Изложение „Световно образование“ информира българските семейства за новите тенденции в образованието в Европа и света

04.06.2021

Университети, средни училища и езикови центрове от чужбина ви очакват на физическите събития в София, Варна и Пловдив


Международни образователни институции и професионални консултанти очакват ученици и родители в лятното издание на изложение „Световно образование“. Форумът ще се проведе на живо от 4 до 7 юни във Варна, София и Пловдив при спазване на препоръчителните противоепидемични мерки. Гостите ще могат да разговарят лично с представители на популярни чуждестранни университети, средни училища и езикови центрове, както и да получат най-актуалната информация от специализирани щандове относно различните образователни дестинации и кариерно ориентиране. 


Промените в образователната карта на Европа
Динамиката в начина на прием в университет в последните години и промените в резултат на Брекзит и COVID пандемията оказват цялостно влияние върху тенденциите във висшето образование в световен мащаб. Посетителите на изложението ще могат да сравнят предимствата и спецификите на отделни популярни дестинации, като Нидерландия, Великобритания, Германия, Швейцария, Дания, Швеция, и да получат експертни препоръки на консултантските щандове за подготовка и кандидатстване в университет. Завършващите тази година ще имат възможност да получат оценка на шанса си за прием в десетки популярни университети, както и да стартират своята кандидатура на място. 

Нидерландия със 75% по-ниски такси за първокурсници в бакалавърски програми за академичната 2021/2022
В последната година холандските университети се превърнаха в предпочитан избор за българските кандидати. Институциите успешно преодоляха предизвикателствата от пандемията, а за да подпомогне студентите, правителството на Нидерландия намали таксите за първокурсници от 2168 на 542 евро. Актуална информация за обучението, финансови условия, настаняване, както и свободни места за настоящата учебна година в страната на лалетата ще бъде предоставяна на специализирания щанд за Холандия.

По-стриктни критерии за прием и кариерно ориентиране
Промяна в критериите за прием в университет се наблюдава в скандинавските страни, Холандия, САЩ, Великобритания, Италия, Швейцария, Германия и Австрия. Всяка държава има своите специфики, като те могат да бъдат свързани с фиксиран брой места за международни студенти, изисквания за успех, допълнителни изпити, интервюта и тестове за оценяване мотивацията и способността за справяне с обучението. 

Този процес обуславя необходимостта от ранното ориентиране на кандидатите още в 7 клас и избор на подходящ профил в 10 клас. Това ще е един от акцентите в програмата с презентации на „Световно образование“. Посетителите ще могат да се информират относно инструменти като курс за професионално ориентиране, кариерен тест, подготвителни курсове и езикови ваканции. Ще имат възможност да проведат и индивидуални консултации с експерти, които да спомогнат изграждането на успешната стратегия и вземането на информирано решение. 

Ексклузивни стипендии до 50% за елитни британски и швейцарски пансионни училища 
Пансионните училища във Великобритания и Швейцария се обособяват също като подходяща опция за придобиване на качествена академична подготовка за амбициозните ученици, които предпочитат да изучават интензивно предметите, пряко свързани с желаната университетска специалност. Стабилен е интересът към международните програми IB и A Levels, като осигуряват и ексклузивни възможности за стипендии, размерът на които достига до 50% от таксата на обучение. В рамките на изложението, българските семейства могат да се срещнат с представители на престижните британски Kings Colleges, Oxford International College, d’Overbroecks College, Bishop’s Stortford College, както и водещите швейцарски Collège Lycée Saint Charles и Pre Fleuri International Alpine School.

Магистърски програми със стипендии и отворен прием през юли и август
COVID пандемията засили нуждата от квалифицирани специалисти в редица ключови сектори. Ето защо магистратура в сферата на инженерството, технологиите, биомедицината и здравните науки се превръща в инвестиция както за току-що завършилите бакалавърска програма, така и за тези, които се стремят към управленска позиция в избраното професионално направление. Повечето университети във Великобритания и Нидерландия все още приемат кандидат-магистри за предстоящата академична година. В същото време, над 35 британските висши училища предлагат стипендии в размер от 2000 паунда до 15 000 паунда, а таксата обучение в някои холандски университети в Нидерландия е намалена с 50% и е в размер на 1,084 евро. Известен брой образователни институции в Испания, Австрия и Белгия също имат отворен прием през юли и август. Посетителите на изложението могат да научат повече за възможностите за магистратура в специалната Master Lounge зона. 

За безплатна регистрация и подробности за програмата и участниците може да посетите https://www.world-education.eu/.

Тагове:

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: