ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Каква е разликата между езикова ваканция с Интеграл и лагерите в чужбина, организирани от училище?

Избирайки езикова ваканция с Интеграл, курсисите имат възможност да разгледат голямо разнообразие от възможности за различни дестинации, формати, локации, периоди, ценови диапазон, благодарение на утвърдената ни партньорска мрежа в цял свят. Повечето училища работят само с 1-2 езикови центъра в чужбина, което прави и изборът значително по-ограничен. 
На нашите езикови ваканции пътуват деца от цяла България, което е възможност за нови запознанства и развиване на самостоятелност. Пътува се със самолет, а не с автобус, като родителите имат право да придружат децата, ако имат желание. 
 

По кое време на годината може да се пътува?

Най-често избираният период от годината е лятото заради по-дългата ваканция на учениците, но езикови ваканции се провеждат за всички възрасти и през есента, зимата и пролетта.

Колко струва езиковото обучение в чужбина?

Цената се определя от продължителността на езиковия курс, дестинацията и периода. Друг критерий са включените компоненти – дали това са само обучение и настаняване, или пълен пакет с услуги като трансфер, програма след часовете, медицинска застраховка. Най-ниска цена за курс, включващ само обучение и настаняване, е €520 за минималния престой от 2 седмици. При all-inclusive курс цената започва от €1300 за 2 седмици.

Плащането може да се случи поетапно, като крайният срок за получаване на пълната сума е до 6 седмици преди заминаване. 

Възможно ли е да се вземат допълнително индивидуални часове?

Някои организации предлагат опция за индивидуални занимания. Може да се допитате до своя персонален консултант за повече информация и препоръки кои са те и при какви условия се организират.  

Трябва ли ми предварителна подготовка?

Не. Има разнообразни курсове за напълно начинаещи. 

Възможно ли е да пътувам няколко пъти до различни дестинации?

Да, разбира се. Няма ограничение в броя пътувания, продължителността и разнообразието от езици. 

Кога е най-подходящата възраст за пътуване?

Краткият отговор е: когато курсистът е готов. Мнозинството от пътуващи е на възраст между 8 и 17 години, но езикови ваканции и обучения в чужбина има за 5, и за 85-годишни. Толкова малки деца, разбира се, заминават заедно с един от родителите си или роднина, на т.нар. семейни ваканции. Вариантите за интензитет и формат на обучението, настаняване и прекарване на свободното време са многобройни и изцяло съобразени с възрастта, целите и предпочитанията на курсистите. 

За колко седмици е добре да се пътува?

Това зависи изцяло от нагласата, целите и опита на курсиста. Ако е първо пътуване, съветът на консултантите е ваканцията да е 2 – 3 седмици. Ако курсистът е по-самостоятелен и има желание, по-продължителните ваканции също са удачни. Този по-дълъг период води и до по-добър резултат в обучението. 

Как се определя нивото на курсиста и се прави разпределението по групи за обучение?

Повечето обучаващи организации провеждат тест на място след пристигането на курсистите, който включва писмена и устна част. Така се прави оценка на граматически и лексикални умения, произношение, свобода на потребяване на езика. На база на този тест се прави разпределение с други курсисти с идентично ниво на владеене. Някои организации провеждат теста онлайн 2-3 седмици преди заминаване, а на място се случва само устното събеседване.

Получава ли се сертификат в края на курса?

Всички езикови организации издават собствени сертификати за постигнато ниво на владеене на език, но те са по-скоро неформално свидетелство за уменията и нямат силата на официални документи.
Има конкретни специализирани програми за подготовка за изпит за установените сертификати, които се изискват и признават официално при кандидатстване в университет или работа, като IELTS, TestDaf, DELE и други. 
 

Мога ли на място да удължа периода си на престой?

Да, възможно е. В тази ситуация е желателно да уведомите своя персонален консултант в последната седмица на обучението си, за да може той/тя да организира продължението на курса и настаняването с езиковия център.  

НЕ ОТКРИХТЕ ОТГОВОР НА СВОЯ ВЪПРОС?

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Изпратете ни запитване и с удоволствие ще Ви отговорим.

Запитване

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: