ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ И ВАКАНЦИИ В ГЕРМАНИЯ

Богата история, величествени замъци и модерни градове

От години Германия е предпочитана дестинация за бизнес и туризъм не само от българите. Страната привлича със своята богата история, величествени средновековни замъци и модерни градове. Вековните немски културни традиции са умело принесени в съвремието чрез всеизвестния Октоберфест и разнообразните музикални и арт атракции. В същото време, утвърдените взаимоотношения на Германия в редица търговски сфери отварят перспективни бизнес възможности, превръщайки немския език в един от най-предпочитаните за изучаване.
 

Свалете безплатно нашия каталог за ЛЯТО 2023

Свалете безплатно нашия каталог за ЛЯТО 2023

СВАЛЕТЕ
ЕЗИЦИ, КОИТО МОЖЕ ДА СЕ ИЗУЧАВАТ В ГЕРМАНИЯ

ЕЗИК НА ОБУЧЕНИЕ

Немски език

Английски език

ДЕСТИНАЦИИ В ГЕРМАНИЯ

ДЕСТИНАЦИИ

Пътуване с група

ЛЯТО 2023

Магдалена Богданова, групов ръководител

Разказ за езиковия център на Вербелинзее, до Берлин

Kампусът е разположен на 60 километра от Берлин (горе-долу на 30-40 мин с автобус). Природата е невероятно красива, заобиколен е от зеленина, въздухът е чист, а залите за провеждане на уроците са на 2 мин разстояние от общежитията. 

Задължително всяко дете държи тест за определяне на нивото още на първия ден, за да се увери, че ще попадне в правилната група. Часовете се провеждат от 9 до 12:15, като през голяма част от тях се работи по различни проекти. По-голямата част от преподавателите са англоговорящи, предимно англичани и американци, завършили образованието си в Германия. Основно се говори на немски в целия кампус, за да може курсистите да привикнат с немската реч. Задължително всяко общо съобщение в центъра се прави на двата езика, за да могат по-малките от основното ниво по немски да разберат правилно всичко. 

Разпределението по стаите в общежитието се определя от възраст, пол и националност, както и целта за смесване на различни култури, което спомага за по-бързото развитие на умението за провеждане на свободен разговор. Сградите са просторни, с около 15 стаи на етаж, като е предвидена и стая за отдих, където желаещите да си допълват знанията с уроци и задачки могат да го направят.

Освен общежития и учебни сгради, кампусът разполага със собствени кино салон, дискотека, зала за баскетбол на закрито, просторно футболно игрище, боулинг зала и волейболно игрище.

В началото на всяка седмица на всяко дете се предоставя списък със спортни занимания, от които може да избира и подрежда по свой вкус през делничните дни. Част от тях са тенис на корт, тенис на маса, баскетбол, волейбол, плуване, боулинг и футбол. След обяд заниманията са от 14:30 до 17:00, а вечерните развлечения започват в 20:00 и завършват в 21:00. Според регламента всяко дете трябва да е в стаята си до 22:00 и да се приготви за сън до 22:30. Всяка вечер преподавател минава за проверка дали всички са по леглата си, а нощен пазач е на пост до сутринта. 

В свободното време децата могат да се възползват от различни игри - Twister, карти, федербал, фризби и т.н., или да се разходят до уникално красивото езеро Вербелинзее. Веднъж в седмицата се провежда кино вечер и дискотека, на която учениците сами избират плейлиста според музикалните си предпочитания. Тогава, в петък вечер, се връчват и сертификатите на завършващите. 

Веднъж седмично, в нашия случай всяка сряда, децата имат възможността да избират атракции за посещение, като въжен парк, приключенски парк и зоопарк. Напускат кампуса за няколко часа, разделени в организирани групи и пътуват с автобус. Задължително всяко от децата си носи ученическата карта както и брандирана тениска. 

През уикенда се организират ексурзии до различни дестинации. Ние успяхме да посетим Берлин – с приятна разходка около забележителностите на града и 2 часа за шопинг център. Неделя беше ден за посещение на Техническия Музей в града. Децата бяха изключително заинтригувани и се забавляваха с игри, демонстриращи различни закони на физиката. 
 

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: