TAUNTON SCHOOL

Академични традиции, иновативно образование и възможности за стипендии

7 – 18 г.

7 – 18 г.

Възраст на пансионните ученици

Тонтън, Англия

Тонтън, Англия

Местоположение

220

220

Брой на пансионните ученици

GCSE, A-levels, IB

GCSE, A-levels, IB

Програми

СТИПЕНДИИ

СТИПЕНДИИ

Taunton School

Основано през 1847 г., Taunton School е водещо независимо пансионно училище, разположено в югозападна Англия.

Образователната институция предлага цялостен образователен път на своите възпитаници, благодарение на своите 5 училища. Taunton се отличава с висока успеваемост, като приблизително 96% от всички Sixth Form ученици продължават своето образование в престижни университети. В допълнение, колежът отпуска няколко вида стипендии за високи резултати в определена област, чиято максимална стойност е до 50% от таксата обучение. Стипендиите са: академични, музикални, спортни и по изкуствата, като за тях могат да кандидатстват ученици на 13+ и 16+ години.
 

ОБУЧЕНИЕ

PREPARATORY SCHOOL

Година 3 и 4 – 7/8 годишна възраст

Един преподавател провежда учебните занятия по всеки предмет и проследява цялостния академичен напредък на учениците.
 

Година 7 и 8 – 11/13 годишна възраст

Разширява се броят на изучаваните предмети и за първи път се включват съботни занятия.

Година 5 и 6 – 9/11 годишна възраст

През тези години от обучението все повече предмети започват да се преподават от различни преподаватели като по-голямата част се водят от класния ръководител.
 

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

SENIOR SCHOOL

Година 9 (13-14 год.)

Задължителните предмети са: биология, английски език, английска литература, чужд език - френски, немски или испански, математика, химия, физика и религия. 

A-levels

Критериите за прием на ученици в A-levels са минимум пет оценки от А* до С на GCSE изпитите.
 

GCSE

Задължителни предмети са: биология, английски език, английска литература, чужд език – френски, немски или испански, математика, химия, физика и религия.
 

International Baccalaureate

IB e подходяща програма за желаещите да получат задълбочена общообразователна подготовка в различни сфери.
 

ВАЖНО ЗА ВАС

На територията на училището са изградени 4 пансионни общежития и 6 къщи за ученици, които пребивават в училището само през деня. Във всеки пансион са настанени между 35-40 деца и те се ръководят от отговорници, които са част от училищния персонал и живеят там заедно със семейството си.
 

Учениците развиват талантите си в клуба по изкуство или да намерят практическа реализация на идеите си в клубовете авио- и автомоделизъм, особено популярни сред момчетата. За развиване на стратегическото мислене допринасят клубовете по шах и бридж. Клубовете по френска и испанска култура са място за запознаване с традициите, обичаите и националната кухня на двете страни. Клубът по фотография спомага за запознаване с основните принципи и тенденции, в дискусионните клубове се провеждат дебати на различни теми. Училището разполага с разнообразни спортни съоръжения:7 игрища за ръгби, хокейни игрища, 4 открити игрища за крикет, два плувни басейна (закрит и открит), два гимнастически салона, закрити баскетболни игрища, 22 тенис корта, два корта за скуош, 5 игрища за бадминтон, фитнес зала, игрища за нетбол, пътеки за бягане, стена за катерене. Допълнително учениците имат възможност да се занимават с аеробика, кану, колоездене, голф, езда, тенис на маса, футбол и др. Училището разполага със съвременна театрална сцена, позволяваща реализирането на театрални постановки, изискващи разнообразни декори. Музикалното училище разполага със самостоятелна сграда с учебни зали за репетиции, компютърна библиотека и музикално технологично студио. Музикалните формирования в Тонтън са: хор, джаз бенд, бароково трио, струнен квартет. Младите музиканти участват и в музикални състави извън училището като оркестъра на графство Съмърсет и младежкия окръжен бенд.

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • Академична справка с оценките от последните две години
  • Две препоръки от класния ръководител и преподавател по математика
  • Тест по английски език (полага се в офисите на Интеграл)
  • Изпит по избраните предмети от А-Levels/ IB
     

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

 

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: