Как ще се провеждат изпитите за GCSE и A-level през лятото на 2021?

11.01.2021

Предстои да се обяви окончателното решение


Бързото разрастване на втората вълна от пандемията и затварянето на училищата във Великобритания поне до средата на м. февруари отново поставиха на дневен ред въпроса с провеждане на матурите. Това, естествено, доведе до оживени дискусии за изпитите за GCSE и A-level през лятото на 2021 г.

Обсъждат се идеи за провеждане на мини изпити в училищата, които да бъдат оценявани съобразно критериите на изпитния регулаторен орган в Обединеното кралство Ofqual, които се очаква да бъдат обявени в скоро време. Тестовете ще бъдат изготвени от съответните изпитни бордове и проведени през летния срок с надеждата училищата да бъдат отворени. Преди това изпитните бордове ще подготвят примерни тестове, наподобяващи финалните изпити.

В случай, че училищата останат затворени през летния срок, се предвижда изпитите да се държат онлайн и да бъдат проверявани електронно, според изказване на Министъра на образованието на Уелс, Кирсти Уилямс. Този вариант повдига редица въпроси относно прозрачността и достоверността на резултатите, както и възможността от увеличаване на измамите, особено ако има разминаване във времето за провеждане, за което предупреждават професори от университета в Бъкингам.

До момента Ofqual не е коментирал официално тези изявления.

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: