4 причини да изберете тест за избор на специалност

30.06.2022

Специализираните тестове дават обективна оценка и генерална посока на академичния път на кандидат-студентите


Знаете ли, че успешната професионална реализация не зависи само от университета, който завършваме, но и от специалността, на която се спираме? Това е и една от основните причини да се говори все повече за важността на кариерното ориентиране за ученици в гимназията. Последните промени в българската образователна система и изборът на профил в училище в 10 клас също наложиха нуждата от ранна ориентация за тези, които планират да продължат обучението си в чужбина и искат да имат равни шансове за прием с останалите международни кандидати. 

За щастие, гимназистите могат да се възползват от различни инструменти, които ще им помогнат за намирането на най-подходящата специалност. Независимо дали ще изберат тест или курс за професионално ориентиране, те ще открият генералната посока към следващия етап от образованието им. 

Освен че предлага гъвкавост и свобода да бъде положен по всяка едно време и навсякъде по света, тестът MyUniChoices дава нужните отговори както на тези, които се колебаят какво да учат, така и на другите, които нямат никаква идея с какво биха се занимавали в бъдеще. В следващите редове можете да прочетете нашите причини да се доверите на резултатите, които ще получите. 

Открийте най-подходящите за вас кариерни възможности

От опит знаем, че универсално решение няма и не съществува една единствена професия, която е подходяща за всеки човек. Всеки от нас притежава различни таланти, интересува се от разнообразни теми и може да поеме своя кариерен път в няколко посоки. Ролята на тестовете за избор на специалност е да даде насоки именно кои направления най-много се припокриват с личността и способностите на учениците. 

MyUniChoices е разработен от британски специалисти, които създават онлайн въпросник със 150 психометрични въпроси, които целят да идентифицират вашия потенциал. Резултатът е персонализирана справка с най-подходящите курсове и специалности, съобразени с интересите, оценките в училище и учебните програми на стотици университети в целия свят.  

Доверете се на обективните резултати

Често учениците избират професия и академична програма под влиянието на родители, приятели, инфлуенсъри и модели на подражание или дори актуални тенденции, без особено задълбочено проучване или анализ. В резултат на това, тяхното решение нерядко се оказва неправилно, а времето, финансите и усилията им – инвестирани напразно. За това съдим и по данните, че близо 70% от хората не работят по специалността си, а близо половината от студентите в България дори не завършват висшето си образование. 

В същото време, тестовете като MyUniChoices изключват подобни външни фактори и предлагат напълно безпристрастна оценка на учениците, която се базира единствено на интересите и възможностите им. Показателно е, че често сред препоръките попадат програми, които гимназистите дори не са взели под внимание, и точно това ги превръща в ценни инструменти за кариерно ориентиране.

Опознайте се по-добре

MyUniChoices не само помага на учениците да открият най-подходящите университетски програми, но им дава възможност да научат повече и за себе си като личности, за интересите и силните си страни. След като тази информация бъде валидирана от теста, всеки може да направи информиран избор за специалност и да предприеме адекватна подготовка, с която ще достигне до нужната образователна квалификация. 

Начертайте своята образователна стратегия

Онлайн тестът MyUniChoices дава на учениците информацията, от която се нуждаят, за да начертаят стъпките за успешно кандидатстване и прием. Правилното разчитане на резултатите е от изключително значение и тук идва и съдействието на образователните консултанти, които могат да съдействат с изграждането на цялостна стратегия. Експертната им помощ включва и ценни насоки за необходимата подготовка и носи спокойствие и сигурност, че нито един срок или детайл не е пропуснат. 

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: