СТИПЕНДИИ ЗА УНИВЕРСИТЕТИ

Актуални стипендии за висше образование в чужбина

University of Portsmouth
University of Portsmouth

Великобритания, Портсмут

New EU students starting in 2023/24
Тази стипендия намалява такста на студентите от Европейския съюз до размера на таксата, която плащат студентите от Великобритания. Важи както за бакалавърски, така и за магистърси програми с прием 2023/2024, 2024/2025 и 2025/2026 година.

 

Faculty of Business and Law Postgraduate Scholarship
За тази стипенидя могат да кандидатсват студенти от Европейския съюз, които са приети да следват магистратура във факултета по Бизнес и Право, имат отличен успех от бакалавърската си програма и сами финансират обучението си по магистратура. Стипендията покрива 40% от таксата и се кандидатсва преди началото на учебната година.

Научи повече
Bournemouth University
Bournemouth University

Великобритания, Борнмът

BU Music scholarships
Стипендията се отпуска на студенти, редовна форма на обучение, които демонстрират изключителен талант при владеенето на музикален инструмент или вокални умения и имат участие в ансамбъл.

 

BU Sport Scholarship
Стипенидята е в размер от e £500 до £5,000. Отпуска се на студенти, редовна форма на обучение, които имат високи спортни резултати и се състезават на национално или международно ниво.

 

Academic Excellence Scholarship
Стипендия в размер на £3,750 се отпуска на всички международни студенти, приети да следват магистратура.

Научи повече
University of Westminster
University of Westminster

Великобритания, Лондон

EU Qualifications Welcome Award Scheme
Стипендията е в размер от £4,500, които се приспадат от таксата за обучение всяка учебна година. Отпуска се автоматично на всички новоприети студенти в бакалаварски програми, започващи през септември 2024. Необходимо е при кандидатстване в университета студентът да представи квалификация за завършено средно образование.

Научи повече
Royal Holloway, University of London
Royal Holloway, University of London

Великобритания, Лондон

International Future Leaders Scholarship
Ограничен брой стипендии за бакалавърски програми на база отличен успех в размер на £6,000, които се приспадат от таксата за обучение през първата година.

 

EU Fee Reduction Scholarship
Стипендията се отпуска на всички студети - бакалаври и магистри - от Европейския съюз за целия период на обучение. Финансовата помощ представлява намаляване с 30% на разликата между таксите за обучение на международни студенти и студенти от Великобритания.

 

Sports Scholarships
За тази стипендия могат да кандидатстват бакалаври и магистри, които се занимават със спорт и се състезават на национално ниво. Стипендията включва различни продобивки на стойност до £1,000.
Ограничен брой стипендии в размер на £5,000, които се отпускат на студенти, които имат поне Отличен 5.7 на дипломата си за средно образование и са избрали да учат определени специалности.
 

Научи повече
University of Essex
University of Essex

Великобритания, Есекс

Undergraduate EU Scholarship
Стипендията е в размер от £5,000, които се приспадат от годишната такса за обучение за всичките 3 години на бакалавърската програма.


Performance Sports scholarships and bursaries
Стипендията се отпуска на спортисти, които се състезават на регионално, национално или международно ниво и може да покрие до 100% от разходите по обучение на спортиста. За нея могат да кандидатстват бакалаври и магистри.


Academic Excellence International Masters Scholarship
Стипендията е в размер £5,000, които се приспадат от таксата за обучение. Отпуска се на магистри с отлична диплома за бакалавър.

 

Masters (PGT) EU Scholarship
Стипендията представлява £5,500 отстъпка от таксата за обучение и се дава автоматично на магистри, отговарящи на критериите. Студнтите трябва да са граждани на Европейския съюз
 

Научи повече
Brunel University
Brunel University

Великобритания, Лондон

EU Undergraduate Discount
Университетът предлага отстъпка в таксата за обучение на всички новоприети бакалаври, които са граждани на Европейския съюз, с изключение на студентите по Медицина. Отстъпката е в размер от £8,000 до £12,000 взависимост от специалността. 


Music awards
Музикалните стипендии могат да покриват такста за обучение изцяло или частично. 


Sports Scholarships Programme
Университетът раздава парични възнаграждения в различен размер и други придобивки на спортисти, които се състезават на международно ниво. 


За магистърски програми
Academic Excellence Scholarship: 
15% отстъпка от таксата за обучение на всички студенти, приети да учат магистратура, които имат диплома за бакалавър с оценка Отличен 5.7. 
Vice Chancellor’s Excellence Award: отстъпка в размер от £ 5 000, след покриване на дадени критерии (успех от бакалавър, равняващ се на мин. 2:1, заплащане на депозит от £ 5 000 до 31, юли, 2024) 
Postgraduate International Bursary: отстъпка в размер от £ 2 000 от таксата за образование през първата година след покриване на дадени критерии (кандидатът да бъде определен като EU (overseas fee paying), успех от бакалавър, равняващ се на мин. 2:2, заплащане на депозит от £ 5 000 до 31, юли, 2024)

Научи повече
University of Sunderland
University of Sunderland

Великобритания, Съндърланд

European student fee scholarship
За всички студенти, граждани на страна от Европейския съюз, таксата за обучение за бакалавърски и магистърски порграми е същата като за студенти от Великобиртания.

 

International Scholarship
Международни студенти, които започват обучението си през януари, февруари, април или юни 2024, получават отстъпка от таксата си. Бакалаврите получават отстъпка £1,400, а магистрите - £900.

 

The Robson Art and Design Masters Award
Стипендията е в размер на £1,000 и за нея могат да кандидатсват студенти, които следват магистратура в една от изброените сфери: Glass, Ceramics, Photography, Design или Fine Art.

Научи повече
Coventry University
Coventry University

Великобритания, Ковънтри

EU Support Bursary
Таксите на всички студенти от Европейския съюз са изравнени с таксите на студентите от Великобритания. Финансовата помощ се дава както на бакалаври, така и на магистри.

 

Alumni Discount
Университетът предлага до 20% отстъпка от таксата за обучение на магистри, които са завършили бакалавърската си степен в Coventry University.

 

Sport Scholarships
Всяка година университетът отпуска около 40-45 спортни стипендии на бакалаври и магистри, които се занимават със спорт и могат да представят университета в турнири на високо ниво. Финансовата помощ е в размер от £1,500 до £3,000.

Научи повече
University of Greenwich
University of Greenwich

Великобритания, Лондон

EU Bursary
През първата година от обучението си таксата на студентие от Европейксия съюз е намалена до размер £9250
 

Научи повече
University of South Wales
University of South Wales

Уелс, Кардиф, Нюпорт и Понтиприд

EU Scholarship
Таксата на всички бакалаври от Европейския съюз е £ 9250.

Master’s Progression Fee Discount
Студенти от Европейския съюз, които са завършили бакалавърската си специалност в университета, имат право на отстъпка от £6,000 ако изберат да запишат магистратура в University of South Wales.

Undergraduate Degrees Scholarships
Студенти от Еврпейския съюз, избрали да следват бакалавър в сферата на Business или Creative Industries, могат да кандидатстват за стипендия от £5,950 на година.
Студенти от Еврпейския съюз, избрали да следват бакалавър в сферата на Computing, Engineering, Sciences или Education, могат да кандидатстват за стипендия от £6,260 на година.
 

Научи повече
University of Leeds, Business School
University of Leeds, Business School

Великобритания, Лийдс

Dean's Excellence Business School
Университетът предлага 50 стипендии за бакалаври от Европейския съюз, избрали да учат конкретни специалности.
Финансовата помощ представлява 50% отстъпка от таксата за обучение на база на отлични академични резултати.
 

Business School International Excellence Scholarships
Университетът отпуска ограничен брой стипендии на чужденстранни студенти с отлични академични резултати, които са приети да учат бизнес магистратура. Финансовата помощ представлява 50% намаляване на таксата за обучение.

Научи повече
University of the Arts
University of the Arts

Великобритания, Лондон

Кандидатурите на всички бъдещи студенти се разглеждат автоматично за финансова помощ, основана на академични и други заслуги – портфолио, прослушване, интервю. Не е необходимо да се кандидатства отделно за стипендия.

Научи повече
University of Strythclyde
University of Strythclyde

Глазгоу, Стратклайд

EU Engagement Scholarships Postgraduate Taught Courses
Университетът отпуска финансова помощ на всички студенти от Европейския съюз, приети да учат магистратура в University of Strythclyde. Финансовата помощ варира между £5,000 и £10,000, според специалността, която студентите са избрали да учат.


EU Engagement Scholarships Undergraduate Study
Университетът отпуска финансова помощ на всички студенти от Европейския съюз, която варира между £5,000 и £8,000 според специалността, която студентите са избрали да учат.


Faculty of Science Masters Scholarship for International Students
Университетът отпуска стипендии в размер от £4,000 до £5,000 на международни студенти, приети да учат магистратура MSc Advanced Computer Science, MSc Advanced Computer Science with Data Science или MSc Advanced Software Engineering.
 

Научи повече
Oxford Brookes University
Oxford Brookes University

Великобритания, Оксфорд

EU Student Support Scholarship
Стипендията е в размер от £3,000 и се отпуска на студенти от Европейския съюз, приети да следват за бакалавър. Не се изисква да се кандидаства за финансовата помощ. Таксата за обучение на всички новоприети студенти се преизчислява автоматично.


International Student Scholarship September entry
За финансовата помощ в размер £2,000 могат да кандидатсват бакалаври и магистри. Условието е да са международни студенти и таксите им да не са приравнени на тези на студентите от Великобритания.

Научи повече
Liverpool Hope University
Liverpool Hope University

Великобритания, Ливърпул

International Excellence Bursary
Стипендията е в размер £1,000. Отпуска се на студенти, приети да следват за бакалавър, които имат отлични академични резултати.


Early Payment Discount
Международни студенти, които са приети да учат за бакалавър и които платят цялата си такса до 1 септември, получават отстъпка £1,000.


Postgraduate Excellence Bursary
Стипендията е в размер £1,000. Отпуска се на студенти, приети да следват за магистър, които имат отлични академични резултати.


Music Scholarships
За музикална стипендия могат да кандидатсват бакалаври и магистри. Студентите трябва да са приети да учат Музика и да преминат успешно прослушване. Финансовата помощ представлява пълно покриване на разходите за настаняване на студентите.

Научи повече
Lancaster Leipzig
Lancaster Leipzig

Германия, Лайпциг

За бакалавърски програми - след изпращане на кандидатурата с всички нужни документи, кандидат-студентите ще бъдат разгледани за възможност за стипендия в размер от € 1 000 в зависимост от техния академичен успех. Стипендията се отпуска по време на първата година в университета.

Научи повече
Constructor University
Constructor University

Германия, Бремен

Scholarships for undergraduate students – до € 10 000 в зависимост от академичен успех. Допълнителна възможност за стипендия чрез компанията JetBrains.

Научи повече
Webster Vienna Private University
Webster Vienna Private University

Австрия, Виена

Новоприетите студенти в университета имат възможност да получат стипеннии в размер от € 4 000 - 12 000 за бакалавърски програми и € 3 000 - 8 000 за магистърски програми след покриване на необходимите критерии, които включват академичен успех, отлично есе и нужда от финансова помощ.

Научи повече
SRH Berlin University of Applied Science
SRH Berlin University of Applied Science

Германия, Берлин, Дрезден и Хамбург

Възможност за стипендии покриващи до 50 % от таксите за обучение. Тези стипендии могат да бъдат предоставени на студенти на база техния академичен успех и отлично изложена мотивация.

Научи повече
American University of Paris
American University of Paris

Франция, Париж

Университетът предлага стипендии в размер от € 1000 до 10 000 на база произхода, интересите и опита на мотивирани кандидати, като всеки автоматично ще бъде разгледан след своята кандидатура към университета.

Научи повече
John Cabot University
John Cabot University

Италия, Рим

Съществуват няколко варианта за стипендии всяка година - на база отличен академичен успех (до 7000 € на година) и финансови нужди (до 4000 € на година).

Научи повече
NABA Nuova Accademia di Belle Arti Milano
NABA Nuova Accademia di Belle Arti Milano

Италия, Милано

При ранно записване в срок до 16 Януари 2024, кандидат-студентите за програмите Bachelor of Arts, Master of Arts или Academic Master имат възможност да получат 10 % отстъпка от таксата за обучение, която се определя в зависимост от доходите на семейството.

Научи повече
IED - Istituto Europeo di Design
IED - Istituto Europeo di Design

Милано, Торино, Венеция, Каляри, Флоренция, Рим, Барселона, Мадрид и Сао Пауло

Таксата за обучение се определя в зависимост от доходите на семейството.

Научи повече
Istituto Marangoni
Istituto Marangoni

Италия, Милано

Университетът отпуска стипендия до €5000 за европейските кампуси и до £5000 за кампуса в Лондон, валидна както за бакалавърски, така и за магистърски програми. Срок за кандидатстване - до 8-ми март

Научи повече
Richmond University
Richmond University

Великобритания, Лондон

Университетът награждава студенти с отлично представяне, като за бакалаври разполагат с два вида стипендии: Liberal Arts International Excellence Award: £ 3 000 отстъпка на година; Liberal Arts International Attainment Award: £ 2 000, а за магистри завършили бакалавърския си курс в университета и се завръщат за своята магистратура или са получили отлични резултати след завършване на бакалаварска степен - отстъпка между 10 и 20 %.

Научи повече
BIMM Berlin
BIMM Berlin

Германия, Берлин

Всички чуждестранни студенти имат намаление от £ 2 000 във Великобритания и € 2 000 в Германия и Ирландия. Университетът е организирал фондацията Fair Access Fund с цел да подпомага на студенти с различни нужди, като могат да се отпуснат финансови средства в размер до £1,500 на учебна година.

Научи повече
University of Nicosia
University of Nicosia

Кипър, Никозия

Студентите на университета могат да получават разнообразни стипендии. Някои възможности включват 10%, 20% или 50% покритие на таксите за обучение в зависимост от академичния успех на студента, а пък активни членове на спортните отбори могат да получават до 40% отстъпка от своите такси.

Научи повече
MODUL University Vienna
MODUL University Vienna

Австрия, Виенна

Всички студенти имат възможност за % отстъпка в зависимост от това как изберат да заплащат своите такси – 7 % при заплащане на цялата сума наведнъж, 5 % при заплащане на една учебна година и 2 % ако таксата се плаща семестериално.
Ако кандидатът избере да започне своите обучение в някои от бакалавърските програми по туризъм ще получи 25 % намаление от годишните такси за обучение. Кандидати с изключителни академични постижетия могат да бъдат избрани за стипендия, покриваща 10% от таксите.
Стипендии в размер на 10 – 40% отстъпка са налични за магистри получили бакалавърската си степен в университета с отлични резултати.

Научи повече
Geneva Business School
Geneva Business School

Швейцария, Женева; Испания, Барселона и Мадрид

Студенти, постигнали изключителни академични резултати могат да участват в състезание. Налични са две стипендии, а именно Academic и Community. Университетът също предлага различни отстъпки като например 50 % от таксата за прием, ако студентът е записан и е платил за някоя учебна програма поне 3 месеца преди началната и дата.

Научи повече
University of Leicester
University of Leicester

Лестър, Великобритания

Интернационални студенти могат да взимат стипендия на стойност £3 000 или £5 000 на година при постигане на отлични резултати. Други видове стипендии включват отстъпка от 10 % ако студентът има близък роднина, който учи или е завършил университета. Студенти, желаещи да продължат магистърска програма в университета, след завършването си на бакалавър, имат възможност за стипендия с отстъпка от 20 % от таксите.

Научи повече
University of Hertfordshire
University of Hertfordshire

Хартфордшър, Великобритания

Отстъпка от £ 1 000 при заплащане на цялата образователна такса наведнъж.

Early Bird Discount, след ранно заплащане на депозит от £ 5 000 – отстъпка от £ 2 000 при плащане до 31-ви март, 2024, отстъпка от £ 1 000 при плащане до 30-ти юни, 2024.
Всички международни студенти, записани за бакалавърска програма, които се присъединяват към университета за първа година – възможност за отстъпка от £ 1 000 или £ 1 300 за всяка година от образованието. По-високата стипендия се получава след индивидуална оценка на конкретния случай.

За международни студенти, записани за магистърска програма (налична само след 30-ти юни, 2024) – възможност за отстъпка от £ 1 000, след заплащане на пълния депозит от £ 5 000.
Различните стипендии не могат да се комбинират.

Научи повече
AUBG
AUBG

България, Благоевград

Отличен академичен успех, участие в извънкласни дейности, както и друг предишен опит и занимания създават профил на подходящ кандидат за различните предлагани стипендии, които са ограничени на брой.

Научи повече
ВУМ
ВУМ

България, Варна

Студентите имат възможности да кандидатстват за стипендии в размер € 250 - 1 000, също така университетът отпуска и различни стипендии на база успех по време на следването.

Научи повече
Regent's University
Regent's University

Великобритания, Лондон

За бакалавърски програми мотивирани студенти могат да се включат в различни състезания чрез изготвянето на креативен отговор на поставена задача и да спечелят определен брой финансови средства, както и други награди в професионалната сфера на специалността. С цел насърчаване на студентите да продължат образованието си в същия университет, се отпускат и определен брой стипендии, покриващи 25 % от таксите за обучение на разнообразни магистърски програми.

Научи повече
Swiss Hotel Management School
Swiss Hotel Management School

Швейцария

Университетът отпуска стипендии в размер до 30% отстъпка от таксата за обучение, както и различни стипендии в зависимост от академичния успех на студента по време на следването.

Научи повече
César Ritz Colleges University of Applied Sciences Institute
César Ritz Colleges University of Applied Sciences Institute

Швейцария

Университетът отпуска стипендии в размер до 30% отстъпка от таксата за обучение, както и различни стипендии в зависимост от академичния успех на студента по време на следването.

Научи повече
Culinary Arts Academy Switzerland
Culinary Arts Academy Switzerland

Швейцария

Университетът отпуска стипендии в размер до 30% отстъпка от таксата за обучение, както и различни стипендии в зависимост от академичния успех на студента по време на следването.

Научи повече
HIM Business School
HIM Business School

Швейцария

Университетът отпуска стипендии в размер до 20% отстъпка от таксата за обучение, както и различни стипендии в зависимост от академичния успех на студента по време на следването.

Научи повече

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете час за консултация с наш представител.

 

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: