КАНДИДАТСТВАНЕ В ПАНСИОННО УЧИЛИЩЕ

Процесът за кандидатстване в пансионно училище с Интеграл

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ИНТЕГРАЛ

Формулата на успеха с професионалните образователни консултанти на Интеграл

ИНДИВИДУАЛЕН ПОДХОД
ИНДИВИДУАЛЕН ПОДХОД

Всяко дете е уникално и затова внмателно анализираме неговите способности, нужди и изготвяме персонален профил.

ОПИТЕН ПЕРСОНАЛЕН КОНСУЛТАНТ
ОПИТЕН ПЕРСОНАЛЕН КОНСУЛТАНТ

Организираме изцяло процесите на кандидатстване, записване, осигуряване на настойници, пътуване. Екипът ни регулярно преминава през обучителни.

ГОЛЯМ БРОЙ ПАРТНИРАЩИ ОРГАНИЗАЦИИ
ГОЛЯМ БРОЙ ПАРТНИРАЩИ ОРГАНИЗАЦИИ

Работим с над 250 различни училища, отговарящи на разнообразни предпочитания: смесено, момчешко или девическо, градско или провинциално.

ПРОЦЕСЪТ ЗАПИСВАНЕ В ПАНСИОННО УЧИЛИЩЕ

01.ИЗБОР

 • Избор на държава – Всяка страна има своя културна специфика, различни образователни програми и видове училища.
 • Избор на академична програма – Различните учебни програми (GCSE, A-levels, IB, AP, Foundation) имат особености, които определят бъдещата академична и професионална кариера на ученика. Ние ще Ви дадем информация за възможностите на всяка една от програмите. 
 • Избор на училище – Ние ще ви помогнем да изберете на подходящото за Вашето дете, като тестваме познанията по математика и нивото по езика, съобразим с интересите и анализираме индивидуалните възможности. Ще ви предложим целенасочена подготовка и входните изпити и интервюто с представител на училището.
 • Избор на предмети – При нас може да направите тест за професионална ориентация PREVIEW. Резултатът – изготвен детайлен академичен профил на ученика, съобразен с бъдещите планове на кариерно развитие.

02. ПРИЕМ

 • Кандидатстване и записване – Ще подготвим и подадем от Ваше име пълен комплект документи. Повечето елитни училища изискват приемни изпити, които за Ваше удобство можем да организираме в нашия офис или в Британски съвет. 
 • Водене на кореспонденция – По време на кандидатстването се налага ежедневен контакт с избраните училища. Ние ще Ви съдействаме и консултираме на всеки етап от процеса. 
 • Осигуряване на настойници – Съдействаме за осигуряване на настойник за ученици под 18 год., които ще учат в Обединеното кралство. 
 • Потвърждаване на място – При окончателно записване отново има нужда от попълване и подаваме на документи, което ще може да поверите на нас.

03. ПЪТУВАНЕ

 • Предварително посещение - Когато се спрете на няколко училища, би било добре да ги посетите, за да разгледате базата и да се срещнете с директора по прием. Ние ще ви съдействаме за уговарянето на срещите и цялостното организиране на пътуване и престоя. 
 • Пътуване – При нас можете да резервирате подходящи полети и да сключите необходимите застраховки за Вас и Вашето дете. 
 • Връзка с училището – По време на престоя на детето нашите консултанти могат да бъдат Вашата връзка с училището по различни административни и лични въпроси. 

04. РАЗВИТИЕ

 • Следене на развитието и успеваемостта – По време на първата година ще Ви съдействаме за анализиране на рапортите и коментарите на преподавателите, ще ви информираме за прогреса и адаптацията на Вашето дете.

05. ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

 • Консултации за продължаване на образованието – Нашите консултанти за висше образование са на Ваше разположение и могат да Ви разяснят възможностите за кандидатстване в чужбина, избор на специалност, държава или кандидатстване за финансова помощ. 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Кое е училището, от което се влиза в топ университет?

Всяко селективно пансионно училище с доказани високи резултати от матурите.

Коя е подходящата държава и програма за моето дете?

Изборът винаги е индивидуален – в зависимост от предпочитания език, вида академична програма и дипломата, която то иска да получи.

Колко добре трябва да се знае езикът?

За по-долните класове (до гимназията) е достатъчно В1 или В2. За останалите се изисква С1 или IELTS минимум 6.0.

На каква възраст се кандидатства?

Най-масовото кандидатстване е след 7 клас, когато учениците вече са навършили 13 години, както и след 10 клас, когато имат 16 г. Има и отделни случаи, когато родителите желаят да пратят детето в чужбина след завършването на 4 клас на 11-годишна възраст.

Как се кандидатства?

Първоначалната консултация включва запознаване с образователните системи, изискванията на училищата и необходимите документи за кандидатстване. Прилага се индивидуален подход към нуждите и изискванията на всеки кандидат, съобразно неговите знания, възможности, интереси, умения и постижения.
 
След като се направи консултация с родителите и ученика и те се запознаят с програмите, образователният консултант предлага училища в зависимост от изискванията, желанията и възможностите на детето. Подават се документи, сред които и оценките от последните 3 години, правят се входни тестове по английски и математика, а някои училища имат и тестове за интелигентност. „Интеграл“ осигурява възможност за предварително тестване на детето, за да се определи нивото му по различните предмети и да се прецени в какъв вид училище има възможност да бъде прието.

НЕ ОТКРИХТЕ ОТГОВОР НА СВОЯ ВЪПРОС?

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Изпратете ни запитване и с удоволствие ще Ви отговорим.

Изпрати запитване

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

 • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
 • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
 • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: