UKiset

Изпитна система за прием в британски училища

UKiset

UKiset е гъвкав онлайн тест, създаден да подпомогне кандидатстването в английските пансионни училища, като проверява знанията и способностите на кандидатите и предоставя стандартизирана оценка на силните и слабите им страни, както и предпочитанията за обучение. Тестът е предназначен за ученици над 12 години и е съобразен с възрастта и класа, в който кандидатстват. Резултатите се получават както от родителите, така и от училищата, посочени във формуляра за кандидатстване. По преценка някои колежи могат да предложат директно място на конкретния кандидат, а други го приемат като предварителен тест за подбор на възпитаниците си.

 

 

Какво представлява UKiset?

Нормалната продължителност на теста е около 2,5 часа, като времето за по-големите ученици (16+ год.) може да е по-дълго, поради по-високото ниво на трудност. Резултатите са валидни 1 година, като кандидатите имат право да държат изпита 2 пъти в рамките на една календарна година в интервал от 6 месеца след първото явяване. Кандидатите могат да се явят на теста в сертифициран изпитен център, какъвто е и Интеграл, в централния офис на UKiset в Англия или онлайн с квестор. 

Как помага тестът на кандидатите?

Резултатът дава полезна информация за интелектуалните и аналитични умения на учениците, които могат да кандидатстват в повече от 200 пансионни училища във Великобритания, които използват UKiset като стандартизиран инструмент за подбор.  

Какво оценява UKiset?

Оценяват се качествата на кандидатите в пет области:

1. Non-Verbal Reasoning – форматът оценява уменията за решаване на задачи, използвайки диаграми и графики вместо думи 

2. Spatial Ability – тестват се способностите за мислено завъртане и трансформиране на фигури в дву и триизмерна координатна система 

3. Verbal Reasoning – вербални разсъждения за решаване на задачи с използване значението на отделни думи или словосъчетания 

4. Quantitative – количествена оценка на уменията за прилагане на математически познания и се оценяват уменията за решаване на конкретни задачи 

5. Английски език – оценяват се знанията по граматика, лексика, четене на текст с разбиране, слушане и творческо писане на есе по зададена тема, трудността и обемът са съобразени с възрастта на кандидатите. Есето е единственият компонент на хартия и е с продължителност 30 мин.

 

ИСКАТЕ ДА НАУЧИТЕ ПОВЕЧЕ?

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: