КУРС ЗА ПОДГОТОВКА НА ПОРТФОЛИО

Кандидатстване с художествено портфолио в чуждестранни университети

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КУРСЪТ?

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КУРСЪТ?

Курсът има за цел да подкрепи учениците, устремени към качествено висше образование в творческа специалност в чужбина, за създаването на уникално и отличително портфолио за тяхното кандидатстване в университет. 


В рамките на няколко последователни сесии и с помощта на опитен лектор курсистите развиват разбирането си за визуалните изкуства, опознават основните елементи на доброто портфолио и изследват предстоящите важни стъпки в пътя към успешна творческа кариера.  


Курсът е подходящ за кандидати по специалностите графичен дизайн, анимация, илюстрация, живопис, интериорен, моден и продуктов дизайн, архитектура, фотография.
 

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Курс: Подготовка на портфолио
Продължителност: 320 минути, разделени в 3 сесии 
Начална дата: Група: 
13, 15 и 27 октомври 
Цена:  240 лв. 
Място на провеждане: Онлайн
   

 

КАКВО ПОЛУЧАВАТЕ?

ЕКСПЕРТНИ НАСОКИ
ЕКСПЕРТНИ НАСОКИ

По време на курса ще получите ценни насоки от лектор-творец с разнообразен и богат образователен и практически опит в България и чужбина. 

В МАЛКА ГРУПА
В МАЛКА ГРУПА

С цел да бъде курсът максимално полезен, той се провежда в малки групи от кандидати с творчески интереси. Всеки участник получава персонално внимание, за да извлече нужните знания.

С ПЕРСПЕКТИВА
С ПЕРСПЕКТИВА

Като резултат ще демонстрирате уменията си по отличителен и въздействащ начин, което е първата стъпка към успешно развитие в креативно направление.

КАК СЕ СЛУЧВА ТОВА?

Курсът протича в 3 непоследователни дни и е разделен на модули. Така курсистите имат възможността да изградят по-задълбочено разбиране за добрите практики при оформлението на портфолио, а след това и да ги приложат.

ВЪВЕДЕНИЕ
ВЪВЕДЕНИЕ

В първия ден от програмата ще научите най-важната информация за по-популярните университети за творчески специалности в предпочитаните дестинации в чужбина, за техните специфики и най-интересни програми. Ще получите насоки за съдържанието на едно успешно портфолио, необходимите ресурси за изготвянето му и конкретни практически препоръки за оформлението му. Ще разгледате и обсъдите примерни портфолиа за различни креативни направления. 
 

ИНДИВИДУАЛНА КОНСУЛТАЦИЯ
ИНДИВИДУАЛНА КОНСУЛТАЦИЯ

След началното въведение имате възможността да проведете индивидуална консултация с лектора, да обсъдите в конкретика въпроси свързани с Вашата избрана специалност и университет. Ще получите подробни насоки за оформяне на Вашето портфолио. 

ПРЕДСТАВЯНЕ И ОБРАТНА ВРЪЗКА
ПРЕДСТАВЯНЕ И ОБРАТНА ВРЪЗКА

Най-вълнуващият момент от курса несъмнено е финалната симулация на презентация и възможността да представите своето портфолио в рамките на 10 минути на английски език, подобно на реалния процес с представител на университета, както и да получите ценна обратна връзка от преподавателя и останалите курсисти. Така ще може уверено да финализирате своето убедително портфолио в готов за кандидатстване вид. 

КУРС ЗА ПОДГОТОВКА НА ПОРТФОЛИО

ЗА ЛЕКТОРА

Весела Николова е художник-стенописец и педагог.

През 2012 - 2013 г. се обучава в De Montfort University, Великобритания със специалност „Графичен дизайн и илюстрация”. Има богати познания в сферите графичен дизайн и илюстрация, фотография, мода, живопис, рисуване и съвременни форми, и над 60 участия в общи изложби в страната и чужбина, 16 пленера и симпозиума в България, Румъния, Германия и Турция. Участник е в „Международно биенале на стъклото” в гр. София (2019, 2021) и гр. Велико Търново (2017). Част е от колектива на художествената група GIARTCREW като 3D художник, рисувайки в световни Street art фестивали на открито в държави като Германия, Италия, Холандия, Сърбия и др. Публикации на нейни творби можем да открием в каталог на Международно биенале на стъклото (2017, 2019), в книгата „120 години българско приложно декоративно и монументално изкуство“ (2014), каталог на изложба „Български витраж” (2014), каталог „70 години великотърновски художници” (2018) и др.

ЗА ЛЕКТОРА

НАШИТЕ УЧЕНИЦИ

Екатерина Трифонова

Когато се записах за курса, очаквах да получа насоки относно някои детайли при създаването на портфолио. Имах неясноти, които исках да си изясня и, благодарение на курса, успях.
 
Имах страхотен водещ на курса, от когото извлякох изключително полезни съвети. Единият от тях беше да обръщам внимание и на малките детайли, тъй като те не са за пренебрегване, особено когато става дума за създаване на портфолио. Друг важен съвет беше как правилно да оформя дизайна и да наредя своите творби.
 
Вторият етап от курса, индивидуалната среща, беше от огромно значение за мен, тъй като по този начин имах възможността да обсъдя своите съмнения, относно портфолиото ми, с госпожата. Освен това разговорът ни беше изключително интересен и приятен. 
 
С помощта на този курс се сдобих с повече увереност относно кандидатстването ми. Без него нямаше да мога да предам портфолиото си, защото имах все още някои неясноти.
 

Гергана Ванчева

Научих изключително много. Получих доста полезна информация и насоки към това как да оформя портфолиото си, понеже по време на самото му изграждане имах затруднения и обърквания с подреждането на елементите и дизайна. Изключително много се зарадвах, когато водещата курса остана на разположение по време на сглобяването - обръщаше внимание и отправяше критика за естетическо подобрение. Най-главното, което научих и няма да забравя е, че търсим качествено, а не количествено портфолио. 

 

Цялата програма беше доста интересна и интригуваща. Втората стъпка от цялостния процес ми беше най-интересна, защото вече всеки трябваше да се заеме със задачата си и да пресъздаде себе си за две седмици по възможно най-адекватния и съответстващ начин, което е предизвикателство. Естествено, самото представяне на финалното портфолио пред останалата част от безупречните участници беше много поучителна, защото вниманието ти бива изложено на нова личност, която показва своята индивидуалност и стил пред света, като успява да отличи уникалността си. 

 

Най-предизвикателната част за мен беше както изготвянето на портфолиото, така и самото представяне. В третата част трябваше да излезем от зоната ни на комфорт придружено с притеснение, което обаче ни нахъсваше да покажем най-доброто от нас. 

 

Курсът ми помогна не само с изготвянето на портфолиото, но и с това да опозная всеки един от университетите индивидуално, да разбера какво представляват и какво предлагат по-задълбочено като учебна програма и да намеря най-подходящото за мен. 

ЗАПИШETE СЕ ЗА КУРСА

ЗАПАЗЕТЕ СВОЕТО МЯСТО

Попълнете формата за контакт и ние ще се свържем с Вас.

 

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ
ГАЛЕРИЯ

Творчеството на Весела Николова

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: