Швейцарско пансионно училище обяви 2 стипендии за български ученици

14.06.2023


Швейцарското престижното пансионно училище Collège et Lycée Saint-Charles обяви, че отпуска 2 стипендии в размер до 16 600 CHF за български ученици на възраст от 13 до 14 години.

Колежът ще предостави стипендиите за записване през септември 2023/януари 2024.

Колежът е известен със 100% успеваемост на швейцарските матури и силните си двуезични програми – на английски и френски език, както и получаването на диплома по международна образователна програма IB (International Baccalaureate).

Сред възпитаниците на Saint-Charles College има бизнесмени и общественици, като ръководителя на международния бизнес гигант Victorinox Кристоф Лаша, олимпийския шампион по конен спорт Стив Герда и 3 поколения от известната швейцарска фамилия Бурис, която е сред най-големите тютюневи компании производители в Швейцария.

За училище Saint-Charles:

Разположено в сърцето на Европа - в красивия швейцарски град Порантрюи, това училище предлага безопасността на малък град с лесен достъп до всички културни ценности. Колежът е основан през 1897 г. и оттогава посреща международни ученици на възраст 10-19 години.

Освен академичния успех, учителите в това училище познават много добре всяко дете, грижат се за общото му развитие и благополучие. Всеки клас има 10-14 ученици, което гарантира отдаденост към всяко едно дете. Класните стаи са светли и оборудвани със съвременна техника. Освен учебната база, училището разполага с отлични места за настаняване, които са допълнително предимство за учениците, които остават там през учебната година.

От академичните програми училището предлага основно, средно образование и летни програми - в академичните програми Swiss Matura и International Baccalaureate (IB).

Първата е двуезична, часовете се провеждат на френски и английски и е сигурен път към топ 10 на швейцарските университети, докато IB програмата се преподава на английски и дава на завършилите достъп до университети като Кеймбридж или Станфорд.

Интеграл е официален представител на Collège et Lycée Saint-Charles за България. При допълнителни въпроси относно възможностите за кандидатстване в елитни пансионни училища в чужбина, не се колебайте да се свържете с Таня Илиева, Мениджър отдел Средно образование, на tanya@integral.bg или на тел. 02/80 50 627.

 

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: