4 причини да изберете тест за избор на специалност

30.06.2022

Специализираните тестове дават обективна оценка и генерална посока на академичния път на кандидат-студентите


Знаете ли, че успешната професионална реализация не зависи само от университета, който завършваме, но и от специалността, на която се спираме? Това е и една от основните причини да се говори все повече за важността на кариерното ориентиране за ученици в гимназията. Последните промени в българската образователна система и изборът на профил в училище в 10 клас също наложиха нуждата от ранна ориентация за тези, които планират да продължат обучението си в чужбина и искат да имат равни шансове за прием с останалите международни кандидати. 

За щастие, гимназистите могат да се възползват от различни инструменти, които ще им помогнат за намирането на най-подходящата специалност. Независимо дали ще изберат тест или курс за професионално ориентиране, те ще открият генералната посока към следващия етап от образованието им. 

Освен че предлага гъвкавост и свобода да бъде положен по всяка едно време и навсякъде по света, тестът MyUniChoices дава нужните отговори както на тези, които се колебаят какво да учат, така и на другите, които нямат никаква идея с какво биха се занимавали в бъдеще. В следващите редове можете да прочетете нашите причини да се доверите на резултатите, които ще получите. 

Открийте най-подходящите за вас кариерни възможности

От опит знаем, че универсално решение няма и не съществува една единствена професия, която е подходяща за всеки човек. Всеки от нас притежава различни таланти, интересува се от разнообразни теми и може да поеме своя кариерен път в няколко посоки. Ролята на тестовете за избор на специалност е да даде насоки именно кои направления най-много се припокриват с личността и способностите на учениците. 

MyUniChoices е разработен от британски специалисти, които създават онлайн въпросник със 150 психометрични въпроси, които целят да идентифицират вашия потенциал. Резултатът е персонализирана справка с най-подходящите курсове и специалности, съобразени с интересите, оценките в училище и учебните програми на стотици университети в целия свят.  

Доверете се на обективните резултати

Често учениците избират професия и академична програма под влиянието на родители, приятели, инфлуенсъри и модели на подражание или дори актуални тенденции, без особено задълбочено проучване или анализ. В резултат на това, тяхното решение нерядко се оказва неправилно, а времето, финансите и усилията им – инвестирани напразно. За това съдим и по данните, че близо 70% от хората не работят по специалността си, а близо половината от студентите в България дори не завършват висшето си образование. 

В същото време, тестовете като MyUniChoices изключват подобни външни фактори и предлагат напълно безпристрастна оценка на учениците, която се базира единствено на интересите и възможностите им. Показателно е, че често сред препоръките попадат програми, които гимназистите дори не са взели под внимание, и точно това ги превръща в ценни инструменти за кариерно ориентиране.

Опознайте се по-добре

MyUniChoices не само помага на учениците да открият най-подходящите университетски програми, но им дава възможност да научат повече и за себе си като личности, за интересите и силните си страни. След като тази информация бъде валидирана от теста, всеки може да направи информиран избор за специалност и да предприеме адекватна подготовка, с която ще достигне до нужната образователна квалификация. 

Начертайте своята образователна стратегия

Онлайн тестът MyUniChoices дава на учениците информацията, от която се нуждаят, за да начертаят стъпките за успешно кандидатстване и прием. Правилното разчитане на резултатите е от изключително значение и тук идва и съдействието на образователните консултанти, които могат да съдействат с изграждането на цялостна стратегия. Експертната им помощ включва и ценни насоки за необходимата подготовка и носи спокойствие и сигурност, че нито един срок или детайл не е пропуснат. 

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

НАПРАВЕТЕ СЛЕДВАЩИ СТЪПКИ КЪМ МЕЧТАНОТО ОБРАЗОВАНИЕ!

Създайте своя профил, за да откриете най-подходящите езикови курсове и възможности за образование в чужбина и България.

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Случва се на всеки. Попълнете и-мейл адреса, с който сте регистрирали своя профил, за да получите достъп.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Списъкът с Избрани институции няма да бъде запазен, ако не регистрирате свой профил. Сигурни ли сте, че искате да продължите без такъв?

Запазете списъка с избрани институции.

Запазете списъка с избрани институции.

Създайте своя личен профил в платформата!

  • Oтнемa под минута
  • Виждате полезно съдържание, достъпно само за регистрирани потребители
  • Получавате първи информация и новини по темите, които ви вълнуват
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: