Летен езиков лагер за 2 или 4 седмици може да се равнява на едногодишен курс

01.02.2024

Топ 5 предимства на летните езикови ваканции в чужбина


Вече много години летните езикови лагери в чужбина са известни като начин за интензивно учене на чужд език. Усещането за процеса на обучение обаче е напълно различно поради новата среда и иновативните методи на обучение, благодарение на които информацията и ценностите се асимилират напълно естествено.

Смята се, че за две до четири седмици изучаване на чужд език в летен лагер децата постигат същия прогрес, който биха постигнали за година стандартно учене на чужд език в училище, без да излизат от рутината си. Деца и младежи, които участват в летни лагери в чужбина, го потвърждават всяка година.

Не става въпрос обаче само за лингвистичния или академичния прогрес на децата за една, две, три или четири седмици летен лагер в чужбина, а за цялостното преживяване – напредъкът им на личностно и социално ниво, опознаването на нови култури, запознанствата с нови хора и създаването на спомени на езика, който учат!

Ето и кои са десетте най-големи предимства на летните лагери за деца и младежи:

1. Приятелствата и социалните умения се развиват заедно с емоционалната интелигентност

Децата са в позиция, в която трябва да поемат „социален риск“, когато родителите им не са наоколо. Родителите са научени от културната среда постоянно да се намесват и да предпазват децата си повече от необходимото. Летните лагери в чужбина обаче поставят децата в ситуация, в която те трябва да се справят със съвсем различни видове социални взаимоотношения, именно защото са заобиколени от деца от целия свят, без родители, и почти винаги създават приятелства, които продължават цяла година.

Едно от най-важните предимства на летните лагери за деца е, че децата значително развиват емоционалната си интелигентност, което включва разпознаване, разбиране и контролиране на емоциите. Децата се учат да работят и играят заедно, да са съпричастни и да създават силни връзки помежду си. Това дава начало на много други неща: развиването на изследователски умения, независимост, повече самоувереност и работа в екип са едва няколко от предимствата.

2. Откъсване от технологиите

Статистиката показва, че часовете, които децата прекарват пред таблети, мобилни телефони и телевизора, са притеснителни. Когато децата обаче преоткрият творческите си способности и са въвлечени в общуване с реални хора и реални преживявания, всички електронни устройства остават настрана. Всичко това, разбира се, важи, в случай че летният лагер не включва компютри и часове по програмиране или кодиране.
 

3. Работа в екип и лидерство

Да знаеш как да споделяш задачи с останалите в отбора, да откриеш уменията и творчеството си за добра екипна работа, да сформираш собствено мнение без да пренебрегваш това на останалите в групата, да изпълняваш задълженията си – това означава работа в екип. Децата научават всичко това по време на летните езикови лагери, защото си дават свободата да опитват и да правят грешки в спокойна атмосфера, което ги насърчава да работят в екип без да се срамуват. Някои деца откриват и постепенно развиват лидерски умения, като се учат да поемат инициатива, да разбират динамиката в групата, да вземат решения в групата и други.
 

4. Изследване на международна среда

Предвид глобалния свят, в който живеем, децата ни имат възможността да учат, работят или живеят в международна среда. Благодарение на факта, че имат достъп до такъв тип опит в ранна възраст, те винаги ще се чувстват в безопасност и подготвени по пътя си в образованието и кариерата, независимо от културните предизвикателства, с които се сблъскват.
 

5. Развиване на самоувереност

Като поемат рискове и се сблъскват с предизвикателства, децата могат да развият независимост, гъвкавост и увереност в безопасна среда под постоянно наблюдение. Летните езикови лагери в чужбина ценят и наблягат на всеки положителен начин, по който децата допринасят по време на езиковите курсове или свободните дейности, а всяко дете се чувства оценено за своя принос. Разбира се, щом детето изпита чувството на успех, то напълно забравя притесненията си, а по време на езиковата ваканция в чужбина това чувство настъпва доста по-бързо отколкото в училище поради елемента на липса на оценки.


Знаем, че решението за избор на дестинация и езиков център далеч не е толкова лесно. И затова повече от 30 години помагаме на родителите и техните деца да изберат най-точния летен езиков лагер. Нашите опитни консултанти ще се запознаят с всяко едно от Вашите желания и изисквания, след което ще Ви предложат езиковата ваканция, която да отговаря на нуждите на Вашето дете.

Запазете безплатна консултация в най-близкия до Вас офис на Интеграл и дайте начало на перфектното лятно приключение на Вашето дете.
 

Топ 5 предимства на летните езикови ваканции в чужбина (част 2) >>

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

НАПРАВЕТЕ СЛЕДВАЩИ СТЪПКИ КЪМ МЕЧТАНОТО ОБРАЗОВАНИЕ!

Създайте своя профил, за да откриете най-подходящите езикови курсове и възможности за образование в чужбина и България.

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Случва се на всеки. Попълнете и-мейл адреса, с който сте регистрирали своя профил, за да получите достъп.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Списъкът с Избрани институции няма да бъде запазен, ако не регистрирате свой профил. Сигурни ли сте, че искате да продължите без такъв?

Запазете списъка с избрани институции.

Запазете списъка с избрани институции.

Създайте своя личен профил в платформата!

  • Oтнемa под минута
  • Виждате полезно съдържание, достъпно само за регистрирани потребители
  • Получавате първи информация и новини по темите, които ви вълнуват
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: