Ориентационна среща подготви бъдещите студенти за заминаване в чужбина

11.08.2022

Събитието се проведе на 3 август 2022 г. в Международното висше бизнес училище в София


Подготовката за заминаване е една от последните стъпки за студентите, които стартират своето обучение в чужбина. И тази година клиентите на Интеграл получиха ценни насоки и допълнителни подробности относно пътуването, настаняването и финансирането в рамките на традиционната ориентационна среща, която се проведе на 3 август в Международното висше бизнес училище в София. По време на събитието заминаващите преговориха за последно готовността си да поемат към най-популярните дестинации, включително Нидерландия, Великобритания, Италия, Белгия, Франция, Австрия и Германия и се запознаха със свои състуденти, които ще учат на същите места.

Въпреки безспорното лидерство на Холандия в броя на студентите, заминаващи да учат в чужбина, тенденцията е за все по-фрагментирано търсене по държави. Интересът към образование зад граница се е увеличил с 22 на сто на база брой консултации през 2022 г. С 10 на сто са повече и заминалите наши клиенти към чуждестранни университети. Има ръст в кандидатурите за Белгия, Франция, САЩ, Германия, Италия, както и елитните частни университети.

Освен че отговориха на всички въпроси, нашите консултанти Николай, Анелия, Полина, Ива и Виктория споделиха важна информация относно задължителните документи, без които бъдещите обучаващи се не бива да заминават, както и за тези, които се осигуряват след пристигането. Сред тях са Европейска здравно-осигурителна карта (ЕЗОК) и многоезичен дубликат на акта за раждане от общината по местоживеене. За да имат право на личен лекар в Нидерландия, освен ЕЗОК карта, студентите правят и допълнителна здравна застраховка.   

Екипът ни запозна заминаващите в чужбина студенти и с възможностите да получат финансиране за следването си от приемащата страна. За Нидерландия например заемите за следване са три вида: студентски заем, който покрива таксата за обучение (Tuition Fees Loan), допълнителен заем при ниски доходи на родителите и работа над 56 ч. на месец (Supplementary Grant) и помощ за базисна здравна застраховка и наем според доходите на студента. 
 

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: