ST. JOHN'S INTERNATIONAL SCHOOL

Kачествено международно образование и вълнуваща културна атмосфера

2 – 18 г.

2 – 18 г.

Възраст на учениците

Брюксел, Белгия

Брюксел, Белгия

Местоположение

706

706

Общ брой на учениците

IB Middle Years, IB Diploma

IB Middle Years, IB Diploma

Програми

St. John's International School

Училището се намира в централна Белгия, в историческото предградие Ватерло, на 15 км южно от центъра на Брюксел.

Международното пансионно училище St John’s принадлежи към водещата образователна организация Inspired, която обединява над 32 училища от цял свят.  Повече от 50 години то предоставя качествено образование както на ученици от Белгия, така и на международни ученици от цял свят. Понастоящем в него се обучават 600 деца от 56 държави на различни възрасти. Обучението е на английски език, като в 8, 9 и 10 клас се следва IB Middle Years програмата, а последните две години са по международната програма International Baccalaureate (IB). Над 90 % завършват с отлични резултати и продължават висшето си образование в престижни университети. Базата е модерна и предлага отлични условия за обучение и извънкласни занимания, както и чудесна възможност за практикуване на разнообразни спортове и изкуства.
 

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

IB Middle Years (14 - 15 год.)

От 1978 г. е въведено обучение по стандартите на IB програмата за основно образование, като предметите са обединени в осем групи: езиково обучение, литература, социални науки, природни науки, математика, изкуства, физическо и здравно образование, дизайн. Учебният план включва минимум 50 учебни часа по всеки предмет от група. Всяка година учениците имат ангажимент да участват в поне една организирана интердисциплинарна дейност, обединяваща минимум два предмета. Учениците подготвят проект, свързан с бъдещите им планове. Изискват се познания по френски език.
 

International Baccalaureate (IB) (16 – 18 год.)

Пълната програма за получаване на IB дипломата изисква избор на три предмета на високо и три - на стандартно ниво, като някои ученици избират варианта с четири предмета на високо ниво и два – на стандартно. Те подготвят разширено есе по избран от тях предмет, завършват курса по Теория на познанието и участват в социално ангажиране дейност по програмата CAS (Творчество, Действие, Услуги).Тези, които не желаят да следват пълния курс за IB дипломата, могат да изберат отделни индивидуални курсове. Американските университети приравняват оценките от предметите на високо ниво като профилиращи предмети по американската програма Advanced Placement.
 

ВАЖНО ЗА ВАС

От септември 2018 отваря врати ново модерно общежитие с капацитет за 30 ученика на възраст 14 – 18 години. Момичетата и момчетата ще бъдат настанени в отделни крила, където ще живеят и възпитателите, които ще се грижат за тяхното отглеждане и ще осигурят домашна и безопасна среда за живеене. На разположение е обща дневна, столова, перално помещение и стаи за учене. Осигурен е пълен пансион. Закуската и вечерята са в столовата на общежитието, а обядът се сервира в училищната кафетерия. Пансионните ученици могат да ползват всички съоръжения и възможности на училищния кампус.

Сред най-популярните спортове в гимназията са: плуване, футбол, софтбол, тенис, голф, атлетика, волейбол и баскетбол. На разположение е съвременен Арт център, който включва театър с 400 места, студио по танци, музикални зали и стаи за репетиции. Училището има хор и оркестър, които изнасят ежегодни концерти. Спортните отбори печелят призови места в различни регионални и международни турнири. В училището функционират различни клубове по интереси, изградени по модела на ООН и НАТО. Учениците участват в олимпиади по математика, природни науки и икономика, организират се експедиции и образователни екскурзии.

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • Академични справки от последните три
  • години от училище
  • Скайп интервю
     

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: