Обединеното кралство въвежда визи за студенти от ЕС от януари 2021 г.

31.07.2020

Новата точкова имиграционна система ще влезе в сила от 1-ви януари 2021 г.


Британското правителство обяви подробности относно новата точкова имиграционна система, която ще влезе в сила от 1-ви януари 2021 г. Въвеждането на визи за студентите от ЕС е част от предвидените промени в политиката на Обединеното кралство след Брекзит.

Новата точкова система цели ясен и лесен визов процес за студентите, които избират да продължат образованието си в Англия, Шотландия, Уелс или Северна Ирландия. Базирана e на студентската виза тип „Tier 4“, която се издава за прием във висше учебно заведение за придобиване на бакалавърска или друга по-висока квалификация в университет, който е спонсор на ниво 4 (Tier 4 Sponsor).

Според обявените детайли, за да бъдат одобрени за Tier 4 виза, кандидатите се нуждаят от 70 точки. Приемът в образователна институция носи 50 точки, а по 10 точки се дават за добро владеене на английски език и финансова възможност за покриване на таксите за обучение и разходите за живот на Острова.

Една от основните промени в процеса по кандидатстване предвижда удължаване на периода за подаване на документи от три на шест месеца преди началото на академичната година. Също така, за студентите от ЕС ще има по-малко изисквания по отношение на нужните документи за получаване на виза спрямо други националности.

Британската администрация планира да въведе и нова „Graduation Route“ виза, с която международните студенти с придобита бакалавърска степен ще могат да останат и работят в Обединеното кралство до две години след завършването си. Тази виза ще влезе в сила от лятото на 2021 г. 

По-рано този месец бяха обявени и промените на британското правителство, свързани с финансирането на висшето образование за студенти от ЕС. За обучение, започващо през септември 2021 година, гражданите от страни членки на ЕС вече няма да могат да се възползват от студентски кредит, отпускан от държавната агенция за кредитиране – Student Finance England.

Българските кандидати в английски университети могат все още да се възползват от старите условия с пълно финансиране чрез процедурата за късен прием, UCAS Clearing. 

За подробности относно визовия процес или късното кандидатстване за тази академична година, може да се свържете с екипа на Интеграл на имейл: integral@integral.bg, на телефон 02/80 50 600 или да заявите безплатна онлайн консултация тук.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Британски университети "замразяват" таксите за сту...

Вече няколко институции потвърждават, че таксата за първокурсници от ЕС след Брекзит ще се запази на 9250 паунда, вместо очакваните 14 000 паунда - 18 800 паунда годишно. Подробности за политиките на...
29.11.2020 Виж още

Стартира фондът за стипендии за магистри на Тук-Та...

4-ма студенти, които планират да продължат образованието си с магистратура в чуждестранен университет и да се реализират в България, ще имат възможност да кандидатстват за следните стипендии: - 2 х 1...
15.05.2020 Виж още

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: