ST. LOUIS SCHOOL

Високи образователни стандарти и индивидуален подход

14 – 18г.

14 – 18г.

Възраст на пансионните ученици

Милано, Италия

Милано, Италия

Местоположение

26

26

Брой на пансионните ученици

IGCSE, IB

IGCSE, IB

Програми

St. Louis School

St. Louis School e частно международно IB училище, член на Съвета на британските интернационални училища (COBIS).

Акредитирано е от италианското министерство на образованието и официално признат изпитен център от Университета в Кеймбридж. През последните години St. Louis неизменно заема челни позиции в класациите на топ IB училищата в Европа, като над 30% от учениците са постигнали среден резултат от 37 т. Училището има три кампуса в различни райони на Милано. Сградите на началното и основното училище са в югоизточната част на града, докато гимназията се помещава в красива историческа сграда в сърцето на града, само на десет минути пешеходно разстояние от центъра. Наоколо има многобройни магазини, супермаркети, ресторанти и кино. До всеки кампус има удобни транспортни връзки, както и част на автобусна линия. Като част от международната образователна верига Inspired Group, училището поддържа високи академични стандарти на обучение и се отличава с професионализъм и индивидуално отношение към възпитанието на своите ученици. 

АКАДЕМИЧНИ ПРОГРАМИ

IGCSE

Уникалната учебна програма, базирана на националната британска образователна система, обединява програмата на Cambridge IGCSE и италианската учебна програма за деца с добър италиански. Cambridge IGCSE програмата има добра академична репутация и е призната от университетите и работодателите в цял свят. Това е най-популярната международна квалификация за ученици на възраст 14 – 16 год. IGCSE има по-строги изисквания в сравнение със стандартната програма и разширява възможностите за продължаване на обучението на следващо ниво. Изпитите се провеждат в края на курса и включват писмено, устно и практическо оценяване, както и курсова работа по избрана тема. Училището предлага голям брой предмети, групирани в пет основни направления: езици, хуманитарни и социални науки, естествени науки, математика и изкуства и технологии. Учениците изучават пет задължителни предмета, от които поне една природна наука, останалите предмети са избираеми. Интегрална част от програмата е ангажираността за участие в различни проекти, клубове по интереси, състезания, олимпиади, дейности по схемата на Херцога на Единбург и образователни екскурзии.

International Baccalaureate

IB програмата е изцяло призната от Италианското министерство на образованието и дипломата служи за прием в италианските университети.

ВАЖНО ЗА ВАС

Грижите за пансионните ученици са поверени на английско семейство от Ливърпул, с богат опит в работата с чуждестранни ученици и експертни познания в областта на британското образование, което ги прави незаменими при оказването на педагогическа и методическа помощ. Капацитетът на общежитието е малък, само 26 ученика на възраст 14 –18 години, които живеят в същата града, в която е училището. Настаняването е в двойни стаи, обособени в апартаменти с обща баня. Всеки ученик има обособено място за учене с бюро и малка бяла дъска за лично ползване. На разположение са общи зони за учене, столова, обща стая с телевизор и обширна дневна, в която учениците прекарват заедно голяма част от свободното си време. 

Училището разполага с арт център, студио по танци и зали за репетиции, които са на разположение на пансионните ученици извън учебните занятия и през почивните дни. Изкуството заема важна част от живота на учениците, които посещават многобройните изложби, галерии и музеи в Милано. Те се насърчават да свирят на различни инструменти, като репетициите се провеждат в специализираните музикални стаи на училището извън учебните занятия. Желаещите могат да се явят на изпит, който се провежда от комисия към кралските музикални училища в Лондон. Особено популярни са клубовете по актьорско майсторство, журналистика и кръжоците по немски и френски.

Изисквания към чуждестранните кандидати:

  • Академична справка с оценките от последните две години
  • По преценка допълнително може да бъдат поискани конфиденциални препоръки от преподавател или директор от предишно то училище на кандидата
  • Входни изпити по математика и английски и/или италиански
  • Препоръчително е посещение на училището и интервю на директора с родителите на кандидата 

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: