Британски университети "замразяват" таксите за студенти от ЕС

29.11.2020

Редица водещи университети на Острова със "замразени" такси и стипендии за студенти от ЕС за академичната 2021-2022г.


Вече няколко институции потвърждават, че таксата за първокурсници от ЕС след Брекзит ще се запази на 9250 паунда, вместо очакваните 14 000 паунда - 18 800 паунда годишно.

Подробности за политиките на британските университети след Брекзит, за таксите и специалните стипендии, както и информация за промени при кандидатстването ще бъдат представени по време на Виртуалния ден на висшето образование във Великобритания на 03.12. В него ще вземат участие и мениджъри по приема на популярни британски университети, като посетителите могат да вземат участие в техен уебинар или запазят час за индивидуална онлайн среща. 

Сред университетите със „замразени“ такси е един от най-популярните за българи University of Portsmouth, разположен в непосредствена близост до южното крайбрежие. Учебното заведение е водещо на Острова за специалности като архитектура, туризъм, биология, фармация и фармакология, екология и кримонология. По-ниски такси за европейци ще предложи и Solent University Southampton, силен в спортните специалности, право, журналистика, маркетинг и реклама.

По-ниски такси за европейци предоставят и два лондонски университета - Brunel University London и Royal Holloway, предпочитани заради локацията си.

„Искаме да подкрепим студенти от ЕС, засегнати от промяната на статута след Брекзит и да предложим на тези, които започват обучението си от септември 2021 г., автоматично намаляване на таксата, съответно на плащаната от студентите от Обединеното кралство за целия курс на обучение“, се казва в съобщение на учебните заведения към Интеграл.

Годишна стипендия от 5000 паунда за първата година от обучението на студенти от ЕС ще отпусне университетът в Есекс, а само за българи ще предостави и допълнителна стипендия от 2000 паунда. Отстъпка в таксата под формата на стипендия за студенти от ЕС от 7700 паунда ще отпусне и University for the Creative Arts.

Старите такси за обучение и възможност за студентски кредит ще получат и кандидат-студентите, които изберат да започнат обучението си със зимен прием – от януари/февруари 2021 г. Зимният прием е подходящ за кандидати, завършили своето средно образование, които не са кандидатствали или не са успели да запишат желаната специалност 

Процесът на кандидатстване засега се запазва с изключение на студентската виза, която ще се изисква след потвърждаване на мястото при прием.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Стартира фондът за стипендии за магистри на Тук-Та...

4-ма студенти, които планират да продължат образованието си с магистратура в чуждестранен университет и да се реализират в България, ще имат възможност да кандидатстват за следните стипендии: - 2 х 1...
15.05.2020 Виж още

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

НАПРАВЕТЕ СЛЕДВАЩИ СТЪПКИ КЪМ МЕЧТАНОТО ОБРАЗОВАНИЕ!

Създайте своя профил, за да откриете най-подходящите езикови курсове и възможности за образование в чужбина и България.

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Случва се на всеки. Попълнете и-мейл адреса, с който сте регистрирали своя профил, за да получите достъп.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Списъкът с Избрани институции няма да бъде запазен, ако не регистрирате свой профил. Сигурни ли сте, че искате да продължите без такъв?

Запазете списъка с избрани институции.

Запазете списъка с избрани институции.

Създайте своя личен профил в платформата!

  • Oтнемa под минута
  • Виждате полезно съдържание, достъпно само за регистрирани потребители
  • Получавате първи информация и новини по темите, които ви вълнуват
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: