компютри Apple, лаптопи и iPads.

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

Middle School

Учебната програма е в съответствие със строгите изисквания на програмите в гимназията IB и AP. Предметите са категоризирани в шест области: Задължителни, Препоръчителни, Визуални и сценични изкуства, Физическо и здравно възпитание и ИТ. Задължителни са: английски, математика, естествени науки, социални науки и чужд език. Препоръчителните предмети развиват умения за личностно развитие, изграждане на обществените взаимоотношения, изразяване на лична позиция, обществена ангажираност, културни различия и светоглед, адаптивност. Заниманията по изкуство включват керамика и изобразително изкуство с организиране на изложби. В центъра за сценични изкуства се изнасят театрални представления, мюзикъли и концерти.

International Baccalaureate

Особено популярна е IB програмата, в която се обучават 60% от учениците. Училището се гордее с отличните постижения на учениците, чиято успеваемост е 100% със среден резултат 37 т. Завършилите продължават образованието си в най-добрите университети в света включително Университетите в Оксфорд и Кеймбридж, Imperial College London, LSE и други университети от групата Ръсел във Великобритания, както и Харвард, MIT, Станфорд, Колумбия, Дартмут и други престижни американски университети. ACS Cobham има добро сътрудничество с университети от Бръшляновата лига.

Advanced Placement (AP)

Училището има дългогодишни традиции в обучението по американската система. Прилага се индивидуален подход, съобразно нуждите и мотивацията на всеки ученик. Те участват в различни клубове по интереси, благотворителни инициативи, спортни състезания и международни проекти. AP е предназначена за ученици, желаещи да кандидатстват в САЩ, Канада и други страни. Тя изисква демонстриране на задълбочени знания и много добър среден успех (GPA над 3) по пет и повече профилиращи предмета. Предлагат се следните AP предмети: английски език и литература, статистика и висша математика /диференциално и интегрално смятане/, европейска история, география, макро- и микроикономика, американска история, психология, физика, химия и биология, френски, немски, испански, компютърни науки, изкуство. В допълнение учениците правят проучване и проект.

Общежитието предлага двойни и самостоятелни стаи със собствена баня. Има медицински център, киносалон, напълно оборудвани зали, кухни, барбекю и общи помещения.

Основното училище предлага разнообразни клубове и отбори по баскетбол, катерене, крикет, голф, ски, скаути, танци, готварство, роботика, тенис, шах, езда, скейтборд. Гимназистите могат да посещават разнообразни занимания като: създаване на сайтове, анимация, хор, ТВ и шоу програми, журналистика и творческо писане, ученически съвет, модел на ООН, танци, фламенко, уейкборд, компютри, шах, Duke of Edinburgh,отбора по математика и др.

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • Академична справка с оценките от последните две години
  • Препоръка от преподаватели/класен ръководител
  • Скайп интервю с директора
  • Входни тестове по английски и математика

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

 

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: