ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Каква е разликата между езикова ваканция с Интеграл и лагерите в чужбина, организирани от училище?

Избирайки езикова ваканция с Интеграл, курсисите имат възможност да разгледат голямо разнообразие от възможности за различни дестинации, формати, локации, периоди, ценови диапазон, благодарение на утвърдената ни партньорска мрежа в цял свят. Повечето училища работят само с 1-2 езикови центъра в чужбина, което прави и изборът значително по-ограничен. 
На нашите езикови ваканции пътуват деца от цяла България, което е възможност за нови запознанства и развиване на самостоятелност. Пътува се със самолет, а не с автобус, като родителите имат право да придружат децата, ако имат желание. 
 

По кое време на годината може да се пътува?

Най-често избираният период от годината е лятото заради по-дългата ваканция на учениците, но езикови ваканции се провеждат за всички възрасти и през есента, зимата и пролетта.

Колко струва езиковото обучение в чужбина?

Цената се определя от продължителността на езиковия курс, дестинацията и периода. Друг критерий са включените компоненти – дали това са само обучение и настаняване, или пълен пакет с услуги като трансфер, програма след часовете, медицинска застраховка. Най-ниска цена за курс, включващ само обучение и настаняване, е €520 за минималния престой от 2 седмици. При all-inclusive курс цената започва от €1300 за 2 седмици.

Плащането може да се случи поетапно, като крайният срок за получаване на пълната сума е до 6 седмици преди заминаване. 

Възможно ли е да се вземат допълнително индивидуални часове?

Някои организации предлагат опция за индивидуални занимания. Може да се допитате до своя персонален консултант за повече информация и препоръки кои са те и при какви условия се организират.  

Трябва ли ми предварителна подготовка?

Не. Има разнообразни курсове за напълно начинаещи. 

Възможно ли е да пътувам няколко пъти до различни дестинации?

Да, разбира се. Няма ограничение в броя пътувания, продължителността и разнообразието от езици. 

Кога е най-подходящата възраст за пътуване?

Краткият отговор е: когато курсистът е готов. Мнозинството от пътуващи е на възраст между 8 и 17 години, но езикови ваканции и обучения в чужбина има за 5, и за 85-годишни. Толкова малки деца, разбира се, заминават заедно с един от родителите си или роднина, на т.нар. семейни ваканции. Вариантите за интензитет и формат на обучението, настаняване и прекарване на свободното време са многобройни и изцяло съобразени с възрастта, целите и предпочитанията на курсистите. 

За колко седмици е добре да се пътува?

Това зависи изцяло от нагласата, целите и опита на курсиста. Ако е първо пътуване, съветът на консултантите е ваканцията да е 2 – 3 седмици. Ако курсистът е по-самостоятелен и има желание, по-продължителните ваканции също са удачни. Този по-дълъг период води и до по-добър резултат в обучението. 

Как се определя нивото на курсиста и се прави разпределението по групи за обучение?

Повечето обучаващи организации провеждат тест на място след пристигането на курсистите, който включва писмена и устна част. Така се прави оценка на граматически и лексикални умения, произношение, свобода на потребяване на езика. На база на този тест се прави разпределение с други курсисти с идентично ниво на владеене. Някои организации провеждат теста онлайн 2-3 седмици преди заминаване, а на място се случва само устното събеседване.

Получава ли се сертификат в края на курса?

Всички езикови организации издават собствени сертификати за постигнато ниво на владеене на език, но те са по-скоро неформално свидетелство за уменията и нямат силата на официални документи.
Има конкретни специализирани програми за подготовка за изпит за установените сертификати, които се изискват и признават официално при кандидатстване в университет или работа, като IELTS, TestDaf, DELE и други. 
 

Мога ли на място да удължа периода си на престой?

Да, възможно е. В тази ситуация е желателно да уведомите своя персонален консултант в последната седмица на обучението си, за да може той/тя да организира продължението на курса и настаняването с езиковия център.  

НЕ ОТКРИХТЕ ОТГОВОР НА СВОЯ ВЪПРОС?

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Изпратете ни запитване и с удоволствие ще Ви отговорим.

Запитване

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: