Великобритания запазва условията за финансиране в университети за студенти от ЕС

03.05.2019

Великобритания ще запази нивата на таксите и държавното финансиране за британски университети и за учебната 2020/2021 година.


Великобритания ще запази нивата на таксите и държавното финансиране за британски университети и за учебната 2020/2021 година. Шотландия вече обяви твърдото си намерение да не променя условията си за финансова помощ за кандидати от ЕС, очакванията са до дни това да обяви официално и Лондон.

Практиката през последните 2 години след референдума за излизане на Великобритания от ЕС (Брекзит) установи, че Шотландия е страната, която първа обявява намеренията си и задава тенденциите и за останалите страни от кралството.

Настоящото уточнение се прави във връзка с появила се разнопосочна информация през последните дни за драстично повишаване на таксите за чуждестранни студенти във Великобритания. Обръщаме внимание, че дискусиите са свързани с времето след 2021 година и до голяма степен зависят дали Брекзит ще се извърши със или без споразумение с ЕС. 

Приетата преди месец Стратегия за висше образование в Англия предвижда броят на международните студенти, включително и от ЕС, да се увеличи и до 600 000, при досегашните около 430 000. За целта британското правителство ще инвестира 35 милиарда лири, значителна част от които - за увеличаване на финансовата подкрепа на бъдещите студенти.

В случай че страната реши да предприеме промени след реален Брекзит, те ще влязат в сила едва от учебната 2021-2022 година.

Междувременно Уелс обяви намерението си да запази финансирането за европейци и на магистърските си програми като и за следващата учебна година ще отпуска до £ 17 000. Сумата може да бъде достигната чрез комбинация от безвъзмездна помощ и заем.

Актуална информация във връзка с бакалавърските и магистърски програми за академичната 2020 г./2021 г. и отговори на конкретни въпроси може да получите в офисите на Интеграл в цялата страна, на тел. 02/8050643 – Стефка Златева, мениджър „Висше образование“ или след като изпратите запитванията си на e-mail: integral@integral.bg

Тагове:

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: