OXFORD SIXTH FORM COLLEGE

Престижно средно образование в „меката“ на науката

15– 19 г.

15– 19 г.

Възраст на учениците

Оксфорд, Англия

Оксфорд, Англия

Местоположение

140

140

Брой на пансионните ученици

GCSE, A-Levels, BTEC, APP

GCSE, A-Levels, BTEC, APP

Програми

Oxford Sixth Form College

Колежът осигурява не само експертно обучение, но и индивидуална помощ за развиване на личния потенциал на всеки ученик.

Създаден през 1988 г., Oxford Sixth Form College е един от водещите частни британски колежи, който осигурява отлична академична подготовка по GCSE, BTEC и А-Levels. Колежът се помещава в няколко красиви сгради във викториански стил, в близост до Оксфорд Хай Стрийт. Центърът и всички забележителности са на пешеходно разстояние, a учебните сгради са в сърцето на университетския район. На разположение са библиотека, обзаведени ателиета по изкуство и фотография, три научни лаборатории, IT зала и класни стаи. Учениците могат да се включат в редица студентски клубове и да участват в разнообразни извънкласни дейности.
 

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

GCSE

Едногодишната програма дава базисна подготовка за интегрирани в британската образователна система. Предлагат се разнообразни предмети: математика, английски, информационни технологии, природни науки и бизнес. В допълнение се изучава академичен английски и подготовка за IELTS. Учениците развиват умения за самостоятелно проучване, креативност, критично и логическо мислене, увереност, работа в екип и техники за бързо учене.

BTEC (Business and Technology Education Council)

BTEC по бизнес е професионално ориентирана програма, която дава балансирана теоретична и практическа подготовка в сферата на бизнеса. Тя е алтернатива на А-Levels и може да се комбинира с предмети от тях. Обучението е модулно, а оценяването е регулярно на база курсова работа, текущо изпитване, пробни тестове и домашни. Получената национална квалификация е еквивалент на две А-Levels. Предлага се и разширена програма, която е еквивалент на три A-Levels.
 

A-Levels

Двугодишната стандартна програма стартира през септември. Изучават се три предмета по избор и не се полагат изпити на AS ниво в края на първата година. Финалните изпити за оценка са в края на втората година. Обучението е в малки групи до осем ученика, което позволява ефективна обратна връзка, дискусии и индивидуален подход. Предлагат се разнообразни предмети в различни области.

ВАЖНО ЗА ВАС

Kолежът предлага няколко вида настаняване в зависимост от възрастта на възпитаниците и техните предпочитания – общежитие, стая в самостоятелна къща или приемни семейства. 

Организират се различни социални и културни мероприятия като посещение на театри или галерии в Оксфорд, Лондон или Стратфорд; беседи от гост-лектори, дебати, създават се клубове за изкуство, музика или кино. Футболът и баскетболът са сред най-популярните спортове. Предлагат се още бадминтон, баскетбол, тенис на маса, мини футбол. Учениците, които проявяват сериозен интерес към спортове като ръгби, хокей, лакрос или гребане, могат да се включат в различни клубове.

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • IELTS 5.5
  • Академична справка
  • Интервю

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: