Швейцарско образование, което отключва лидерския потенциал

24.02.2022

Разговаряме с Кристина Кирилова, регионален мениджър на Swiss Education Group


Хотелиерството и туризмът са сред най-вълнуващите и динамични сектори, а интересът на българските студенти към обучението и кариерните възможности е несъмнено голям. Какви са предимствата и особеностите на образованието с тези сфери? Какво се изисква за успешна реализация? На тези и други въпроси отговаря Кристина Кирилова, регионален мениджър на елитната швейцарска образователна група Swiss Education Group (SEG). 

Ти си завършила Cezar Ritz Colleges Switzerland. Отговори ли обучението ти на очакванията? Какво ти даде, как те промени, кои са най-ярките ти спомени?

Завърших магистърската си степен в Cesar Ritz Colleges Switzerland и обучението определено отговори на очакванията ми и даже бих казала, че ги надмина. Цялото преживяване, интересните и полезни лекции и проекти, запознанствата, създадените връзки и самата Швейцария като държава ме промениха към по-доброто, по много естествен начин. Станах много адаптивна, научих се да работя в екип с различни националности и манталитети. Едни от най-ярките ми спомени са свързани с невероятната красота и чистота, която те заобикаля и разбира се кариерния форум, който SEG организира за студентите си. Да попаднеш на едно място с едни от най-гръмките и успешни лица в индустрията на туризма е просто изключително!

Образованието в елитните институти, част от SEG, отваря вратите за вълнуващи кариерни възможности. С какви други предимства се отличава обучението?

Като бивш студент, а сега и служител на групата, мога да кажа, че освен нашите силни връзки с индустрията, ние се отличаваме със силното личното отношение към нашите студенти. Стараем се да създадем връзка с тях и дори със семействата им. Аз лично прекарвам много време в разговори с всеки мой студент по време на процеса по прием, за да съм сигурна, че сме избрали подходящата програма и колеж и после ще носи гордо името на колежа си в целия свят, защото е получил това, за което е дошъл. Освен всичко това, SEG обединява цели 4 колежа и 5 кампуса в различните части на Швейцария, предлагайки най-голямото разнообразие от програми и специалности.

Какви умения и качества са нужни за успешна реализация в сферата на туризма и хотелиерството?

Успехът е нещо много относително и моят съвет към младите е да не се опитват да влизат в рамка, в която не пасват. Уменията, на които ние учим своите студенти, са приложими сега, за да могат да излязат на трудовия пазар и да се отличават със знания и професионализъм. Работата в екип е изключително важна, но и откриването на лидерския им потенциал е стъпка, към която ги учим да се престрашат. Качествата, които се стараем да развиваме в тях са приложими не само в сферата на туризма и хотелиерството, но преди всичко са личностни качества така нашите студенти могат да бъдат успешни във всяка една сфера. Моята лична рецепта за успешна реализация в нашата индустрия: щипка мотивация, две щипки амбиция, много гъвкавост и адаптивност, самодисциплина, умението да слушаш и разбираш нуждите на клиентите си, и всичко това поръсено обилно с първокачествено образование.

Туризмът е изключително динамичен сектор. Как образованието в тези направления отговаря на промените и новите трендове в индустрията?

Наистина това е един от най-динамичните сектори и ние като образователна група следим тенденциите, адаптираме програмите си, създаваме нови такива, добавяме специалности или махаме такива. Разбира се, за да отговорим на промените, наемаме и нови преподаватели с експертиза и знания, които са необходими сега на бъдещите лидери и мениджъри.

Какви са твоите съвети за учениците, които се стремят към 5-звездно образование?

Обичам да цитирам един от най-колоритните хора в екипа на SEG – Макс Бехешт, който казва: „Слушайте музиката в себе си и“. Това винаги ще бъде един от най-важните ми съвети. Учете това, което ви носи удоволствие, следвайте мечтите си, колкото и трудни да изглеждат за постигане. При нас най-важния фактор за това дали един кандидат-студент ще бъде приет или не е личната мотивация, амбиция и страст. Разбира се, академичните и лични постижения са важни и дават конкурентоспособност.


Искаш да научиш повече за хотелската индустрия и образователните възможности, които предоставя Swiss Education Group? Включи се в специалния обтазователен уъркшоп за хотелски мениджмънт на SEG, който ще се проведе на 13.03, неделя в Sofia Airport Center - Re:Share!

Повече за събитието и линк за регистрация ще намериш тук: https://www.integral.bg/events/tomorrows-hospitality-leaders

Тагове:
Швейцария

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Британски университети "замразяват" таксите за сту...

Вече няколко институции потвърждават, че таксата за първокурсници от ЕС след Брекзит ще се запази на 9250 паунда, вместо очакваните 14 000 паунда - 18 800 паунда годишно. Подробности за политиките на...
29.11.2020 Виж още

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: