KING’S COLLEGE MADRID

Завидна академична репутация, модерна база и първокласно обучение

2 – 18г.

2 – 18г.

Възраст на учениците

Мадрид, Испания

Мадрид, Испания

Местоположение

44

44

Брой на пансионните ученици

GCSE, A-levels, IB, Bachillerato

GCSE, A-levels, IB, Bachillerato

Програми

СТИПЕНДИИ

СТИПЕНДИИ

King’s College Madrid

Eдно от най-престижните частни училища в Испания, което предлага обучение по британската образователна програма.

От няколко години училището e част от INSPIRED, образователна група, обединяваща училища от цял свят, които осигуряват високи академични стандарти. Благодарние на отличните постижения, завършилите колежа са приети в елитни университети в цял свят, сред които Imperial College, LSE, UCL, University of Oxford, University of Cambridge, University of Nottingham, University of Bath, University of Edinburgh, University of Leeds, St. Andrew’s University – Великобритания, Boston College, San Diego, University of Texas в САЩ, Polytechnic University of Madrid и др. Основните философски принципи на колежа са осигуряването на подходяща академична атмосфера за развиване на пълния потенциал на учениците и постигане на техните цели и кариерно развитие.

 

King’s College е разположен в северния район Soto de Vinuelas между Мадрид и Гуадарама. Модерният кампус постоянно се разширява и обновява и предлага чудесни условия за обучение, богата библиотека, две компютърни мултимедийни зали и Wi-Fi на цялата територия на колежа. Новият научен център включва 7 съвременни лаборатории по химия, физика и биология. Музикалното училище има шест стаи за индивидуални занимания и репетиции на оркестъра, различните групи и хора. Центърът по изкуства предоставя отлични условия за творческа изява, като се акцентира върху стимулиране на въображението, предоставяне на възможности за изразяване на нови идеи и чувства. Редовно се организират екскурзии в различни държави за запознаване с шедьоврите на световното културно наследство и се посещават колежи по изкуства. Театърът с капацитет 350 места е открит през 2005 г. Сцената му е домакин на множество театрални спектакли, концерти и шоу програми. Спортните съоръжения включват школа по езда, тенис кортове, осветени игрища за футбол, волейбол и баскетбол, 25 –метров закрит плувен басейн. Предстои откриването на многофункционална спортна зала.

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

Година 7 - 9 (11 – 14 год.)

Учебната програма е балансирана и дава широка общообразователна подготовка. Природните науки се изучават като отделни предмети (химия, физика и биология), като допълнително се включват френски и испански. Чуждестранните ученици задължително учат испански като втори чужд език. Всички предмети се преподават от специалисти в конкретната област, а класният ръководител следи за прогреса по отделните предмети, социализирането и личностното развитие на всеки ученик.
 

А-levels

Двугодишната програма е златният стандарт за кандидатстване в университет. Тя включва избор на пет предмета на AS нивото, сред които испанският език е задължителен предмет. Сред останалите дисциплини са: математика, биология, химия, физика, география, история, английски, икономика, изкуство и дизайн, информационни и компютърни технологии и френски. В допълнение се предлага физическо възпитание и личностно, социално и здравно образование. В края на първата година се полагат изпити по избраните предмети за AS- нивото, с които се кандидатства в университет и които са показател за степента на подготовка. Повечето ученици продължават с три предмета през втората година.

GCSE/ IGCSE (14 – 16 год.)

Учениците изучават девет предмета, по които се явяват на финални изпити в края на втората година за получаване на диплома за IGCSE. Задължителните предмети са: английски език, математика, химия, физика, биология и испански. Свободно избираемите предмети са според интересите на учениците, съобразени с бъдещото им професионално ориентиране. Предлага се: изкуство, английска литература, икономика, френски, география, история, музика и информационни технологии. Тези, които желаят да получат официална испанска диплома, изучават намален брой предмети от английската програма и допълват с предмети на испански, одобрени от министерството на образованието, сред които са испански език и литература и социални науки.

International Baccalaureate

От септември 2020 г. колежът предлага и международната програма IB, която дава широка общообразователна подготовка в различни области. Учениците избират три предмета на стандартно ниво и три - на високо ниво. В допълнение изучават Теория на познанието, разработват самостоятелно есе по избрана тема и участват в различни извънкласни дейности CAS.

ВАЖНО ЗА ВАС

Общежитието с капацитет за 44 ученика предлага домашен уют и комфорт. Настаняването е в самостоятелни и двойни стаи със самостоятелна баня, на разположение са обща дневна с телевизор, стая за учене, обзаведена кухня и пералня. Учениците могат да носят собствени компютри и стерео уредба. В общежитието постоянно има дежурен персонал, който се грижи за реда и подпомага учениците в ежедневната подготовка, организира екскурзиите и културните посещения през почивните дни.
 

Колежът предлага разнообразни възможности за свободното време, коитостимулират творческите интереси и сценични изяви на учениците и подпомагат тяхното физическо развитие. Музикалното училище е предпочитано място за любителите на музиката, които могат да изявят изпълнителските си възможности в училищния оркестър, да изучават различни стилове или да подобрят техническите си умения на различни инструменти. Предлагат се занимания по кларинет, флейта, саксофон, пиано, цигулка, класическа и електрическа китара, теория на музиката и пеене. Клубът по сценични изкуства има за цел да подкрепи интелектуалното, социално и творческо развитие на отделната личност, да подобри уменията за общуване, да насърчи работата в екип, да отключи въображението и творческото мислене. Всяка година учениците подготвят две представления и участват в различни културни прояви, сред които театралния фестивал в Единбург. Желаещите могат да държат изпитите, акредитирани от Лондонската академия по музикално и драматично майсторство, които се провеждат на всеки две години и включват театрално майсторство, пантомима, мюзикъл, декламация и публична риторика. Спортът е сред любимите извънкласни занимания, като най-предпочитаните физически занимания са: футбол, тенис, плуване, джудо, езда, шах, балет или испански танци.

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • Академична справка от последните две години
  • GCSE - Изпити по английски език и математика
  • A-levels – Изпит по английски и по предметите, които ще се изучават
  • Посещение на училището и интервю
  • За Bachillerato се изисква и изпит по испански език
     

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: