INTERNATIONAL SCHOOL SAN PATRICIO

Интердисциплинарен подход и задълбочена подготовка в сърцето на Испания

15 – 18г.

15 – 18г.

Възраст на пансионните ученици

Толедо, Испания

Толедо, Испания

Местоположение

560

560

Общ брой ученици

MYP, IB

MYP, IB

Програми

INTERNATIONAL SCHOOL SAN PATRICIO

International School San Patricio е частно пансионно училище, част от международната образователна група Inspired, с над 50 училища в различни държави по цял свят.

San Patricio стартира като образователна институция в Испания през 1958 г. с три центъра в Мадрид и един в Толедо. Понастоящем International School San Patricio, основано през 2006 г. под оригиналното наименование Тагус, е разположено в модерен жилищен район на историческия град Толедо на площ от 3 хектара. Материалната база включва: модерни класни стаи и кабинети, библиотека, театрален и кино салон, гимнастическа зала, фитнес център, зали за танци, футболно игрище, писта за лека атлетика, игрища за волейбол, футбол, баскетбол, открит и закрит плувен басейн, тенис кортове, арт център, студио за фотография, музикално училище и кабинет за визуални изкуства.

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

MYP програма (11-16 год.)

Целта на програмата е да даде солидна академична подготовка по различните предмети и развие практически умения за решаване на конкретни казуси, прилагайки интердисциплинарния подход. Предметите са групирани в осем области, които осигуряват широкоспектърно и балансирано обучение. Предметите са разпределени в: Език и литература, Втори чужд език, Личност и общество, Физическо и здравно образование, Природни науки, Математика, Изкуства и дизайн. След завършване на програмата учениците получават подходящата подготовка за продължаване в IB. Обучението включва минимум 50 уч.ч. от всяка група предмети, участие в поне един интердисциплинарен модул, покриващ минимум две групи предмети. Учениците трябва да разработят проект, в който да приложат усвоените знания и креативност.

International Baccalaureate (16-19 год.)

Програмата има за цел да задълбочи и разшири знанията на учениците, като същевременно допринася за тяхното физическо, емоционално, интелектуално и етично развитие. International Baccalaureate е образователна програма със собствена система за оценяване, която развива аналитично и критично мислене, умения за презентация, лидерски качества, участие в социални дейности и дава възможност за кандидатстване в престижни университети. Учениците избират три предмета на високо ниво и три на стандартно, като допълнително изучават Теория на познанието, разработват дипломна работа на определена тема и участват в програмата Творчество, активности и социални дейности.

ВАЖНО ЗА ВАС

Общежитията са разположени на територията на кампуса, улеснявайки постоянния достъп до модерно оборудваните съоръжения и гарантирайки максимална сигурност и контрол. Учениците се настаняват в стаи с две до четири легла, като момчетата и момичетата са разпределени на различни етажи. Училището има собствена кухня и кафетерия, осигуряващи питателна храна, съобразена с нуждите на подрастващите. Осигурена е възможност за приготвяне на храна, съобразно изискванията за специализирана диета или алергии.

Училището предлага разнообразни възможности за практикуване на различни видове спорт и изкуства. Сред най-популярните са: футбол, баскетбол, волейбол. Училищните отбори участват в различни състезания и турнири. Предлагат се също: спортна и художествена гимнастика, тенис, плуване, лека атлетика, шах и бойни изкуства. Арт центърът включва занимания по театрално изкуство, музика и танци, и пластични и визуални изкуства.

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • Академична справка с оценките от последните две години
  • Препоръка от преподавател
  • Интервю
  • Входни тестове по Математика, Физика и Химия
  • Езикови тестове по испански и английски език: за четвърта година в MYP или за IB се изисква минимум B2 по основния език на преподаване и А2 по втория език

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: