КУРС ЗА ПОДГОТОВКА НА ПОРТФОЛИО

Кандидатстване с художествено портфолио в чуждестранни университети

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КУРСЪТ?

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КУРСЪТ?

Курсът има за цел да подкрепи учениците, устремени към качествено висше образование в творческа специалност в чужбина, за създаването на уникално и отличително портфолио за тяхното кандидатстване в университет. 


В рамките на няколко последователни сесии и с помощта на опитен лектор курсистите развиват разбирането си за визуалните изкуства, опознават основните елементи на доброто портфолио и изследват предстоящите важни стъпки в пътя към успешна творческа кариера.  


Курсът е подходящ за кандидати по специалностите графичен дизайн, анимация, илюстрация, живопис, интериорен, моден и продуктов дизайн, архитектура, фотография.
 

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Курс: Подготовка на портфолио
Продължителност: 620 минути, разделени в 3 сесии 
Начална дата: Група 1:
2, 5 и 18 ноември
Група 2: 
4, 7 и 21 декември
Цена:  199 лв. 
Място на провеждане: Онлайн
   

 

КАКВО ПОЛУЧАВАТЕ?

ЕКСПЕРТНИ НАСОКИ
ЕКСПЕРТНИ НАСОКИ

По време на курса ще получите ценни насоки от лектор-творец с разнообразен и богат образователен и практически опит в България и чужбина. 

В МАЛКА ГРУПА
В МАЛКА ГРУПА

С цел да бъде курсът максимално полезен, той се провежда в малки групи от кандидати с творчески интереси. Всеки участник получава персонално внимание, за да извлече нужните знания.

С ПЕРСПЕКТИВА
С ПЕРСПЕКТИВА

Като резултат ще демонстрирате уменията си по отличителен и въздействащ начин, което е първата стъпка към успешно развитие в креативно направление.

КАК СЕ СЛУЧВА ТОВА?

Курсът протича в 3 непоследователни дни и е разделен на модули. Така курсистите имат възможността да изградят по-задълбочено разбиране за добрите практики при оформлението на портфолио, а след това и да ги приложат.

ВЪВЕДЕНИЕ
ВЪВЕДЕНИЕ

В първия ден от програмата ще научите най-важната информация за по-популярните университети за творчески специалности в предпочитаните дестинации в чужбина, за техните специфики и най-интересни програми. Ще получите насоки за съдържанието на едно успешно портфолио, необходимите ресурси за изготвянето му и конкретни практически препоръки за оформлението му. Ще разгледате и обсъдите примерни портфолиа за различни креативни направления. 
 

ИНДИВИДУАЛНА КОНСУЛТАЦИЯ
ИНДИВИДУАЛНА КОНСУЛТАЦИЯ

След началното въведение имате възможността да проведете индивидуална консултация с лектора, да обсъдите в конкретика въпроси свързани с Вашата избрана специалност и университет. Ще получите подробни насоки за оформяне на Вашето портфолио. 

ПРЕДСТАВЯНЕ И ОБРАТНА ВРЪЗКА
ПРЕДСТАВЯНЕ И ОБРАТНА ВРЪЗКА

Най-вълнуващият момент от курса несъмнено е финалната симулация на презентация и възможността да представите своето портфолио в рамките на 10 минути на английски език, подобно на реалния процес с представител на университета, както и да получите ценна обратна връзка от преподавателя и останалите курсисти. Така ще може уверено да финализирате своето убедително портфолио в готов за кандидатстване вид. 

КУРС ЗА ПОДГОТОВКА НА ПОРТФОЛИО

ЗА ЛЕКТОРА

Весела Николова е художник-стенописец и педагог.

През 2012 - 2013 г. се обучава в De Montfort University, Великобритания със специалност „Графичен дизайн и илюстрация”. Има богати познания в сферите графичен дизайн и илюстрация, фотография, мода, живопис, рисуване и съвременни форми, и над 60 участия в общи изложби в страната и чужбина, 16 пленера и симпозиума в България, Румъния, Германия и Турция. Участник е в „Международно биенале на стъклото” в гр. София (2019, 2021) и гр. Велико Търново (2017). Част е от колектива на художествената група GIARTCREW като 3D художник, рисувайки в световни Street art фестивали на открито в държави като Германия, Италия, Холандия, Сърбия и др. Публикации на нейни творби можем да открием в каталог на Международно биенале на стъклото (2017, 2019), в книгата „120 години българско приложно декоративно и монументално изкуство“ (2014), каталог на изложба „Български витраж” (2014), каталог „70 години великотърновски художници” (2018) и др.

ЗА ЛЕКТОРА

ЗАПИШETE СЕ ЗА КУРСА

ЗАПАЗЕТЕ СВОЕТО МЯСТО

Попълнете формата за контакт и ние ще се свържем с Вас.

 

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ
ГАЛЕРИЯ

Творчеството на Весела Николова

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: