BEDFORD SCHOOL

Висок академичен стандарт и впечатляваща учебна база в сърцето на Англия

13– 18 г.

13– 18 г.

Възраст на пансионните ученици

Бедфорд, Англия

Бедфорд, Англия

Местоположение

270

270

Брой на пансионните ученици

GCSE, A-Levels, IB Diploma

GCSE, A-Levels, IB Diploma

Програми

Стипендии

Стипендии

Bedford School

Учебната програма осигурява задълбочена и балансирана подготовка на високо академично ниво, надхвърлящо националните стандарти.

Основано през 1552 г., Bedford School е типично английско училище за момчета, съхранило вековните традиции на британската образователна система и придобило отлична репутация не само поради високите академични постижения на своите ученици, но и заради успехите им в областта на музиката, изкуството и спорта. Учебната база е разположена сред обширен парк в центъра на Бедфорд, на около 50 мили северно от Лондон. Базата включва впечатляваща нова библиотека, модерна музикална школа, която е една от най-големите в страната, театър с 250 места, астрономическа обсерватория и планетариум, видео-конферентна зала, съвременна лекционна зала, интерактивни бели дъски в класните стаи, компютърен център, закрит отопляем плувен басейн и възстановителен център. Високият академичен стандарт е съществен приоритет и отличните резултати са доказателство за високия професионализъм на преподавателите и упоритата работа на учениците. 

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

GCSE (13-16 год.)

Mомчетата в Bedford започват своите GSCE или IGCSE курсове през година 10. Курсът е двугодишен и всички изпити се провеждат в края на година 11.
 

Pre-IB Diploma

Курсът е подходящ за чуждестранни ученици, които желаят да се подготвят за IB програмата. Приемат се ограничен брой ученици и подборът е прецизен.

A-levels (16-18 год.)

Програмата A-levels е добра възможност за момчетата, които желаят да следват в престижни университетите, да получат задълбочена академична подготовка по избраните предмети.

IB Diploma (16-18 год.)

Като алтернатива на програмата A-Levels, Bedford предлага високо признатата на световно ниво IB диплома. Училището е селективно при подбора на кандидатите.

ВАЖНО ЗА ВАС

Училището разполага с шест общежития, които предлагат приятелска и домашна атмосфера, комфортни стаи с всички необходими удобства за живеене, интернет, зони за отдих, стаи за забавления с маси за игри, обзаведени кухни за приготвяне на леки закуски. Burnaby Hall се намира в центъра на училищния кампус, в близост до главната сграда, докато общежитията Pemberley, Phillpotts и Talbot’s се намират в периферията, а Redburn и Sanderson‘s са извън учебната база, на около 10 мин. път пеша. Учениците в GCSE курса са настанени в просторни стаи с до пет легла. Учениците от Sixth Form живеят в самостоятелни, двойни или тройни стаи.
 

Bedford има отлична спортна база, която включва осветени игрища с изкуствена настилка, 28 кортa за тенис и 4 за скуош, стена за катерене и отлично оборудван фитнес салон. Oсобена гордост са традиционно силните отбори по ръгби, крикет и гребане. В допълнение, училището има дългогодишна репутация в областта на музиката, изкуството и театъра. Повечето ученици свирят на един или повече инструмента и се занимават с композиране, а първокласните ателиета по изкуство предоставят прекрасни творчески възможности по скулптура, фотография, изящни изкуства и дизайн.

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • Академична справка с оценките от последните две години
  • Изпит по английски, математика и общ тест за интелигентност
  • Изпит по предметите, които ще се изучават в Sixth Form обучението
     

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: