ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ И ВАКАНЦИИ В ГЕРМАНИЯ

Богата история, величествени замъци и модерни градове

От години Германия е предпочитана дестинация за бизнес и туризъм не само от българите. Страната привлича със своята богата история, величествени средновековни замъци и модерни градове. Вековните немски културни традиции са умело принесени в съвремието чрез всеизвестния Октоберфест и разнообразните музикални и арт атракции. В същото време, утвърдените взаимоотношения на Германия в редица търговски сфери отварят перспективни бизнес възможности, превръщайки немския език в един от най-предпочитаните за изучаване.
 

Свалете безплатно нашия каталог за ЛЯТО 2023

Свалете безплатно нашия каталог за ЛЯТО 2023

СВАЛЕТЕ
ЕЗИЦИ, КОИТО МОЖЕ ДА СЕ ИЗУЧАВАТ В ГЕРМАНИЯ

ЕЗИК НА ОБУЧЕНИЕ

Немски език

Английски език

ДЕСТИНАЦИИ В ГЕРМАНИЯ

ДЕСТИНАЦИИ

Пътуване с група

ЛЯТО 2023

Магдалена Богданова, групов ръководител

Разказ за езиковия център на Вербелинзее, до Берлин

Kампусът е разположен на 60 километра от Берлин (горе-долу на 30-40 мин с автобус). Природата е невероятно красива, заобиколен е от зеленина, въздухът е чист, а залите за провеждане на уроците са на 2 мин разстояние от общежитията. 

Задължително всяко дете държи тест за определяне на нивото още на първия ден, за да се увери, че ще попадне в правилната група. Часовете се провеждат от 9 до 12:15, като през голяма част от тях се работи по различни проекти. По-голямата част от преподавателите са англоговорящи, предимно англичани и американци, завършили образованието си в Германия. Основно се говори на немски в целия кампус, за да може курсистите да привикнат с немската реч. Задължително всяко общо съобщение в центъра се прави на двата езика, за да могат по-малките от основното ниво по немски да разберат правилно всичко. 

Разпределението по стаите в общежитието се определя от възраст, пол и националност, както и целта за смесване на различни култури, което спомага за по-бързото развитие на умението за провеждане на свободен разговор. Сградите са просторни, с около 15 стаи на етаж, като е предвидена и стая за отдих, където желаещите да си допълват знанията с уроци и задачки могат да го направят.

Освен общежития и учебни сгради, кампусът разполага със собствени кино салон, дискотека, зала за баскетбол на закрито, просторно футболно игрище, боулинг зала и волейболно игрище.

В началото на всяка седмица на всяко дете се предоставя списък със спортни занимания, от които може да избира и подрежда по свой вкус през делничните дни. Част от тях са тенис на корт, тенис на маса, баскетбол, волейбол, плуване, боулинг и футбол. След обяд заниманията са от 14:30 до 17:00, а вечерните развлечения започват в 20:00 и завършват в 21:00. Според регламента всяко дете трябва да е в стаята си до 22:00 и да се приготви за сън до 22:30. Всяка вечер преподавател минава за проверка дали всички са по леглата си, а нощен пазач е на пост до сутринта. 

В свободното време децата могат да се възползват от различни игри - Twister, карти, федербал, фризби и т.н., или да се разходят до уникално красивото езеро Вербелинзее. Веднъж в седмицата се провежда кино вечер и дискотека, на която учениците сами избират плейлиста според музикалните си предпочитания. Тогава, в петък вечер, се връчват и сертификатите на завършващите. 

Веднъж седмично, в нашия случай всяка сряда, децата имат възможността да избират атракции за посещение, като въжен парк, приключенски парк и зоопарк. Напускат кампуса за няколко часа, разделени в организирани групи и пътуват с автобус. Задължително всяко от децата си носи ученическата карта както и брандирана тениска. 

През уикенда се организират ексурзии до различни дестинации. Ние успяхме да посетим Берлин – с приятна разходка около забележителностите на града и 2 часа за шопинг център. Неделя беше ден за посещение на Техническия Музей в града. Децата бяха изключително заинтригувани и се забавляваха с игри, демонстриращи различни закони на физиката. 
 

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: