LE RÉGENT INTERNATIONAL SCHOOL

Швейцарски традиции, стимулираща среда и отлични образователни практики

7 – 18г.

7 – 18г.

Възраст на пансионните ученици

Кранс Монтана, Швейцария

Кранс Монтана, Швейцария

Местоположение

ок. 200

ок. 200

Общ брой на учениците

IGCSE, IB

IGCSE, IB

Програми

Le Régent International School

Le Régent е международно училище, съчетаващо швейцарските традиции на сигурност и добри образователни практики, с отличното местоположение в района на Кранс Монтана.

Създадено през септември 2015, училището разполага с четири сгради, оборудвани с най-новите технологии. От 2019 г. има партньорски връзки с колеж Ле Розе, с който обменя опит. В училището се обучават ученици от над 30 националности. Le Régent предлага холистичен подход за всестранно развитие, съобразно индивидуалните възможности и интереси на всеки. Създадена е стимулираща среда, която мотивира академичното и личностно израстване, решителността и амбицията за постигане на целите. Използват се иновативни методи чрез практическо обучение сред природата и проекти извън класната стая. Учениците имат възможност да изучават няколко езика, да практикуват различни спортове и да участват в различни музикални дейности. Учебната база включва спортни съоръжения: спортна зала, два тенис корта и три за скуош, игрища за футбол, баскетбол и волейбол. Предлагат се голф, езда, планинско колоездене, ски, сноуборд и приключенски спортове. Има танцово студио и театър, където се предлага класически балет и съвременни танци.

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

Junior School (7 – 13 год.)

Обучението в прогимназията е на английски език и програмата съчетава елементи от Международната IB и Британската национална учебна програма. Придобиват се умения за самостоятелно учене, проучвания и работа по проекти. Изучават се: английски и френски, математика, физкултура и спорт; природни и хуманитарни науки, информационни технологии, актьорско майсторство, изкуство, музика и здравно образование. В пети и шести клас се добавят мандарин, история и география. По желание в края на седми клас учениците могат да се явят на външно оценяване и изпита 13+ Common Entrance. Предлага се допълнително английски (ESL) за повишаване на нивото.

International Baccalaureate (16+ год.)

IB програмата дава балансирана, широкоспектърна академична подготовка, като предметите са разпределени в шест групи. Избират се три предмета на стандартно ниво и три – на високо. В допълнение учениците изучават: Теория на познанието, разработват разширено есе и участват в разнообразни CAS дейности. Предпочитани дестинации за висшето образование са Великобритания, САЩ и Швейцария.

IGCSE (14 – 16 год.)

IGCSE са най-популярната международна квалификация по Британската програма, която включва широк спектър от предмети (9 – 10) , по които се държат финални изпити в края на 10 клас. Учениците изучават: английски език и литература, математика, химия, физика и биология или комбинация от две/три науки, втори чужд език, история, география, изкуство или компютърни науки. Предлагат се: мандарин, немски, испански и италиански. Срещу допълнително заплащане може да се изучава руски и японски.

ВАЖНО ЗА ВАС

Училището разполага с три общежития. По-малките ученици живеят в една сграда на различни етажи, като на всеки един има възпитатели. Стаите са просторни с до три легла и самостоятелна душ кабина. На разположение са библиотека, обща дневна и столова, където се сервира закуската. Обядът и вечерята са в основната трапезария на училището. Предлага се балансирано меню, с диетични опции. Големите ученици от гимназията живеят в две отделни сгради - отделно за момичета и момчета.

Предлагат се разнообразни занимания: футбол, баскетбол, волейбол, ръгби, хокей на закрито, фитнес, скуош и бадминтон. Училището работи в партньорство с елитни местни клубове по голф. Особено популярни са: ски, сноуборд и кънки. Предлагат се индивидуални уроци по тенис, балет, йога/пилатес и езда. Организират се филмови вечери, настолни игри, планинско колоездене, скално катерене, ориентиране и екскурзии в планината.

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • Академична справка от последните три години
  • Скайп интервю
  • Две препоръки от преподавател и една лична препоръка
     

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

 

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: