Британски университети "замразяват" таксите за студенти от ЕС

29.11.2020

Редица водещи университети на Острова със "замразени" такси и стипендии за студенти от ЕС за академичната 2021-2022г.


Вече няколко институции потвърждават, че таксата за първокурсници от ЕС след Брекзит ще се запази на 9250 паунда, вместо очакваните 14 000 паунда - 18 800 паунда годишно.

Подробности за политиките на британските университети след Брекзит, за таксите и специалните стипендии, както и информация за промени при кандидатстването ще бъдат представени по време на Виртуалния ден на висшето образование във Великобритания на 03.12. В него ще вземат участие и мениджъри по приема на популярни британски университети, като посетителите могат да вземат участие в техен уебинар или запазят час за индивидуална онлайн среща. 

Сред университетите със „замразени“ такси е един от най-популярните за българи University of Portsmouth, разположен в непосредствена близост до южното крайбрежие. Учебното заведение е водещо на Острова за специалности като архитектура, туризъм, биология, фармация и фармакология, екология и кримонология. По-ниски такси за европейци ще предложи и Solent University Southampton, силен в спортните специалности, право, журналистика, маркетинг и реклама.

По-ниски такси за европейци предоставят и два лондонски университета - Brunel University London и Royal Holloway, предпочитани заради локацията си.

„Искаме да подкрепим студенти от ЕС, засегнати от промяната на статута след Брекзит и да предложим на тези, които започват обучението си от септември 2021 г., автоматично намаляване на таксата, съответно на плащаната от студентите от Обединеното кралство за целия курс на обучение“, се казва в съобщение на учебните заведения към Интеграл.

Годишна стипендия от 5000 паунда за първата година от обучението на студенти от ЕС ще отпусне университетът в Есекс, а само за българи ще предостави и допълнителна стипендия от 2000 паунда. Отстъпка в таксата под формата на стипендия за студенти от ЕС от 7700 паунда ще отпусне и University for the Creative Arts.

Старите такси за обучение и възможност за студентски кредит ще получат и кандидат-студентите, които изберат да започнат обучението си със зимен прием – от януари/февруари 2021 г. Зимният прием е подходящ за кандидати, завършили своето средно образование, които не са кандидатствали или не са успели да запишат желаната специалност 

Процесът на кандидатстване засега се запазва с изключение на студентската виза, която ще се изисква след потвърждаване на мястото при прием.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Стартира фондът за стипендии за магистри на Тук-Та...

4-ма студенти, които планират да продължат образованието си с магистратура в чуждестранен университет и да се реализират в България, ще имат възможност да кандидатстват за следните стипендии: - 2 х 1...
15.05.2020 Виж още

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: