Летен езиков лагер за 2 или 4 седмици може да се равнява на едногодишен курс

01.02.2024

Топ 5 предимства на летните езикови ваканции в чужбина


Вече много години летните езикови лагери в чужбина са известни като начин за интензивно учене на чужд език. Усещането за процеса на обучение обаче е напълно различно поради новата среда и иновативните методи на обучение, благодарение на които информацията и ценностите се асимилират напълно естествено.

Смята се, че за две до четири седмици изучаване на чужд език в летен лагер децата постигат същия прогрес, който биха постигнали за година стандартно учене на чужд език в училище, без да излизат от рутината си. Деца и младежи, които участват в летни лагери в чужбина, го потвърждават всяка година.

Не става въпрос обаче само за лингвистичния или академичния прогрес на децата за една, две, три или четири седмици летен лагер в чужбина, а за цялостното преживяване – напредъкът им на личностно и социално ниво, опознаването на нови култури, запознанствата с нови хора и създаването на спомени на езика, който учат!

Ето и кои са десетте най-големи предимства на летните лагери за деца и младежи:

1. Приятелствата и социалните умения се развиват заедно с емоционалната интелигентност

Децата са в позиция, в която трябва да поемат „социален риск“, когато родителите им не са наоколо. Родителите са научени от културната среда постоянно да се намесват и да предпазват децата си повече от необходимото. Летните лагери в чужбина обаче поставят децата в ситуация, в която те трябва да се справят със съвсем различни видове социални взаимоотношения, именно защото са заобиколени от деца от целия свят, без родители, и почти винаги създават приятелства, които продължават цяла година.

Едно от най-важните предимства на летните лагери за деца е, че децата значително развиват емоционалната си интелигентност, което включва разпознаване, разбиране и контролиране на емоциите. Децата се учат да работят и играят заедно, да са съпричастни и да създават силни връзки помежду си. Това дава начало на много други неща: развиването на изследователски умения, независимост, повече самоувереност и работа в екип са едва няколко от предимствата.

2. Откъсване от технологиите

Статистиката показва, че часовете, които децата прекарват пред таблети, мобилни телефони и телевизора, са притеснителни. Когато децата обаче преоткрият творческите си способности и са въвлечени в общуване с реални хора и реални преживявания, всички електронни устройства остават настрана. Всичко това, разбира се, важи, в случай че летният лагер не включва компютри и часове по програмиране или кодиране.
 

3. Работа в екип и лидерство

Да знаеш как да споделяш задачи с останалите в отбора, да откриеш уменията и творчеството си за добра екипна работа, да сформираш собствено мнение без да пренебрегваш това на останалите в групата, да изпълняваш задълженията си – това означава работа в екип. Децата научават всичко това по време на летните езикови лагери, защото си дават свободата да опитват и да правят грешки в спокойна атмосфера, което ги насърчава да работят в екип без да се срамуват. Някои деца откриват и постепенно развиват лидерски умения, като се учат да поемат инициатива, да разбират динамиката в групата, да вземат решения в групата и други.
 

4. Изследване на международна среда

Предвид глобалния свят, в който живеем, децата ни имат възможността да учат, работят или живеят в международна среда. Благодарение на факта, че имат достъп до такъв тип опит в ранна възраст, те винаги ще се чувстват в безопасност и подготвени по пътя си в образованието и кариерата, независимо от културните предизвикателства, с които се сблъскват.
 

5. Развиване на самоувереност

Като поемат рискове и се сблъскват с предизвикателства, децата могат да развият независимост, гъвкавост и увереност в безопасна среда под постоянно наблюдение. Летните езикови лагери в чужбина ценят и наблягат на всеки положителен начин, по който децата допринасят по време на езиковите курсове или свободните дейности, а всяко дете се чувства оценено за своя принос. Разбира се, щом детето изпита чувството на успех, то напълно забравя притесненията си, а по време на езиковата ваканция в чужбина това чувство настъпва доста по-бързо отколкото в училище поради елемента на липса на оценки.


Знаем, че решението за избор на дестинация и езиков център далеч не е толкова лесно. И затова повече от 30 години помагаме на родителите и техните деца да изберат най-точния летен езиков лагер. Нашите опитни консултанти ще се запознаят с всяко едно от Вашите желания и изисквания, след което ще Ви предложат езиковата ваканция, която да отговаря на нуждите на Вашето дете.

Запазете безплатна консултация в най-близкия до Вас офис на Интеграл и дайте начало на перфектното лятно приключение на Вашето дете.
 

 

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: