INTERNATIONAL SCHOOL OF MILAN

Международно призната диплома и 100% успеваемост на възпитаниците

14 – 18г.

14 – 18г.

Възраст на пансионните ученици

Милано, Италия

Милано, Италия

Местоположение

1000

1000

Общ брой ученици

50

50

Брой на пансионните ученици

MYP, IB

MYP, IB

Програми

International school of Milan

Основано през 1958 г. International School of Milan е най-старото IB училище в Италия и има най-големият кампус, разположен в спокоен жилищен район на Милано.

Училището е част от международната образователна верига Inspired Group, която обединява 33 елитни училища от четири държави. Модерната учебна сграда отговаря на многофункционалните изисквания на училището, в което се обучават ученици от 68 националности. На разположение са функционални класни стаи, оборудвани научни лаборатории, център за изящни изкуства, музикално студио, театър с 350 места, три библиотеки, компютърни зали, закрит плувен басейн, мултифункционална спортна зала и игрища за практикуване на разнообразни спортове на открито, кафетерия, кухня и столова.

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

MYP

Учебният план е изграден на базата на осемте основни области на обучение: изящни изкуства; хуманитарни предмети; граматика и литература; изучаване на втори или трети чужд език; математика; природни науки; физическо и здравно образование, продуктов или дигитален дизайн.

IB Diploma

Програмата обхваща последните две години от гимназията – 11 и 12 клас, когато учениците се подготвят за финалните изпити и кандидатстване в университета. Училището се гордее със 100 % успеваемост на изпитите и среден резултат 35– 36 т., при 29,8 т. средно за целия свят. Те участват активно в трите допълнителни компонента, формиращи ядрото на програмата, в центъра на която е критичното мислене и анализ на казуси. Дейностите по CAS са практическо приложение на уменията и талантите на учениците в областта на спорта, изкуството и полагането на обществено полезен труд и участие в благотворителни инициативи. Предлагат се широк спектър от предмети, които покриват разнообразните интереси на учениците и дават възможност за насочване към различни кариери в университета.

ВАЖНО ЗА ВАС

Общежитието е разположено на горните два етажа в същата сграда, в която е училището. Предлагат се отлични условия за настаняване и са осигурени домашна атмосфера, комфорт и уют. Учениците живеят в просторни и модерно обзаведени самостоятелни и двойни стаи с баня. В сградата има Wi-Fi връзка. На разположение са обща дневна с телевизор. Предлага се пране и гладене на дрехите. За спокойствието и реда се грижат директора по настаняване и възпитателите, които живеят в общежитието. Няколко пъти седмично преподаватели от училището оказват методическа помощ на пансионните ученици и подпомагат тяхната подготовка. Чуждестранните ученици трябва да имат настойници, които живеят в Италия и осигуряват трансферите от летището до общежитието.

Училището предлага разнообразни извънкласни занимания: актьорско майсторство, фотография, керамика, танци, уроци по музика, клубове по италиански и китайски, кодиране, писателски клуб, клуб по дебати по модела на Обединените нации. Сред най-популярните спортове са футбол, ръгби и джудо. През почивните дни за пансионните ученици се организират културни развлечения с посещения на кино, театър, галерии, изложения, футболни мачове, както и екскурзии до различни дестинации: Италианските езера, Акваландия, Бергамо, Торино, Венеция и забележителностите в Милано.

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • Академична справка с оценките от последните две години
  • Сертификати и дипломи от изпити, олимпиади или състезания
  • По преценка допълнително може да бъдат поискани конфиденциални препоръки от преподавател или директор от предишното училище на кандидата
  • Входни изпити по математика и английски и/или италиански

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: