OXFORD INTERNATIONAL COLLEGE

Водещ британски колеж, изграден по модела и стила на Оксбридж

15– 19 г.

15– 19 г.

Възраст на учениците

Оксфорд, Англия

Оксфорд, Англия

Местоположение

60

60

Брой на учениците

GCSE, A-Levels

GCSE, A-Levels

Програми

Oxford International College

Колежът предлага първокласно образование, специализирана програма за личностно развитие, активна доброволческа дейности и контакти с потенциални работодатели.

Oxford International College (OIC) е основан през 2002 г. от група възпитаници на Oxford University и бързо се превръща в един от водещите колежи, изграден по модела и стила на Оксбридж. OIC има изключителна академична репутация и предоставя разнообразни програми за специализирана подготовка и кариерно развитие, насочени към личностното израстване и успешното кандидатстване в топ университети. Учениците се обучават от квалифицирани преподаватели в Оксфорд, предимно възпитаници и докторанти от университета. Приоритет е целенасочената кариерна програма, фокусирана върху развиване на лидерски умения и мотивация, устойчивост, конкурентоспособност, трудолюбие и изследователска дейност. Колежът заема първо място в класациите от изпитите за А-нивата с рекордни резултати 92% A*/ A, от които 53.2% са A*.

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

IGCSE (15-16 год.)

Този интензивен едногодишен курс е отличен начин за придобиване на международно призната квалификация и успешен преход към А-нивата. Обучението е в малки класове с индивидуален подход. Изучават се до 8 предмета, съобразно нивото по английски и aкадемичния потенциал. В допълнение има курсове за придобиване на умения за бързо учене, работа в екип, социално и здравно образование.

A-levels (16 – 19 год.)

Освен избраната комбинация от предмети, учениците се фокусират върху подготовката за кандидатстване в топ университети, практикуват техники за интервюта, решаване на казуси, разработване на проекти (Extended Project Qualification), анализиране, презентации и др. Популярна е съботната програма, когато се полагат пробни изпити по всеки предмет. Фокусира се върху стратегическото планиране и профилиране, съобразно кариерните планове. Bridging Programme дава възможност за участие в извънкласни занимания и професионална ориентация.


Организирана е специализирана подготовка по: медицина, природни науки, икономика, инженерство, право, компютърни науки, архитектура, лингвистика и когнитивните тестове за оценяване на способностите. Допълнителните програми се ръководят от Оксбридж ментори, завършили престижни университети и експерти в различни области, които споделят ценен опит и знания, относно процеса за кандидатстване. Професионалните курсове и стажове са предпоставка за успешно кандидатстване в най-конкурентните специалности. Колежът насърчава участието в състезания и олимпиади, което е допълнителен бонус при кандидатстването.
 

ВАЖНО ЗА ВАС

Kолежът разполага с 4 общежития с отлична централна локация. Осигурена е комфортна и безопасна среда.

Програмата за личностно развитие предоставя възможност за обогатяване и надграждане на уменията за работа в екип, лидерски качества и участие в различни инициативи. Учениците се включват активно в международната младежка програма за наградата на Херцога на Единбург. Популярни са клубовете по програмиране и дебати, класовете по актьорско майсторство LAMDA и риторика. Социалната програма „Крилата на надеждата“ има за цел развиване на доброволчеството и благотворителната дейност, набиране на средства за творчески и иновативни начинания, управление на проекти и работата в екип. Учениците се включват в семинари с корпоративни партньори и осъществяват контакти с потенциални работодатели.


Учениците ползват базата и съоръженията на спортния клуб на Оксфордския университет, разположени на пешеходно разстояние до колежа и общежитията. Клубът предлага отличени възможности за спорт на открито и закрито, включително фитнес зала, гимнастически салон, игрища за тенис и бадминтон, лекоатлетическа писта, футболно игрище с тревна настилка, стена за катерене, 25-метров плувен басейн и др. Отборите по футбол, волейбол, зумба и езда участват активно в различни състезания и турнири.
 

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • Академична справка от последните две години
  • Входни изпити по избраните предмети
  • Препоръка от преподавател
  • Скайп интервю
  • Резултат от IELTS 6.5 или полагане на специализиран тест по английски
     

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: