Инвестицията в образование: най-сигурната гаранция за успешното бъдеще на вашето дете

14.10.2022

Разберете всичко за средното образование в чужбина на Специализирания ден на Интеграл на 22.10


Образованието е в топ три сред приоритетите на всяко семейство. Българите не правят изключение, а традицията децата да учат в престижни учебни заведения извън пределите на страната води началото си още от края на 19. век и началото на новата българска държава. Видни личности от българската история, които имат висок принос за развитието на страната ни, са получили образованието си в други държави. Глобализираният свят и мястото на България в него дават все повече възможности за образование в чужбина, а голямото разнообразие от възможности се нуждае от компетентни консултанти, които да ориентират родителите и техните деца.

Постепенно интересът към образование в чужбина започва да обхваща не само висшето, но и средното образование. Често пъти тъкмо то е ключът към вратите на най-престижните висши учебни заведения в света.

Държавите, в които образованието не е подлагано на непрекъснати, чести и кратковременни промени, се радват на високи резултати на учениците в международните изследвания, а децата, които се стремят към продължаване на образованието в университет в чужбина, са достатъчно добре подготвени за него още в средното училище.   

Най-изявените в това отношение държави предлагат своя качествен продукт за средно образование и на ученици извън техните граници. Такива пансионни училища, които приемат деца от цял свят, като гарантират пълноценно обучение и възпитание, има в повечето големи европейски страни (Великобритания, Швейцария, Германия, Австрия, Белгия, Италия, Испания, Португалия), САЩ и Канада. Техните врати са отворени и за български ученици на различна възраст според съответния образователен етап, към който принадлежат.  

Какво е характерно за тези пансионни училища?
Всички те имат безукорна академична репутация, но това не значи консервативност. Напротив! Тъкмо тези училища използват иновативни подходи, за да продължат да подобряват качеството на образователния процес. Те имат достатъчно ресурси, за да предложат индивидуално отношение спрямо всеки ученик в една интернационална среда. Подходът им е цялостен и обхваща всички аспекти на развитието на една млада личност, а не само академичния. Имат отлична материална база и балансирани извънкласни занимания. Повечето от тях предлагат и специализирана подготовка за топ университетите в света, както и за висококонкурентни програми като медицина и право.

За да вземете решение за придобиване на средно образование в чужбина за вашето дете, е необходимо да са налице няколко предварителни условия, като те не се изчерпват с финансовите възможности на семейството. Важно е преди всичко детето да е самостоятелно и да може да се справя с предизвикателствата на новата среда. Нагласата на родителите също следва да е уверена и те да приемат спокойно идеята детето да живее извън дома. 

Първото, което трябва да се определи при решение за средно образование зад граница е подходящата възраст, предпочитаната дестинация и изборът на учебна програма. Експертите съветват процесът да започне една година предварително, за да има време да се изяснят всички аспекти и да се направи най-подходящият избор.  

На 22 октомври 2022 г. всички заинтересовани ще имат идеалната възможност да стартират проучването си. На тази дата в София идват представители на 30 пансионни училища в Европа, като 6 от тях са в топ 15 на света.  Денят на средното образование в чужбина ще се проведе от 10.00 до 18.00 ч. в хотел „Интерконтинентал“. Заявка за лична среща с някое от европейските средни пансионни училища може да се направи предварително на този линк, за да се запази час.  

А за всички, които след първоначалните разговори биха искали да опознаят училището предварително, ще бъдат на разположение предложенията за езикови ваканции през лятото на 2023 г., както и специални отстъпки за голяма част от летните програми. 
 

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: