Висше образование в Италия

Виртуален ден

януари 19 чет
19.01.2023
16:00 - 18:00 часа
Online

Италия е мечтана дестинация за хиляди чуждестранни студенти, които пристигат ежегодно на живописния полуостров, за да учат в едни от най-старите и престижни университети в света. От изучаване на управление и политика в историческия Рим, през инженерни програми в Торино, до дизайн, архитектура, мода, бизнес и икономика в Милано, финансовият и икономически център на страната, Италия се нарежда след лидерите в предоставяне на качествено висше образование в Европа и света. Приятният средиземноморски климат, усмихнатите и приветливи хора и културното и историческо наследство са магнит за всеки, който търси вълнуващ и обогатяващ културен и социален живот.

 

Включи се в специализирания виртуален ден и разбери всичко за кандидатстването и образованието в Италия – от особеностите при кандидатстване, приемни изпити и срокове, до такси и възможности за финансиране на обучението. 
 

ПРОГРАМА

Виртуален ден: Висше образование в Италия

РАЗНООБРАЗИЕ ОТ СПЕЦИАЛНОСТИ

В Италия се предлагат разнообразни програми и на английски език в области като мода, дизайн, бизнес, икономика, медицина, право, архитектура, инженерни и информационни
технологии, хуманитарни науки, като всяка от тях има свои изисквания и особености, свързани с кандидатстването.

ТАКСИ И ФИНАНСИРАНЕ

Таксите в държавните университети се определят на база семейни доходи, вследствие на което студентите могат да плащат между 800 – 1200 евро на година. В частните учебни заведения годишните такси варират между 4 000 и 19 000 евро, но студентите могат да кандидатстват за финансиране.
 

ИТАЛИАНСКИ ДИЗАЙН И СТИЛ

Има ли по-добро място за изучаване на дизайн и архитектура от Италия? Специализираните академии и политехнически университети са едни от най-разпознаваемите учебни заведения в света, свързвани с качество и професионализъм. Кои са те и какво ти е нужно за прием ще разбереш в рамките на виртуалния ден.
 

КОГА ДА КАНДИДАТСТВАМ И КЪДЕ

Всеки университет в Италия има различни срокове и кръгове на кандидатстване. Приемът в програми като медицина, архитектура, икономика в някои университети изисква и полагането на допълнителни изпити, за които предварителната подготовка увеличава значително шансовете за успех. Ще ти разкажем защо е важно да се подготвиш и на какво да наблегнеш за желаната от теб специалност.

РЕГИСТРАЦИЯКАТАЛОГ ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

СВАЛЕТЕ БЕЗПЛАТНО КАТАЛОГ 2023

Научете най-важната информация за популярни висши учебни заведения в САЩ, Канада и Европа.

 

СВАЛЕТЕ

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: