Ориентационна среща подготви бъдещите студенти за заминаване в чужбина

11.08.2022

Събитието се проведе на 3 август 2022 г. в Международното висше бизнес училище в София


Подготовката за заминаване е една от последните стъпки за студентите, които стартират своето обучение в чужбина. И тази година клиентите на Интеграл получиха ценни насоки и допълнителни подробности относно пътуването, настаняването и финансирането в рамките на традиционната ориентационна среща, която се проведе на 3 август в Международното висше бизнес училище в София. По време на събитието заминаващите преговориха за последно готовността си да поемат към най-популярните дестинации, включително Нидерландия, Великобритания, Италия, Белгия, Франция, Австрия и Германия и се запознаха със свои състуденти, които ще учат на същите места.

Въпреки безспорното лидерство на Холандия в броя на студентите, заминаващи да учат в чужбина, тенденцията е за все по-фрагментирано търсене по държави. Интересът към образование зад граница се е увеличил с 22 на сто на база брой консултации през 2022 г. С 10 на сто са повече и заминалите наши клиенти към чуждестранни университети. Има ръст в кандидатурите за Белгия, Франция, САЩ, Германия, Италия, както и елитните частни университети.

Освен че отговориха на всички въпроси, нашите консултанти Николай, Анелия, Полина, Ива и Виктория споделиха важна информация относно задължителните документи, без които бъдещите обучаващи се не бива да заминават, както и за тези, които се осигуряват след пристигането. Сред тях са Европейска здравно-осигурителна карта (ЕЗОК) и многоезичен дубликат на акта за раждане от общината по местоживеене. За да имат право на личен лекар в Нидерландия, освен ЕЗОК карта, студентите правят и допълнителна здравна застраховка.   

Екипът ни запозна заминаващите в чужбина студенти и с възможностите да получат финансиране за следването си от приемащата страна. За Нидерландия например заемите за следване са три вида: студентски заем, който покрива таксата за обучение (Tuition Fees Loan), допълнителен заем при ниски доходи на родителите и работа над 56 ч. на месец (Supplementary Grant) и помощ за базисна здравна застраховка и наем според доходите на студента. 
 

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: