LE RÉGENT INTERNATIONAL SCHOOL

Швейцарски традиции, стимулираща среда и отлични образователни практики

7 – 18г.

7 – 18г.

Възраст на пансионните ученици

Кранс Монтана, Швейцария

Кранс Монтана, Швейцария

Местоположение

ок. 200

ок. 200

Общ брой на учениците

IGCSE, IB

IGCSE, IB

Програми

Le Régent International School

Le Régent е международно училище, съчетаващо швейцарските традиции на сигурност и добри образователни практики, с отличното местоположение в района на Кранс Монтана.

Създадено през септември 2015, училището разполага с четири сгради, оборудвани с най-новите технологии. От 2019 г. има партньорски връзки с колеж Ле Розе, с който обменя опит. В училището се обучават ученици от над 30 националности. Le Régent предлага холистичен подход за всестранно развитие, съобразно индивидуалните възможности и интереси на всеки. Създадена е стимулираща среда, която мотивира академичното и личностно израстване, решителността и амбицията за постигане на целите. Използват се иновативни методи чрез практическо обучение сред природата и проекти извън класната стая. Учениците имат възможност да изучават няколко езика, да практикуват различни спортове и да участват в различни музикални дейности. Учебната база включва спортни съоръжения: спортна зала, два тенис корта и три за скуош, игрища за футбол, баскетбол и волейбол. Предлагат се голф, езда, планинско колоездене, ски, сноуборд и приключенски спортове. Има танцово студио и театър, където се предлага класически балет и съвременни танци.

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

Junior School (7 – 13 год.)

Обучението в прогимназията е на английски език и програмата съчетава елементи от Международната IB и Британската национална учебна програма. Придобиват се умения за самостоятелно учене, проучвания и работа по проекти. Изучават се: английски и френски, математика, физкултура и спорт; природни и хуманитарни науки, информационни технологии, актьорско майсторство, изкуство, музика и здравно образование. В пети и шести клас се добавят мандарин, история и география. По желание в края на седми клас учениците могат да се явят на външно оценяване и изпита 13+ Common Entrance. Предлага се допълнително английски (ESL) за повишаване на нивото.

International Baccalaureate (16+ год.)

IB програмата дава балансирана, широкоспектърна академична подготовка, като предметите са разпределени в шест групи. Избират се три предмета на стандартно ниво и три – на високо. В допълнение учениците изучават: Теория на познанието, разработват разширено есе и участват в разнообразни CAS дейности. Предпочитани дестинации за висшето образование са Великобритания, САЩ и Швейцария.

IGCSE (14 – 16 год.)

IGCSE са най-популярната международна квалификация по Британската програма, която включва широк спектър от предмети (9 – 10) , по които се държат финални изпити в края на 10 клас. Учениците изучават: английски език и литература, математика, химия, физика и биология или комбинация от две/три науки, втори чужд език, история, география, изкуство или компютърни науки. Предлагат се: мандарин, немски, испански и италиански. Срещу допълнително заплащане може да се изучава руски и японски.

ВАЖНО ЗА ВАС

Училището разполага с три общежития. По-малките ученици живеят в една сграда на различни етажи, като на всеки един има възпитатели. Стаите са просторни с до три легла и самостоятелна душ кабина. На разположение са библиотека, обща дневна и столова, където се сервира закуската. Обядът и вечерята са в основната трапезария на училището. Предлага се балансирано меню, с диетични опции. Големите ученици от гимназията живеят в две отделни сгради - отделно за момичета и момчета.

Предлагат се разнообразни занимания: футбол, баскетбол, волейбол, ръгби, хокей на закрито, фитнес, скуош и бадминтон. Училището работи в партньорство с елитни местни клубове по голф. Особено популярни са: ски, сноуборд и кънки. Предлагат се индивидуални уроци по тенис, балет, йога/пилатес и езда. Организират се филмови вечери, настолни игри, планинско колоездене, скално катерене, ориентиране и екскурзии в планината.

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • Академична справка от последните три години
  • Скайп интервю
  • Две препоръки от преподавател и една лична препоръка
     

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

 

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: