KING’S COLLEGE MADRID

Завидна академична репутация, модерна база и първокласно обучение

2 – 18г.

2 – 18г.

Възраст на учениците

Мадрид, Испания

Мадрид, Испания

Местоположение

44

44

Брой на пансионните ученици

GCSE, A-levels, IB, Bachillerato

GCSE, A-levels, IB, Bachillerato

Програми

СТИПЕНДИИ

СТИПЕНДИИ

King’s College Madrid

Eдно от най-престижните частни училища в Испания, което предлага обучение по британската образователна програма.

От няколко години училището e част от INSPIRED, образователна група, обединяваща училища от цял свят, които осигуряват високи академични стандарти. Благодарние на отличните постижения, завършилите колежа са приети в елитни университети в цял свят, сред които Imperial College, LSE, UCL, University of Oxford, University of Cambridge, University of Nottingham, University of Bath, University of Edinburgh, University of Leeds, St. Andrew’s University – Великобритания, Boston College, San Diego, University of Texas в САЩ, Polytechnic University of Madrid и др. Основните философски принципи на колежа са осигуряването на подходяща академична атмосфера за развиване на пълния потенциал на учениците и постигане на техните цели и кариерно развитие.

 

King’s College е разположен в северния район Soto de Vinuelas между Мадрид и Гуадарама. Модерният кампус постоянно се разширява и обновява и предлага чудесни условия за обучение, богата библиотека, две компютърни мултимедийни зали и Wi-Fi на цялата територия на колежа. Новият научен център включва 7 съвременни лаборатории по химия, физика и биология. Музикалното училище има шест стаи за индивидуални занимания и репетиции на оркестъра, различните групи и хора. Центърът по изкуства предоставя отлични условия за творческа изява, като се акцентира върху стимулиране на въображението, предоставяне на възможности за изразяване на нови идеи и чувства. Редовно се организират екскурзии в различни държави за запознаване с шедьоврите на световното културно наследство и се посещават колежи по изкуства. Театърът с капацитет 350 места е открит през 2005 г. Сцената му е домакин на множество театрални спектакли, концерти и шоу програми. Спортните съоръжения включват школа по езда, тенис кортове, осветени игрища за футбол, волейбол и баскетбол, 25 –метров закрит плувен басейн. Предстои откриването на многофункционална спортна зала.

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

Година 7 - 9 (11 – 14 год.)

Учебната програма е балансирана и дава широка общообразователна подготовка. Природните науки се изучават като отделни предмети (химия, физика и биология), като допълнително се включват френски и испански. Чуждестранните ученици задължително учат испански като втори чужд език. Всички предмети се преподават от специалисти в конкретната област, а класният ръководител следи за прогреса по отделните предмети, социализирането и личностното развитие на всеки ученик.
 

А-levels

Двугодишната програма е златният стандарт за кандидатстване в университет. Тя включва избор на пет предмета на AS нивото, сред които испанският език е задължителен предмет. Сред останалите дисциплини са: математика, биология, химия, физика, география, история, английски, икономика, изкуство и дизайн, информационни и компютърни технологии и френски. В допълнение се предлага физическо възпитание и личностно, социално и здравно образование. В края на първата година се полагат изпити по избраните предмети за AS- нивото, с които се кандидатства в университет и които са показател за степента на подготовка. Повечето ученици продължават с три предмета през втората година.

GCSE/ IGCSE (14 – 16 год.)

Учениците изучават девет предмета, по които се явяват на финални изпити в края на втората година за получаване на диплома за IGCSE. Задължителните предмети са: английски език, математика, химия, физика, биология и испански. Свободно избираемите предмети са според интересите на учениците, съобразени с бъдещото им професионално ориентиране. Предлага се: изкуство, английска литература, икономика, френски, география, история, музика и информационни технологии. Тези, които желаят да получат официална испанска диплома, изучават намален брой предмети от английската програма и допълват с предмети на испански, одобрени от министерството на образованието, сред които са испански език и литература и социални науки.

International Baccalaureate

От септември 2020 г. колежът предлага и международната програма IB, която дава широка общообразователна подготовка в различни области. Учениците избират три предмета на стандартно ниво и три - на високо ниво. В допълнение изучават Теория на познанието, разработват самостоятелно есе по избрана тема и участват в различни извънкласни дейности CAS.

ВАЖНО ЗА ВАС

Общежитието с капацитет за 44 ученика предлага домашен уют и комфорт. Настаняването е в самостоятелни и двойни стаи със самостоятелна баня, на разположение са обща дневна с телевизор, стая за учене, обзаведена кухня и пералня. Учениците могат да носят собствени компютри и стерео уредба. В общежитието постоянно има дежурен персонал, който се грижи за реда и подпомага учениците в ежедневната подготовка, организира екскурзиите и културните посещения през почивните дни.
 

Колежът предлага разнообразни възможности за свободното време, коитостимулират творческите интереси и сценични изяви на учениците и подпомагат тяхното физическо развитие. Музикалното училище е предпочитано място за любителите на музиката, които могат да изявят изпълнителските си възможности в училищния оркестър, да изучават различни стилове или да подобрят техническите си умения на различни инструменти. Предлагат се занимания по кларинет, флейта, саксофон, пиано, цигулка, класическа и електрическа китара, теория на музиката и пеене. Клубът по сценични изкуства има за цел да подкрепи интелектуалното, социално и творческо развитие на отделната личност, да подобри уменията за общуване, да насърчи работата в екип, да отключи въображението и творческото мислене. Всяка година учениците подготвят две представления и участват в различни културни прояви, сред които театралния фестивал в Единбург. Желаещите могат да държат изпитите, акредитирани от Лондонската академия по музикално и драматично майсторство, които се провеждат на всеки две години и включват театрално майсторство, пантомима, мюзикъл, декламация и публична риторика. Спортът е сред любимите извънкласни занимания, като най-предпочитаните физически занимания са: футбол, тенис, плуване, джудо, езда, шах, балет или испански танци.

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • Академична справка от последните две години
  • GCSE - Изпити по английски език и математика
  • A-levels – Изпит по английски и по предметите, които ще се изучават
  • Посещение на училището и интервю
  • За Bachillerato се изисква и изпит по испански език
     

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: