BROMSGROVE SCHOOL

Едно от най-модерните и престижни училища в централна Англия

11 – 18 г.

11 – 18 г.

Възраст на пансионните ученици

Бромсгроув, Англия

Бромсгроув, Англия

Местоположение

400

400

Брой на пансионните ученици

около 270

около 270

Брой на чуждестранните ученици

IGCSE, A-levels, IB, Foundation

IGCSE, A-levels, IB, Foundation

Програми

Bromsgrove School

Разположено в покрайнините на малкото и красиво градче Бромсгроув, учебната база на Bromsgrove School се намира сред красив парк от 100 акра.

През 1553 г. сър Томас Кук дарява първите сгради, които понастоящем са част от кампуса. Отделните сгради съчетават различни архитектурни стилове и оформят неповторимия облик и дух на училището. Bromsgrove е едно от най-модерните и престижни училища в централна Англия, което неизменно заема челните места в класациите на топ училищата в Англия. Финалните резултати от изпитите са впечатляващи – над 90% от завършилите А-levels са изкарали оценки А* - В, а средният резултат на IB изпитите е над 38 точки.

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

GCSE

Стандартната двугодишна GCSE програма дава общообразователна подготовка по голям брой предмети. Задължителни са английски език, математика, точни науки, религия и модерни езици. За чуждестранните ученици, които желаят да учат IB, се предлага интензивна, едногодишна подготвителна година.
 

International Baccalaureate (IB)

Програмата е предназначена за мотивирани ученици с висок академичен потенциал и отлични резултати в различни области.
 

A-levels

Двугодишната програма е фокусирана върху академичното и личностно израстване на учениците. Развиват се допълнителни умения за презентации, възпитават се лидерски качества, самостоятелни проучвания и критично мислене, работа в екип и анализиране на информацията. Предлагат се голям брой предмети от различни области. Всички ученици придобиват необходимите компютърни умения за работа с различен софтуер.
 

Foundation

Bromsgrove е първото пансионно училище във Великобритания, което предлага едногодишна Foundation програма, одобрена от University of London. Програмата е предназначена за чуждестранни ученици, които изучават четири предмета:математика и статистика (задължителни), политика, икономика, международни отношения. Учебните занятия се провеждат в отделен корпус.
 

ВАЖНО ЗА ВАС

Училището предлага отлични условия за настаняване. Момчетата и момичетата се настаняват в отделни сгради. Децата на възраст от 13 и 14 год. обикновено се настаняват в стаи с 2 до 4 легла. Учениците над 15-годишна възраст се настаняват в двойни стаи с бани на етажа. Повечето от големите ученици, които се обучават в шеста форма, се настаняват в единични стаи, някои от които със самостоятелна баня. На разположение на учениците е квалифициран медицински персонал.
 

През седмицата учениците имат възможност да се занимават с изкуство, дизайн, технологии, компютри, драма, електроника и музика, танци, езда, крокет, шах, бридж, самоотбрана, ветроходство, да участват в заниманията на филмовия клуб, клуба по фотография, клуба на младия предприемач и др.

Възпитаниците на училището редовно посещават концерти, театрални постановки, изложби и музеи. Организират се и пътувания до Източна и Централна Европа, САЩ или Южна Америка. Спортът е важна и неразделна част от живота на учениците в Bromsgrove. Основните спортове, които могат да се практикуват, са: лека атлетика, крикет, хокей, бягане по пресечена местност, ръгби, футбол, тенис и плуване, аеробика, нетбол. Предлагат се и други спортове: бадминтон, баскетбол, стрелба по летящи изкуствени мишени, голф, карате, езда, ветроходство, скуош, тенис на маса, вдигане на тежести и др. Всяка година се провеждат спортни мероприятия в страната и извън нея. Спортната база на училището разполага с два спортни салона, отопляем плувен басейн, игрища за хокей и футбол, тенис кортове, пътеки за лека атлетика, игрище за скуош, фитнес зала, тревни площи за голф и т. н.
 

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • Академична справка с оценките от последните две години
  • Тестове по английски език и математика за всички ученици (полагат се в офисите на Интеграл)

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: