7 причини да учиш в Холандия

13.08.2020

Холандия е сред топ 10 на най-предпочитаните образователни дестинации в света


Холандия е сред топ 10 на най-предпочитаните образователни дестинации в света, а от години все повече български студенти насочват вниманието си към страната на лалетата. Защо Нидерландия се радва на такъв огромен интерес? Ето седем от най-големите предимства на Ниската земя.

1. Интернационална среда

Мултикултурната атмосфера в Нидерландия ще те накара да се почувстваш у дома, защото несъмнено ще се срещнеш с българи още от самото начало на твоя престой, но ще се запознаеш и с много други чужденци. Над 100 000 студенти от 180 държави избират да продължат своето висше образование в Холандия. Разнообразието от националности в университетските зали прави учебния процес по-интересен – заформят се любопитни дискусии с хора, които идват от всевъзможни места по света и се споделя различен опит и нестандартни гледни точки.

2. Иновативен начин на обучение

Холандската образователна система е известна със своето високо качество, международно признати дипломи и модерни университетски бази. Но методът на преподаване е нещото, което отличава Нидерландия от повечето западни страни. Традиционният начин на учене е заменен с метода „Problem Based Learning“, при който се насърчава екипната работа, практическото и критично мислене и самостоятелната подготовка. Взаимоотношенията между професорите и студентите са изключително приятелски, а повечето курсове и семинари се преподават в малки групи. В допълнение, за да осигурят релевантно практическо обучение и опит, университетите си партнират с различни холандски и международни компании, като KLM, Unilever и Philips.

3. Достъпни такси на образованието

В сравнение с други европейски страни, образованието в Нидерландия е с доста разумни такси за студентите, независимо дали те идват от държави-членки на ЕС или не. Таксата за първата година от бакалавърската програма е само 1071 евро, а за следващите години е 2143 евро*. Също така, студентите могат да се възползват от различни възможности за финансиране на обучението.

Освен това, студентите могат изключително лесно да си намерят гъвкава почасова работа, за да обезпечат своя престой в страната, а владеенето на нидерландски език не е задължително.

4. Разнообразие от програми на английски език

Холандия предлага най-голям брой международни програми на английски език в Европа – можеш да избереш между повече от 2100 бакалавърски и магистърски програми в различни направления, като икономика, бизнес, туризъм, правни науки и т.н. Съдържанието на учебния материал също е съобразен с интернационалните класове в университетите и насърчава студентите да бъдат отворени към различните култури.

В допълнение, въпреки че официалният език на страната е нидерландски, около 95% от холандците говорят английски език, поставяйки Холандия на първо място в света сред държавите, на които езика на Шекспир не е официален.  Това разбира се би улеснило значително твоята комуникация с местните жители.

5. Отправна точка за пътешествия

Благодарение на своята централна географска и икономическа позиция, Холандия често е представяна като „вратата към Европа“. Париж, Берлин, Лондон и Венеция са само на час със самолет, а уикенд екскурзиите с кола или влак са винаги добра идея!

Възможностите, които предлага Нидерладия, са вълнуващи, а най-хубавото е, че хората там са изключително отзивчиви и винаги готови да ти помогнат, за да стигнеш до крайната дестинация.

6. Вятърни мелници, лалета, Ван Гог

Ниската земя, както се превежда буквално Нидерландия, е страната на вятърните мелници, дървените обувки, лалетата и велосипедите. Но тя е и дом на забележителни художници, като Ван Гог и Рембранд, а Амстердам е градът с най-много музей в света. С богата култура и повече от 1200 замъка, Холандия ти гарантира едно незабравимо пътешествие във времето и пространството!

7. Щастливи хора

Все още не си сигурен, че искаш да учиш в Нидерландия? В такъв случай, следващите редове може да променят мнението ти. Освен че страната е една от най-безопасните в света, според 2019 Global Peace Index, Холандия е една от петте най-щастливи нации. И това не е случайно – силно развитата икономика, отлично образование и възможности за професионална реализация, непоправима атмосфера и културен живот – страната на лалетата има много какво ти предложи!

~~~

Ако провокирахме интереса ти към образованието в Холандия, можеш да получиш още по-детайлна информация за обучението там, като се свържеш с нашите специализирани консултанти. А най-хубавото е, че до края на месец август можеш да се възползваш от нашия професионален опит и да кандидатстваш абсолютно безплатно във всички университети в Нидерландия.

*Размерът на таксите е за академичната 2020/2021 година.

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: