Висше образование в Нидерландия

Качествено и достъпно обучение на английски език

15 ЯНУАРИ/1 МАЙ

15 ЯНУАРИ/1 МАЙ

Краен срок за кандидатстване

16

16

Университети на нашия сайт

240

240

Програми на нашия сайт

3680

3680

Български студенти

€ 2168

€ 2168

Такса обучение бакалаври

НИДЕРЛАНДИЯ КАТО ОБРАЗОВАТЕЛНА ДЕСТИНАЦИЯ

Холандия е водеща дестинация за образование в чужбина заради качественото и модерно обучение и над 2100 програми на английски език. Иновативната образователна система, съвременните технологични бази и изключително достъпните цени са притегателна сила за 120 000 международни студенти, които избират да учат в академичните и практическите университети. Нидерландия привлича кандидатите и с динамичната си мултинационална среда и възможностите за развитие в корпорации като Philips, Heineken, KLM, Shell, ING и Unilever. Освен че 95% от населението говори английски език, холандците са изключително отзивчиви, а класациите ги поставят сред петте най-щастливи нации в света. Това не е случайно, тъй като страната на вятърните мелници, лалетата и велосипедите предлага едно незабравимо културно и историческо приключение!

КАКВО Е ВАЖНО ДА ЗНАЕМ

Българските студенти могат да кандидатстват за финансиране под две форми - студентски заем и финансова помощ.

 • Студентският заем покрива таксата за обучение и е с годишна лихвата от 0%.
 • Финансовата помощ може да достигне до размер на € 403/месец и за нея студентите трябва успешно да съчетават обучение в университет, 56 часа работа на месец и доходите на семейството да отговарят на определена сума.

В допълнение на двете форми на финансиране, студентите могат да се възползват и от безплатна карта за градския транспорт, или така наречения Travel product.

Университетите в Нидерландия не притежават собствени общежития, затова си партнират с агенции по настаняване, чрез които студентите могат да получат общежитие или квартира. Интеграл си партнира с холандската агенция SimpleStay, която съдейства с намиране на настаняване и начална интеграция на първокурсниците, както и с глобалната платформа за настаняване в частния сектор Housing Anywhere.

На студентите в Холандия е позволено да работят почасово. Препоръчително е броят часове да не надвишава 20 на седмица, а средното заплащане за студенти е €6 на час. Владеенето на нидерландски се счита за предимство при търсене на работа по време на следването.

УНИВЕРСИТЕТИ С АКАДЕМИЧНА НАСОЧЕНОСТ И/ИЛИ ПРИЛОЖНИ НАУКИ

Research University

 • Научно ориентирани
 • 3 години обучение
 • Лекции и теоретично обучение, индивидуални и групови проекти
 • Магистърски и докторантски програми
 • Numerus Fixus програми
 • Критично мислене

University of Applied Sciences

 • Професионална насоченост
 • 4 години обучение /с включена година задължителен стаж по специалността/
 • Проекти и работа в екип, презентации от професионалисти, PBL (Problem Based Learning) обучение
 • Партниращи организации и институции
 • Обучение и кариера като едно цяло
Наръчник за образование в Холандия

Наръчник за образование в Холандия

Свали безплатно
В НИДЕРЛАНДИЯ МОЖЕ ДА УЧИТЕ

СПЕЦИАЛНОСТИ

Архитектура

Природни и естествени науки

Изкуство и Дизайн

Икономика

Бизнес и Мениджмънт

Инженерни науки

Компютърни науки

Медия и масова комуникация

Медицина

Политически науки

Правни науки

Психология

Финанси, счетоводство, банкиране

Туризъм, хотелиерство, кулинария

Филология и Лингвистика

УНИВЕРСИТЕТИ НА ФОКУС

НАШИТЕ СТУДЕНТИ

Михаела Попова

Radboud University

Избрах да уча тук, защото предлагат точно специалността, от която се интересувам, университетът е престижен и градът не е особено голям и прeтъпкан. Обстановката е доста подходяща за мен и се чувствам като у дома си. Имам много близки хора тук, с които взаимно се подкрепяме. Университетът е страхотен и е точно това, което очаквах и каквото винаги съм мечтаела. Специалността много ми харесва. Начинът на преподаване е интересен и въпреки притесненията, които имах в началото, се справям добре и засега си взех всички изпити.

Иван Марков

the Hague University of Applied Sciences

Избрах страната и съответно Хага, защото знаех, че ще наблегнат повече на практическата страна на обучението, а и защото само в Хага предлагаха желаната специалност, комбинираща IT и Design, на английски език. За моите няколко месеца тук се чувствам интегриран. Обичам да изследвам страната и да намирам с какво се отличава всеки град. Знам вече и какво да очаквам от холандците с тяхната директност. Хората тук, макар и някой път да ти се струват твърде сурови в своята обратно връзка към теб, ти мислят доброто.  Успях да свикна със социалния живот и да излизам редовно със своите приятели и колеги.

НАШАТА ПОМОЩ

Подготовка за IELTS

Кариерен навигатор

Семинар за мотивационно писмо

Курс по нидерландски език

Настаняване за студенти

Превод и легализация на документи

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Кога е крайният срок за кандидатстване?

Крайният срок за кандидатстване в програми с ограничен прием е 15 януари. За останалите програми кандидат-студентите могат да подават своите документи до 1 май.

Мога ли да изпратя сертификата си по английски по-късно?

Да, за всички програми, с изключение на специалностите с ограничен прием, сертификатът за владеене на език може да се изпрати допълнително след подаване на кандидатурата.

Кога започва учебната година в Нидерландия?

Учебната година започва в края на август или началото на септември, но обикновено първокурсниците имат Седмица за ориентация преди това, по време на която се настаняват в общежитието и се записват в университета.

Нужно ли е да говоря нидерландски, за да уча и живея в страната на лалетата?

Владеенето на нидерландски е препоръчително, не задължително, за да бъдеш студент в Ниската земя. Страната е на първо място в света по владеене на английски език от населението и над 95% от населението говори английски език. Изучаването на местния език ще ти помогне по-лесно да се адаптираш, както и да си намериш почасова работа, затова и Интеграл предлага курс по нидерландски език за бъдещите студенти.

Какво е Numerus Fixus?

Numerus Fixus е ограничение на броя места в някои от най-популярните специалности на английски език, сред които международен бизнес, медицина, психология, компютърни науки. Повече информация за програмите с ограничен прием можеш да намериш в нашия специализиран наръчник.

Мога ли да кандидатствам без сертификат по английски език?

Университетите в Нидерландия изискват нивото по английски език да бъде доказано с някои от международно признатите сертификати – IELTS, TOEFL и Cambridge Certificate in Advanced English (CAE), C2 Proficiency (CPE). Стандартните изисквания за прием са 6.0 на IELTS, TOEFL IBT с 80 или CAE – C.

Гарантирано ли е настаняването в общежитие?

Не, броят на местата в общежитията е ограничен и политиката на университетите е различна, като ранното кандидатстване увеличава шансовете.

СВЪРЖИ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълни формата и запази своя час за консултация с наш представител.

 

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: