Канада, САЩ и американски университети в Европа

ноември 11 чет
11.11.2021
10:00 - 12:30 часа
Онлайн

Мечтаеш да направиш своите следващи образователни стъпки отвъд Океана? Академичните системи в САЩ и Канада се отличават с първокласно обучение, международно признати дипломи, свобода и гъвкавост при избора на специалност и учебна програма. А знаеш ли, че търсещите предимствата на американското образование, могат да ги открият и в редица висши училища близо до дома?

 

Включи се в специализирания виртуален ден и разбери всичко за кандидатстването и образованието в САЩ, Канада и американските университети в Европа – от особеностите на Liberal Arts обучението, през таксите и стипендиите до неограничените възможности за реализация!

ПРОГРАМА

11 НОЕМВРИ 2021 | ЧЕТВЪРТЪК

10:00 – Всичко за кандидатстването и обучението в САЩ и Канада - Анелия Маринова
11:00 – Discover Arizona State University – а top 10 choice for international students in the USA - Andrew Marriott
11:20 – Succeed with Simmons University in Boston - Andrew Marriott
11:40 – Study at Pace University in New York - Great Kullapa​​​​​​​
12:00 – ​​​​​​​Explore University of Connecticut - a top 25 public university - Sophia Lopez Weitz​​​​​​​
12:20 – Q&A

Регистрирай се безплатно и запази своето място

Регистрирай се безплатно и запази своето място

РЕГИСТРАЦИЯ

В рамките на уебинара на Интеграл ще научиш за:

LIBERAL ARTS

Liberal Arts е уникална по рода си система, характерна за американското образование. Нейният интердисциплинарен подход включва изучаване на различни хуманитарни направления, природни, социални и формални науки. С тази академична основа студентите развиват важни умения, като критично мислене, комуникация и разрешаване на проблеми. 

COMMUNITY COLLEGES

Знаеш ли, че в САЩ има близо 4000 висши учебни заведения, като близо 1000 от тях са общински колежи? Обучението в т.нар. community colleges продължава две години и дава Associate degree, a след завършването е възможен трансфер в последните две години на бакалавърските програми в университет. Колежите привличат кандидатите със своите по-достъпни такси, малки класове, персонално внимание и гъвкавост при приема.
 

US УНИВЕРСИТЕТИ В ЕВРОПА

Американско образование може да бъде получено и в редица институции в Европа - Webster Vienna University, The American University of Paris, John Cabot University в Рим,  The American College of Greece, The American College of Thessaloniki, The American University in Bulgaria и Richmond, The American International University in London. Международните студенти ги избират заради по-ниските разходи, близостта до дома, възможните стипендии и обменните програми със САЩ.
 

СТИПЕНДИИ

Всеизвестен факт е, че американските университети привличат едни от най-големите умове в света и това е така, защото предлагат стипендии на база на отлични постижения, висок успех, конкурсен принцип, както и спортни стипендии за изявени спортисти. 

КАНАДА

Учебните заведения в Канада се делят на университети и колежи, а високите стандарти в образованието са подкрепени от дългогодишните академични традиции, насърчаването на иновативни идеи и фокус върху изследователската дейност във всяка възможна област. Отличното обучение съчетава най-доброто от американската и английската образователни системи.

УНИВЕРСИТЕТИ

Arizona State University

Уебинар: Discover Arizona State University; а top 10 choice for international students in the USA

Час: 11:00
Лектор: Andrew Marriott

 

Arizona State University (ASU) е един от най-модерните университети в САЩ, заемащ челна позиция в иновациите, изпреварвайки MIT и Stanford. ASU разполага с пет отделни кампуса, четири от тях в урбанизираната част на столицата Финикс, а последният се намира в западна Аризона в близост до границата с Калифорния. 

Защо да избереш Arizona State University?

 • В топ 10 при възпитаниците, стартирали своя професионален път в компаниите от Силициевата долина.
 • Едни от най-конкурентните програми в страната - 30 от тях се нареждат в топ 10 в класацията на U.S. News & World Report, а 49 направления са в топ 25.
 • Сред преподавателите има нобелови лауреати, носители на наградата Пулицър и участници в програма “Фулбрайт“
 • Възможност за финансиране в размер до 50% от таксата за обучение за бакалавърските програми, както и до 15% от магистратурите, които университетът предлага.
Регистрирай се безплатно и запази своето място

Регистрирай се безплатно и запази своето място

РЕГИСТРАЦИЯ

Simmons University

Уебинар: Succeed with Simmons University in Boston

Час: 11:20
Лектор: Andrew Marriott

 

Simmons University е престижен частен университет, разположен в Бостън, топ 1 студентски град в САЩ. Градът привлича над 250,000 студенти от цял свят, превръщайки го в едно от най-вълнуващите места, на които можете да изкарате своите студентски години. Университетът предлага около 60 бакалавърски програми, включително 13 ускорени програми в сферата на публичната политика, комуникациите и инженерството.

Защо да избереш Simmons University?

 • Престижен частен университет, разположен в Бостън и насочен към израстването и кариерното развитие и реализация на жените
 • Партньорство с елитния Columbia University в инженерните програми
 • Богато разнообразие от възможности за стипендии до 50% от таксата за обучение, студентски обмен и стажове.
Регистрирай се безплатно и запази своето място

Регистрирай се безплатно и запази своето място

РЕГИСТРАЦИЯ

Pace University

Уебинар: Study at Pace University in New York

Час: 11:40
Лектор: Great Kullapa

 

Основан през 1906 г., Pace University е водещ частен американски университет с повече от 13,000 студенти, които се обучават в над 150 бакалавърски, магистърски и докторски програми. С кампус в сърцето на Уолстрийт и още един в красивия Уестчестър, институцията обединява шест училища и колежи, предлагащи първокласно обучение в сферите на бизнеса, здравеопазването, компютърните науки, образованието, науката и др. 

Защо да избереш Pace University?

 • Една от най-големите стажантски програми сред колежите в Ню Йорк с повече от 1000 партниращи компании.
 • Възможностите за финансиране на бакалавърски програми могат до достигнат до $29,500 под формата на отстъпка от таксата за обучение. Магистрите могат да получат стипендии между $1,500 и $6,000 в зависимост от избраната специалност и успеха от бакалавърската степен.
Регистрирай се безплатно и запази своето място

Регистрирай се безплатно и запази своето място

РЕГИСТРАЦИЯ

University of Connecticut

Уебинар: Explore University of Connecticut - a top 25 public university

Час: 12:00
Лектор: Sophia Lopez Weitz

 

Основан през 1881 г., University of Connecticut (UCONN) е в топ 25 на държавните университети в САЩ и попада в категорията на най-добрите изследователски академични институции в страната. Неговите над 80 центъра и институти получават 286 милиона долара годишно за научни изследвания.
 

Защо да избереш University of Connecticut?

 • Повече от 32,000 студенти избират от 115+ специалности и 4,000+ курса в деветте училища и колежа, част от UCONN.
 • Над 700 клуба и организации и 25 интернационални групи.
 • Стипендии в размер от $5,000, $10,000 или $15,000 за кандидат-студентите в бакалавърски програми.
 • Основният кампус се намира в Сторс, разположен в сърцето на Нова Англия, по средата между космополитните Бостън и Ню Йорк. Четирите регионални кампуса се отличават с модерни бази и заедно формират динамична и мултикултурна общност с над 3,200 международни студенти от близо 90 държави.

РЕГИСТРАЦИЯКАТАЛОГ ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

СВАЛЕТЕ БЕЗПЛАТНО КАТАЛОГ 2022

Научете най-важната информация за популярни висши учебни заведения в САЩ, Канада и Европа.  

СВАЛЕТЕ

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: