QUEEN ETHELBURGA'S COLLEGE

Качествено образование, модерна база и възможност за професионална подготовка

11– 19 г.

11– 19 г.

Възраст на учениците

Йорк, Англия

Йорк, Англия

Местоположение

508

508

Брой на пансионните ученици

GCSE, A-Levels

GCSE, A-Levels

Програми

СТИПЕНДИИ

СТИПЕНДИИ

Queen Ethelburga's College

Колежът се гордее с високите резултати на учениците, които са над средните за страната и го нареждат сред първите пет училища в Северна Англия. 

Колежът Queen Ethelburga’s е разположен в живописната местност в Северен Йоркшиър и предлага едни от най-добрите условия за обучение и занимания в Европа. През последните години училището е направило огромни инвестиции за развиване на материалната база. Над 45 милиона паунда са вложени в модернизиране на общежитията, разширяване на трапезарията и зоната за отдих, научните лаборатории, изграден е нов учебен корпус с голяма лекционна зала със 140 места, напълно обзаведен учебен театър с 200 места, медицински и дневен център. 
Най-голямата атракция е уникалният за Европа Кралски център за конен спорт с конюшни за 80 коня, закрит манеж с олимпийски размери и 10 акра осветени тревни площи за целогодишно ползване. Интересен факт е, че учениците могат да доведат собствен кон, за който се полагат безплатни грижи. Конният спорт е много популярен и почти 30% от учениците посещават заниманията по езда. Част от възпитаниците учат за получаване на квалификация по езда към Британското общество по коневъдство на асистент-инструктори (BHSAI) и мениджмънт на коневъдството.
 

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

GCSE (13-15 год.)

Предлага се широка образователна програма, която включва: английски, математика, три природни науки, музика, изкуство, езици, хуманитарни науки и информационни технологии.
 

A-levels (16 – 19 год.)

Повечето ученици избират 4 или 5 предмета от: биология, математика, история, изкуство, химия, английски, език и литература, психология, испански, икономика, география, физика, бизнес науки, немски, дизайн и технологии, френски, висша математика.

IGCSE

Курсът е предназначен за чуждестранни ученици с ниско ниво на английски.

Професионална подготовка

За учениците, които се интересуват от професионална подготовка, се предлагат специализирани курсове с практическа насоченост по облекло и мода, сценични изкуства, бизнес науки, музикални технологии и спорт. Тези курсове могат да се комбинират с предмети от програмите GCSE и A-levels.

ВАЖНО ЗА ВАС

Колежът предлага модерни условия за настаняване в четири общежития. На всеки етаж има общи дневни, уютни напълно обзаведени кухни и перални помещения. Настаняването е в стаи с 1 до 4 легла, всяка с телефон с директна външна линия, телевизор, DVD и музикална уредба, хладилник, климатик и самостоятелна баня.

Особено популярни са спортните отбори по ръгби, футбол, фехтовка, гребане, заниманията по военно-приложни спортове и дейностите, включени в схемата на херцога на Единбург. Много ученици се занимават с езда и участват в клуба по поло. Голям е интересът към клубовете по танци, театрално изкуство и дебати. В допълнение, колежът разполага със закрит плувен басейн, напълно оборудвана фитнес зала, бягаща пътека, пет осветени тенис корта, които могат да се ползват целогодишно, както и игрища за нетбол.

Изисквания към чуждестранните кандидати:


Приемат се ученици на възраст 11–16 години, като всяка кандидатура се разглежда индивидуално. Чуждестранните ученици трябва да имат минимално входно ниво по английски IЕLTS 5,5 или да държат входен тест.

  • Академична справка с оценките от последните две години
  • Ниво по английски - IЕLTS 5,5 или входен тест
     

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: