ST. PETER'S INTERNATIONAL SCHOOL

Първокласно обучение и разнообразие от образователни програми в слънчева Португалия

14– 18 г.

14– 18 г.

Възраст на пансионните ученици

Палмела, Португалия

Палмела, Португалия

Местоположение

32

32

Брой на пансионните ученици

IGCSE, IB

IGCSE, IB

Програми

St Peter’s International School

Пансионното училищередлага уникално съчетание на няколко образователни системи: националната програма на Португалия, Британската програма IGCSE и IB дипломата.

Училище St Peter’s е основано през 1993г. и е част от Inspired. Намира се в Палмела, средновековен град само на 40 мин. от Лисабон. Институцията е единственото пансионно училище в района на Лисабон. Разполага с модерна база: светли класни стаи, научни лаборатории, компютърни кабинети, библиотека и стая за учене, арт център, музикални зали, собствен театър и киносалон, кафетерия и медицински център. Спортният комплекс включва лекоатлетически писти, игрища за футбол и волейбол, тенис корт, отделни спортни площадки за малките и големи ученици, закрита спортна зала. Целта е учениците да бъдат подготвени за предизвикателствата на реалния живот като се научат на самостоятелност, увереност, изграждане на лидерски умения, толерантност, съпричастност, личностно и академично израстване. Те биват окуражавани да развият талантите и уменията си, да бъдат креативни и с въображение, да имат глобално мислене и социална ангажираност.
 

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

IGCSE (14-16 год.)

IGCSE е международно призната квалификация програма, акредитирана от Кеймбридж борда. Изучават се 8 предмета, като задължителни са първи и втори чужд език, математика и физическо възпитание. Останалите са избираеми: бизнес, икономика, мениджмънт на околната среда, история, компютърни науки, химия, биология физика, драма, арт и дизайн. Чуждите езици са: английски, португалски, испански и китайски. Използват се различни методи за оценяване: писмени контролни, устни презентации, курсова работа, портфолио и практически задачи. В края на втората година се държат матури.
 

IB (16 – 18 год.)

IB дипломната програма развива физическото, интелектуално и емоционално ниво на учениците и дава възможност за придобиване на обширни и задълбочени знания и развиване на конкретни умения. Изучават се 6 предмета, три са на стандартно ниво (SL) и три – на високо ниво (HL, както и 3 задължителни елемента:Теория на познанието, Разширено есе и CAS. Общата оценка се сформира от вътрешното оценяване и финалните изпити. Предлагат се разнообразни предмети в различните групи: португалска литература, английски език и литература, китайски език, португалски, английски и испански за начинаещи, икономика, история, екологични системи и общества, бизнес мениджмънт, биология, химия, физика, компютърни науки, математически приложения и интерпретации, математически анализ и подходи, визуални изкуства.
 

ВАЖНО ЗА ВАС

Новопостроеното общежитие се намира на територията на кампуса. Предлагат се 16 двойни стаи с баня, климатик и Wi-Fi. Всеки ученик разполага със собствено бюро, гардероб, шкаф за книги, сейф. Общите площи включват дневна с телевизор и мека мебел, място за учене, оборудвани кухни. През делничните дни се предлага закуска, обяд и вечеря, а през уикендите – общо 6 хранения, включвайки три междинни закуски. Предлага се богато и разнообразно меню. За пансионните ученици се организират разнообразни занимания през почивните дни: посещение на музеи, галерии, кино, театър, балет, екскурзии, спортни занимания като голф, гребане, сърф, колоездене и др.

Спортът заема важно място и е интегрална част от ежедневието на учениците. Спортната академия предлага както отборни, така и индивидуални спортове. Учениците могат да избира между: баскетбол, футбол, волейбол, ръгби, триатлон, плуване, тенис, бойни изкуства, шах и роботика. Предлагат се и занимания по музика и изкуства.

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • Академична справка
  • Тест по английски
  • Скайп интервю
     

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: