ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В АНГЛИЯ

Топ университети със световно признати дипломи

15 ЯНУАРИ

15 ЯНУАРИ

Краен срок за кандидатстване

69

69

Университети на нашия сайт

700

700

Програми на нашия сайт

6000

6000

Български студенти

£ 9 250 - 32 000

£ 9 250 - 32 000

Такса обучение бакалаври

АНГЛИЯ КАТО ОБРАЗОВАТЕЛНА ДЕСТИНАЦИЯ

Престиж, традиции, възможности са три от ключовите предимства на образованието в Англия, което е притегателна сила за над 485,000 международни студенти, обучаващи се в повече от 150 университета и 50,000 програми. Страната е дом на едни от най-реномираните учебни заведения в световен мащаб – Oxford University, University of Cambridge, UCL, King’s College London, където всяка година и редица българи развиват своя академичен потенциал. Независимо дали желанието за кариера ще Ви отведе в някои от елитните изследователски центрове на Острова или търсите своята бизнес перспектива в държава, световен индустриален център с компании от ранга на AstraZeneca, Unilever, Barclays, British Petroleum, Burberry, Vodafone, престижната диплома от британски университет e първото стъпало от успешна кариера в глобален мащаб.

 

ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В АНГЛИЯ


Освен качество, обучението в Англия предоставя изключително разнообразие от програми, възможности за комбиниране на две специалности, изучаване на допълнителни свободноизбираеми предмети и различна продължителност на специалностите. Бакалавърските програми са с продължителност 3 или 4 години, като при четиригодишните специалности студентите избират дали да включат стаж като част от своето обучение (т.нар. “sandwich courses или “Year in industry), дали да специализират по-задълбочено в избраната сфера или да прекарат година по обменните програми за международни студенти. Областта и специфичната насоченост на курса определят и вида програма – Bachelor of Arts (BA), Bachelor of Science (BSc), Bachelor of Engineering (BEng) и др. Магистърските програми са с продължителност една или две години, а вследствие на промените през последните години нараства броят на университети, предлагащи онлайн и дистанционни магистратури. Модерните бази на учебните заведения предоставят на студентите възможности за изследователска дейност в бионауки, медицина, фармация, симулация на съдебни дела при правни науки, оборудвани студиа за заснемане на предавания и специални ефекти във филмовото и телевизионно изкуство, летателни часове в симулатор за полети и др. Студентският живот е улеснен от осигуреното настаняване и обогатен чрез разнообразните студентски общества по интереси.

  БАКАЛАВЪРСКИ ПРОГРАМИ МАГИСТЪРСКИ ПРОГРАМИ
ТАКСА ОБУЧЕНИЕ 9 250 - 32 000 GBP / година 12 000 - 30 000 GBP / година
ФИНАНСИРАНЕ ВЪРХУ ТАКСА ОБУЧЕНИЕ частично частично
СТИПЕНДИИ
НАСТАНЯВАНЕ 400 - 600 EUR / месец 400 - 600 EUR / месец
РАЗХОДИ ЗА ЖИВОТ 200-350 GBP / месец 200-350 GBP / месец
НАСТАНЯВАНЕ

ПОЛЕЗНО ЗА СТУДЕНТИТЕ В АНГЛИЯ

Стипендиите в Англия могат да се обособят в следните категории:

  • Социални – базират се на доходи на семейството и при кандидатстване се предоставят определени финансови документи за доходи от трудови правоотношения, частен бизнес, недвижимо имущество и др. Размерът им варира от ₤500 до ₤3000 на година.
  • Академични – отпускат се на база отличен успех от диплома за средно или висше образование с възможност да бъдат продължени и за следващите години при поддържане на висок успех. Финансовите измерения са в границите на ₤1000 до ₤5000 на година.
  • На конкурсен принцип – кандидатства се чрез авторско мотивационно есе, видео или друг тип проект. Обикновено победителите получават между ₤1000-₤3000 еднократно.
  • Спортни – за кандидати с отлични спортни постижения на национално и международно ниво. Често изискване е предоставяне на доказателство за нивото на владеене на определен спорт, което може да е под формата на видео или препоръки от треньори. Спортните стипендии могат да бъдат в размер до ₤5000.

С излизането на Великобритания от ЕС от 1 януари 2021, за традиционния студентски кредит, отпускан от Student Loans Company, понастоящем имат право да кандидатстват единствено кандидат-студенти, притежаващи статут по схемата на уседналост – Pre-settled или Settled status. След 1 август 2021 година българските, както и останалите граждани от страни от ЕС няма да имат възможност за студентско държавно кредитиране.

Традициите в настаняването на студенти вървят ръка за ръка с традициите в образованието. Всеки първокурсник получава гарантирано настаняване в общежитие при кандидатстване в определените срокове за всеки университет. Студентите имат възможност и да изберат своите стаи, както и дали те да имат собствен санитарен възел и дори включена храна. Цените варират според локацията и условията и са средно между ₤90 – ₤200 на седмица.

От 1 януари 2021 студентите, обучаващи се във Великобритания, трябва да кандидатстват за студентска виза. Тя се издава за периода на обучение и дава право на престой и работа до 20 часа на седмица. Средното заплащане е ₤6/час. С последните приети промени, след завършване на обучението, студентите имат възможност да получат работна виза с продължителност 2 години при желание да натрупат работен опит в Кралството.

Разгледайте безплатно нашия каталог

Разгледайте безплатно нашия каталог

Разгледайте
В АНГЛИЯ МОЖЕ ДА УЧИТЕ

СПЕЦИАЛНОСТИ

Архитектура

Бизнес и мениджмънт

Сценични, Изящни изкуства и Дизайн

Икономика

Инженерни науки

Компютърни науки

Медицина и здравни науки

Медия и масова комуникация

Международни отношения и политика

Природни и естествени науки

Правни науки

Психология

Туризъм, Хотелиерство, Кулинария

Филологии и Лингвистика

Финанси, Счетоводство, Банкиране

Хуманитарни науки

БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ В UCAS

UCAS РЕГИСТРАЦИЯ

Интеграл е официално регистриран център за подаване на документи за български кандидат-студенти във Великобритания от над 14 години и като такъв предлага удобство, сигурност и увереност. Така Вашите кандидатури ще бъдат проверени и изпратени навреме през централизираната система – UCAS.    

UCAS РЕГИСТРАЦИЯ

Безплатна регистрация в UCAS

Ние ще стартираме Вашата регистрация, ще Ви съдействаме с добавяне на желаните университети, мотивационно писмо, препоръка и ще изпратим Вашите кандидатури.

UCAS Extra

Ако не сте получили желания прием или бихте искали да добавите нова апликация, нашите консултанти ще Ви посъветват и съдействат с процеса по кандидатстване.

UCAS Clearing

Информация, регистрация в UCAS и кандидатстване за останали свободни места в Англия след 30 юни.

НАШАТА ПОМОЩ

Подготовка за IELTS

Кариерен навигатор

Семинар за мотивационно писмо

Студентски визи за Великобритания

Курс Oxbridge

Настаняване за студенти

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

За колко университета може да се кандидатства в Англия?

Кандидатстването във Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия се осъществява чрез централизирана система UCAS, чрез която могат да се посочат 5 желания.
*Интеграл е официален UCAS Apply centre за България.

Има ли университети с по-ниски такси след Брекзит?

Да, близо 50 институции от Англия потвърдиха, че ще замразят таксите на 9250 паунда или ще отпуснат допълнително финансиране за студенти от ЕС.

Мога ли да карам стаж по време на обучението?

Да, голяма част от програмите предлагат едногодишен стаж в сферата като част от обучението.

Кой е най-добрият университет за моята специалност?

Има различни световни класации, като QS World University Rankings в които бихте могли да намерите повече информация за отделните университети. Не винаги те са единственото мерило при избор. Добър е този университет, който има силен факултет, предлагащ желаната специалност с подходящата структура и съдържание. 

Кога е крайният срок за кандидатстване?

Крайният срок за кандидатстване във Великобритания е 15 януари, с изключение на Оксфорд и Кеймбридж и специалностите медицина, стоматология и ветеринарна медицина, които са със срок 15 октомври.

Какви са възможностите за реализация след завършване?

Университетите имат силно развити кариерни центрове, които асистират студентите с подготовка при търсене и кандидатстване за работа. При добрите учебни заведения процентът на успешно реализиралите се студенти до 6 месеца след завършване е над 85%

УНИВЕРСИТЕТИ НА ФОКУС

Разгледайте университети в Англия

Разгледайте университети в Англия

Разгледайте

НАШИТЕ СТУДЕНТИ

Ангел Андреев

University of Greenwich

Намирам се на прекрасно място, сред прекрасни хора. От момента, в който се нанесох, нямах никакви проблеми с интеграцията в новата среда - запознах се с изключително много хора, доста от България включително. Университетът сам по себе си става доста стресиращ на моменти, но това е нормално, не съм очаквал нещо друго. Сградата и цялостната установка е много красива - много съм впечатлен. Много съм доволен от цялата организация (на университета, на общежитието).

Яна Стоева

University of Leeds

Да уча в Англия е една моя мечта, която вече стана реалност. Нещото, което най-много ми харесва тук, е че имаме разнообразие при начина на оценяване- не само с писмени изпити, но и групови работи, уменията, от които биха били от полза в бъдеще. Когато пристигнах тук, ме изненада колко мили и разбиращи са хората. Общежитието ми е много уютно, просторно и приятно за живот на един студент. За това кратко време се научих да бъда организирана, да оценявам истинските хора, които имам до себе си и да разпределям времето си като давам приоритет само на най-важните за мен неща.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: