BERLIN BRANDENBURG INTERNATIONAL SCHOOL

Високи академични стандарти и международна среда

15 – 19 г.

15 – 19 г.

Възраст на пансионните ученици

Клейнмахнау, Германия

Клейнмахнау, Германия

Местоположение

680

680

Общ брой ученици

23

23

Брой на пансионните ученици

IB

IB

Програми

Berlin Brandenburg International School

Основано през 1990 г., Berlin Brandenburg International School e международно училище, в което се обучават 700 ученика от над 60 държави

BBIS е единственото училище в света, акредитирано от IBO да предлага всички четири IB програми, покриващи възрастовия диапазон от 3 до 19 години - начално училище, основно училище, IB диплома и IB сертификат. Училищната база се намира в малкото градче Клейнмахнау, в провинция Бранденбург, в близост до югозападните предградия на Берлин. Кампусът заема площ от 100 акра и включва собствени гори и част от крайбрежната ивица на езерото Зееберг. Училището се помещава в четири обновени сгради с просторни класни стаи, научни лаборатории, компютърни зали, студиа по изкуства, музикални стаи и зали за репетиции. 

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

IB Middle Years (9 и 10 кл.)

Програмата дава общообразователна подготовка, съчетаваща високите академични стандарти на обучение с конкретни практически знания, придобити извън класната стая. Тя подпомага развиване на индивидуалните способности и умения за самостоятелно учене и анализиране на информацията.
 

International Baccalaureate Career Program – (11 и 12 клас)

IB е двугодишна кариерно ориентирана сертификатната програма, която има два профила: Бизнес и Спорт и Бизнес и Туризъм. Учениците получават професионална квалификация (BTEC), призната във Великобритания. В допълнение към избраните BTEC курсове, учебният план включва същите предмети, както в IB програмата: бизнес и мениджмънт, математика, английски, немски, природни науки, комбиниран предмет по хуманитарни науки и гражданско образование и физическо възпитание. Важен елемент от програмата е CAS, самостоятелно проучване и работа по проект. Програмата е подходяща за ученици, които се интересуват от практически ориентирани курсове.

International Baccalaureate (11-12 кл.)

IB програмата е международно призната и дава задълбочена подготовка в различни области. Училището предоставя възможност за интензивно изучаване на немски език на високо ниво за получаване на необходимата квалификация за кандидатстване в немски университети. Голяма част от завършилите ученици са приети в добри университети като: Свободния Университет в Берлин, Сорбоната, LSE, Харвард, Принстън, Корнел и Станфорд.

ВАЖНО ЗА ВАС

Повечето международни ученици постъпват в пансиона на 14 год. (9 клас). В общежитието има около 25 ученика, като по-големите се настаняват в самостоятелни стаи, а по-малките – в двойни. Всички стаи са със самостоятелна баня. На разположение са комфортна трапезария, голяма стая за отдих, фитнес зала и собствен двор за релаксация. През почивните дни се организират екскурзии и занимания сред природата.

Програмата включва спортни занимания по ветроходство, футбол, баскетбол, бадминтон, туризъм, карате, йога, бягане, волейбол, софтбол, латино танци – салса и меринге. Училището има клубове по драма, математика, модел на Обединените нации, клуб за човешките права, по калиграфия, рисуване различни техники на живописта, инструментален ансамбъл, френска кинематография, уеб дизайн, клуб на любителите на музиката и на испанската култура.
 

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • Академична справка с оценките от последните две години
  • Тестове по английски и математика (много добро ниво по английски и висок успех в училище)

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

 

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: