ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ГЕРМАНИЯ

Изборът на над 6000 български студенти

15 ЮЛИ

15 ЮЛИ

Краен срок за кандидатстване

6

6

Университети на нашия сайт

80

80

Програми на нашия сайт

6800

6800

Български студенти

€ 200 - 20 000

€ 200 - 20 000

Такса обучение бакалаври

ГЕРМАНИЯ КАТО ОБРАЗОВАТЕЛНА ДЕСТИНАЦИЯ

Германия вече десетилетия е една от най-популярните държави сред българските кандидат-студенти, насочили се към университет в чужбина, поради отличното съотношение цена-качество на обучението, без значение дали става въпрос за модерна или традиционна специалност. В страната има над 400 акредитирани висши учебни заведения с богато разнообразие от близо 18 000 програми на немски и английски език. Държавата с най-развитата икономика в света има и добре разработена система, позволяваща съвместяване на работа и обучение - 60% от международните студенти в Германия работят почасово. Точност, коректност и учтивост неслучайно са типични характеристики на немската култура, която приема и позволява на всеки чужденец да се възползва равноправно от всички социални условия. 
Германия е рай за любителите на тематични базари и фестивали. Те са над 10000 на разнообразни теми – филмови, музикални, гурме... И, естествено, Oktoberfest! 
 

Разгледайте безплатно нашия каталог

Разгледайте безплатно нашия каталог

Разгледайте
В ГЕРМАНИЯ МОЖЕ ДА УЧИТЕ

СПЕЦИАЛНОСТИ

Архитектура

Бизнес и мениджмънт

Сценични, Изящни изкуства и Дизайн

Икономика

Инженерни науки

Компютърни науки

Медия и масова комуникация

Международни отношения и политика

Природни и естествени науки

Психология

Туризъм, хотелиерство, кулинария

Филология и Лингвистика

Финанси, счетоводство, банкиране

Хуманитарни науки

НАШАТА ПОМОЩ

Подготовка за IELTS

Кариерен навигатор

Семинар за мотивационно писмо

УНИВЕРСИТЕТИ НА ФОКУС

Разгледайте университети в Германия

Разгледайте университети в Германия

Разгледайте

НАШИТЕ СТУДЕНТИ

Габриела Димитрова

Digital media, Leuphana University of Lüneburg

Казвам се Габриела Димитрова и уча Дигитални медии в Leuphana University of Lüneburg. Благодарна съм за избора ми на специалност, университет и съдействието на Интеграл и по специално Ива Велкова. Без тях мечтата ми нямаше да е реалност. 

 

Чувствам се на място в Leuphana University. Още от първия ден се влюбих в университета. Сърцето ми беше сигурно, че е направило не просто правилния, а най-добрият избор. Програмата е иновативна, модерна и определено надмина очакванията ми. Харесва ми, че университетът ми дава възможността да избирам какво искам да уча. Използват се съвременни методи и мултимедиийни инструменти, както и най-актуалните програмни езици. С цел разширяване на мирогледа, а не подтикване към бъдеща кариера в IT сферата. Специалността ми е всеобхватна и изключително креативна. До този момент преживяването ми в Германия е било само положително. Хората са изключително широкоскроени, атмосферата е позитивна. Виждам следването си като път към сбъдващата ми се мечта, който вече започва да ме изгражда като съвсем нова личност. Сега разбирам, че трудът, отдадеността и желанието за нови знания и хоризонти, се отплащат. Нямам търпение за всичко, което предстои.

Мариета Минчева

BWL, University of Mannheim

Специалността и предметите много ми харесват. Смятам, че засега се справям добре, но със сигурност мога да кажа, че изобщо не е лесно. Има доста материал за учене и е много натоварено, но въпреки това съм много доволна. След по-малко от месец идват и изпитите и става все по-напрегнато. Университетът много ми харесва и градът е много хубав - не е много голям, но не е и малък, със сигурност го препоръчвам за живеене и следване. Като цяло много бързо свикнах с живота тук, университета и ученето, и всичко ми харесва.

Елица Ръбина

Technische Universität München (TU Munich)

Избрах да уча тук, защото университетът е един от най- добрите за обучение по архитектура в Европа, а освен това и градът е невероятен.
Най-много ми харесват проектите, които са изключително много, сложни са, но са и интересни. В момента очаквам с нетърпение предаването на втория ми модел на конструирана от мен сграда.
 

Ния Найденова

KIT (Karlsruhe Institut für Technologie)

До днес все още се чудя как имах късмета да направя най-правилния избор. Не само градът, но и университетът са точно мястото, което си представях преди 4 години, когато си мислех как би изглеждал студентският ми живот. Карлсруе е, меко казано спокоен град, в сравнение с други места в Германия, които съм посещавала.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

 

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: