COLLEGE ALPIN BEAU SOLEIL

Иновативно обучение, модерна база и вълнуваща локация в швейцарските Алпи

11 – 19 г.

11 – 19 г.

Възраст на пансионните ученици

Вилар, Швейцария

Вилар, Швейцария

Местоположение
 

260

260

Брой на пансионните ученици

260

260

Общ брой ученици

MYP, IB, High School Diploma

MYP, IB, High School Diploma

Програми

College Alpin Beau Soleil

Колеж Beau Soleil e основан през 1910 г. и е член на международната образователна верига Nord Anglia, включваща престижни училища в различни държави.

Намира се в известния ски курорт Вилар Сюр Олон. Училището е съхранило образователните традиции и комплексния подход в развитието на учениците. Понастоящем в него се обучават младежи от 50 националности. Осигурена е приятелска и сигурна семейна атмосфера, балансирана академична програма и разнообразни извънкласни занимания. Учениците се насърчават да бъдат креативни, решителни, отговори, амбициозни и упорито да преследват целите си. Архитектурата на основната сграда е запазила духа на френския аристократизъм. Тя е изцяло модернизирана и разширена с нови класни стаи и кабинети. На разположение са компютърна зала, тенис кортове, маси за тенис, баскетболно и футболно игрище, отопляем открит плувен басейн, фитнес зала и просторна столова с панорамен изглед. В непосредствена близост се намира закрита спортната зала с ледена пързалка и Le Panorama, в чиято сграда се помещават центърът по изкуства, включващ ателиета по изобразителни и приложни изкуства, арт галерията, училищният театър и дискотеката. Училището разполага със собствена планинска хижа с ресторант в близост до ски пистите и единствения по рода си учебен център за научни експедиции сред природата.

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

MYP

Програмата е за ученици от 6 до 10 клас и дава базисна подготовка по предметите, включваща задълбочено осмисляне на общите закономерности, понятия и представи за заобикалящия ни свят и изграждане на нов тип връзки между отделните дисциплини. Учениците се мотивират да бъдат креативни, критични, аналитични и търсещи личности, да правят проучвания и да се справят с предизвикателствата на заобикалящия ги свят.

High School Diploma

Стандартната диплома за средно образование има различни нива, в зависимост от трудността на избраните предмети и постиженията на учениците.
 

International Baccalaureate

Програмата дава задълбочена подготовка за кандидатстване в университет. Предлагат се голямо разнообразие от предмети, от които учениците избират три на стандартно ниво и три – на високо, съобразни с бъдещите си професионални планове. Допълнителни точки носят писането на разширено есе, теория на познанието и допълнителните доброволчески и благотворителни дейности (CAS).

ВАЖНО ЗА ВАС

Училището разполага с пет общежития. Едното от тях е разположено в основната сграда, а останалите четири са от типа алпийски хижи и се намират в непосредствена близост. По-малките ученици се настаняват в уютни стаи с две до четири легла с баня на етажа, а по-големите обитават самостоятелни или двойни стаи, повечето от които със самостоятелна баня. 
 

През свободното време се организират различни спортни и тематични занимания в клубовете по фотография, дизайн и технологии, театър, изкуство и музика. Редовно се правят изложби и концерти. Спортът играе важна роля в живота на всеки ученик. През лятото се практикуват футбол, баскетбол, тенис на маса, плуване, езда, миниголф, маунтинбайк и др., а през зимата - ски, сноуборд, хокей или кънки на лед. Изпълнителските изкуства развиват талантите на учениците. Ежегодно се подготвят представления и концерти. Учениците се включват активно в хуманитарните проекти и експедиции.

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • Академична справка от последните две години
  • Входни изпити по английски и математика
  • Интервю с директора
     

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: