SOTOGRANDE INTERNATIONAL SCHOOL

Интерактивно обучение, солидна академична подготовка и неповторима социална среда

14 – 18г.

14 – 18г.

Възраст на пансионните ученици

Кадис, Испания

Кадис, Испания

Местоположение

150

150

Брой на пансионните ученици

MYP, IB

MYP, IB

Програми

Sotogrande International School

Повече от 40 год. Sotogrande International School (SIS) предлага обучение на английски език на ученици от над 44 държави.

Училището е в провинция Кадис, област Андалусия, една от най-динамично развиващите се и популярни туристически дестинации в южна Испания. Основният кампус се намира в Сотогранде, на около 90 км от международното летище Малага. От базата се откриват живописни панорамни гледки към красивите плажни ивици на Марбея и Гибралтар. Училището е заобиколено от горски масиви, отделните сгради са разположени сред зелени площи и цветни алеи. Учениците получават солидна академична подготовка, която включва допълнителна експериментална работа, интерактивно обучение, използване на новите технологии и образователни екскурзии, съобразени с учебния план. Училището предлага модерни условия за обучение и спорт. SIS e едно от трите училища в Испания, оторизирани от Apple, чиито класни стаи са оборудвани с мултимедийни проектори, интерактивни дъски и плазмени екрани. Учебната база включва мултимедийна библиотека, две компютърни зали, специализирани кабинети по природни науки и езикови лаборатории, театър, арт студио, музикална зала, открит плувен басейн, лекоатлетическа писта, игрища за различни спортове, тенис кортове и многофункционална спортна зала. 

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

MYP програма

Учениците се насърчават да работят по проекти, свързани с опознаване на различни култури, засягащи глобални проблеми със социално измерение. Организират се образователни екскурзии в различни провинции на Испания, в Мароко, Уганда и Еквадор. Моделът на MYP поставя ученикът в центъра на програмата, което води до цялостно развитие. Предметите са групирани в следните направления. В допълнение, учениците могат да практикуват различни спортове или да се занимават с изкуство и развият своите заложби.

International Baccalaureate

От първия випуск през 2002 г училището се радва на добрите резултати на своите възпитаници, които продължават обучението си в топ университет в Европа,САЩ и Канада. Средният резултат от IB изпитите е 33 т. Предметите, които са на високо ниво (HL) отразяват интересите на учениците и специализацията им за университета. Те са профилиращи и се изучават задълбочено и разширено, в сравнение със стандартното ниво (SL). Съществен елемент от програмата са Теория на познанието, Разширеното есе и CAS.

ВАЖНО ЗА ВАС

Общежитието се намира в спокойния жилищен район San Roque и предлага комфортни условия с категорията на 4-звезден хотел. Създадена е безопасна, грижовна и приятелска среда, в която живеят задружно ученици от над 20 националности. Настаняването е в двойни стаи с климатик, вградени гардероби, бюра и самостоятелни бани. От всяка стая се откриват зашеметяващи гледки към морето или съседното голф игрище. Има безжичен интернет, голям плувен басейн, общи дневни с телевизор и игри, стаи за самоподготовка, фитнес зала, салон за танци, звукозаписно музикално студио и баскетболно игрище. Има оборудвана кухня и трапезария, където се сервира закуската и вечерята. Обядът е в училището. В близост има кортове за тенис и падел. Пансионните ученици могат да практикуват голф, поло, водни спортове и езда, които се предлагат от спортните клубове в близост. На пешеходно разстояние от общежитието има супермаркет, италиански ресторант и кафе.

Предлагат се разнообразни извънкласни занимания: баскетбол, крикет, футбол, гмуркане, фрисби, журналистика, плуване, драма клуб, Модел на ООН, музика, изкуства, хор, фехтовка, поло, фламенко. Особено популярни са академиите по голф, тенис и езда.

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • Академична справка с оценките от последните две години.
  • По преценка допълнително може да бъдат поискани конфиденциални препоръки от преподавател или директор от предишното училище на кандидата.
  • Входни изпити по математика и английски и/или италиански.
  • Препоръчително е посещение на училището и интервю на директора с родителите на кандидата.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: