EARLSCLIFFE COLLEGE

Персонализирано обучение и уникална учебна и социална среда

15 – 19 г.

15 – 19 г.

Възраст на пансионните ученици

Фолкстоун, Англия

Фолкстоун, Англия

Местоположение

69

69

Брой на пансионните ученици
 

A-levels, ITY, UFY, EAP

A-levels, ITY, UFY, EAP

Програми

СТИПЕНДИИ

СТИПЕНДИИ

Earlscliffe College

Earlscliffe College e международно училище, което предлага обучение на ученици от цял свят на възраст 15 до 19 години.

Училището е построено през 1870г. като голямо частно имение в привлекателния Folkestone на пешеходно разстояние от морето и на около час път с влак от Лондон. Добрите оценки вече не са единственото изискване за постигането на тази цел и училището предлага по-широк практически опит и разнообразни и по-задълбочени допълнителни дейности, които допринасят всеки ученик в Earlscliffe да придобие значително предимство пред своите връстници другаде. Учебната сграда е изцяло реновирана и разполага с десет класни стаи, аудитория, стая за самоподготовка, нова обща стая за учениците, кафетерия и е разположена сред обширни градини.

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

Академични програми

Всички ученици изучават четири предмета през първата година и обикновено продължават със същите четири предмета и през втората година. Един от тези предмети може да бъде и родния език на ученика. Предлаганите предмети са география, история, математика, психология, химия, икономика, биология, физика, английска литература, изкуство и дизайн, бизнес науки.

University Foundation Year (17+ г.)

Курсът е предназначен за подготовка на ученици за бакалавърските програми на някои от най-добрите университети в Англия, като им дава възможност за избор в различни направления и специалности. Направленията, които се предлагат са природни и хуманитарни науки.
 

Extended Project Qualification

EPQ е възможност за учениците да работят по изследователски проект от избран предмет, който после ще има тежест при кандидатстването в университет. Той може да бъде под формата на писмен доклад от около 5000 думи (например разширено есе, разработване на хипотеза или академичен доклад) или от най-малко 1000 думи с други допълнителни материали като видео, CD, DVD, модел или представяне.

International Transition Year (15+ г.)

International Transition Year (ITY) е за чуждестранни ученици, които нямат достатъчно добро ниво на английски или достатъчно добри познания по предметите,които искат да изучават в A-levels. Някои международни ученици пък записват тази програма като година извън тяхната образователна система, за да усъвършенстват английския си език, да изучават академични предмети и максимално да се потопят в социалния живот на пансиона. След което се връщат у до ма, където продължават обучението си.

Английски за акад. цели (15+ г.)

Международните ученици могат да учат в Earlscliffe по програмата Английски език за aкадемични цели с продължителност един, два или три учебни срока. Максималният престой в този курс е десет месеца.

ВАЖНО ЗА ВАС

Общежитието Grimston Gardens e обновено и е само на пет минути от училището. Предлага просторни самостоятелни и двойни стаи със собствена баня, оборудвана кухня и дневна. Училището разполага с четири общежития – две за момичета и две за момчета, всички на пешеходно разстояние от колежа, като едното от общежитията е съвсем новооткрито- през 2018г. Повечето стаи са просторни с две отделни легла и самостоятелна баня, като всеки ученик разполага със собствен гардероб и бюро. Във всички стаи има Wi-Fi.

Учениците могат да играят футбол, баскетбол, волейбол, скуош, бадминтон и тенис на маса. През летните месеци училището предлага тенис и голф. На разположение на учениците има фитнес зала и голям закрит басейн, които се намират в близост до училището.
 

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • Академична справка с оценките от последните две години
  • Изпит по английски език и математика
  • Интервю с директора на училището

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: