Прием в английски университет с гарантиран кредит

06.07.2020

Българите все още имат шанс за прием в английски университет с гарантиран кредит


От днес, 6 юли, стартира кампания за последно класиране за учебната 2020/2021 г. на Острова, водещи университети вече обявиха свободни места

Българските кандидати за обучение в английски университети с пълно финансиране и по старите условия все още имат шанс да го получат в рамките на кампанията за последно класиране на Острова - UCAS Clearing, съобщават консултантите на „Интеграл“, организатор на международния проект „Световно образование“. Процедурата за последен късен прием отваря днес – 6 юли, като документи за нея могат да се подават до 31 август.  

Това е уникален шанс за нашите ученици да започнат обучение на Острова от тази есен, и то при пълното кредитиране на таксите за кандидати от ЕС и познатите условия, уточняват консултантите. Преди седмица английското правителство обяви решението си за промяна на условията и прекратяване на кредитирането след Брекзит за ЕС-кандидатите.

От UCAS Clearing ще могат да се възползват 12-класниците, които са кандидатствали, но не са доволни от редовния прием, както и тези, които тепърва кандидатстват за първи път. Могат да участват и ученици, завършили през минали години, но пропуснали кандидатстването или неуспели да се класират за желаната специалност.   

Може да се подава една кандидатура в един университет според обявените свободни места, за разлика от редовния прием и традиционните 5. При отказ кандидатите могат да подадат втора апликация, отново в един университет, уточняват образователните консултанти.

Водещи британски университети вече обявиха свободни позиции за прием, като сред тях са най-предпочитаните до момента от българи учебни заведения като Coventry University, Lancaster University, University of Portsmouth, University of Southampton, лондонските University of Greenwich,  Royal Holloway, University of London, University of Westminster. Сред обявените възможности е прием и по предпочитани специалности като икономика, маркетинг и реклама, медии и комуникации, право, бизнес-мениджмънт, психология и компютърни науки.

Подробности за късния прием и свободните позиции по университети ще бъде предоставен на кандидатите на извънреден уебинар „Кандидатстване във Великобритания за прием 2020 и условия за гарантирано студентско финансиране“ на 09.07., четвъртък, от 11:00, с консултанта на „Световно образование“ Николай Христанов. По време на събитието ще се предоставят съвети и консултации за подготовката на документи. Достъпът до уебинара е безплатен, с кратка предварителна регистрация.

Предвид самостоятелните образователни политики на държавите в Обединеното Кралство, от „Световно образование“ уточняват, че към момента единствено Англия е обявила намерение за промяна на условията за прием за студенти от ЕС. Все още се очаква решението на Шотландия и Уелс, чиито правителства имат самостоятелни становища за прием и заплащане на образованието.     

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Британски университети "замразяват" таксите за сту...

Вече няколко институции потвърждават, че таксата за първокурсници от ЕС след Брекзит ще се запази на 9250 паунда, вместо очакваните 14 000 паунда - 18 800 паунда годишно. Подробности за политиките на...
29.11.2020 Виж още

Стартира фондът за стипендии за магистри на Тук-Та...

4-ма студенти, които планират да продължат образованието си с магистратура в чуждестранен университет и да се реализират в България, ще имат възможност да кандидатстват за следните стипендии: - 2 х 1...
15.05.2020 Виж още

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: