ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ИТАЛИЯ

Традиции и образователни иновации в културния център на Европа

ЯНУАРИ - АПРИЛ

ЯНУАРИ - АПРИЛ

Краен срок за кандидатстване

8

8

Университети на нашия сайт

180

180

Програми на нашия сайт

900

900

Български студенти

€ 356 - 20 600

€ 356 - 20 600

Такса обучение бакалаври

Италия

Италия винаги е била мечтана дестинация за хиляди чуждестранни кандидати, които пристигат ежегодно на живописния полуостров, за да учат в едни от най-старите и престижни университети в света. Високият академичен стандарт и качеството в обучението във всички разновидности на изкуството и дизайна привличат повече от 32,000 международни студенти. Образователните институции в страната предлагат редица бакалавърски и магистърски програми на английски език, които се отличават с приемливи такси и възможности за финансова помощ. 
Италия вдъхновява с елегантност и неповторима палитра от историческо наследство с над 50 обекта със статут на ЮНЕСКО за световно наследство – повече от всяка друга страна в света. Приятният средиземноморски климат, усмихнатите и приветливи хора и автентичните кулинарни изкушения са магнит за всеки, а градове като Рим, Венеция, Милано и Флоренция очароват както със своите забележителности, така и с неповторимите си културни календари. 

КАКВО Е ВАЖНО ДА ЗНАЕМ

Специфично за организацията на висшето образование в Италия е наличието на два основни сектора, в които функционират учебните заведения - университетски и неуниверситетски. В първия влизат частните и държавни университети, а във втория - политехническите институти по дизайн, академии по изкуства и други висши училища със специфични области на обучение. Частните университети получават акредитация от италианското министерство на образованието и дипломите им са признати със същата сила, както и тези на държавните. Всички висши учебни заведения в страната са автономни, т.е. определят индивидуални своите условия и срокове за кандидатстване и прием. Учебната година е организирана на триместри, в края на всеки от които студентите държат изпити.
 

Таксите в държавните университети се определят на база семейни доходи и благодарение на разликата между стандарта в България и Италия, родните студенти често имат възможност да се възползват от стипендии или платят невисока такса - до 1200 евро на година. В частните учебни заведения таксите варират между 3000 и 15000 евро. Всички университети предлагат стипендии и други инструменти за финансова помощ на кандидатите, с които могат да се покрият в пълен размер не само таксата за обучение, но и разходите за настаняване и издръжка.

Наръчник за образование в Италия

Наръчник за образование в Италия

Свалете безплатно
В ИТАЛИЯ МОЖЕ ДА УЧИТЕ

СПЕЦИАЛНОСТИ

Архитектура

Бизнес и Мениджмънт

Сценични, Изящни изкуства и Дизайн

Икономика

Инженерни науки

Компютърни науки

Медицина и здравни науки

Медия и масова комуникация

Международни отношения и политика

Психология

Филология и лингвистика

Хуманитарни науки

НАШАТА ПОМОЩ

Подготовка за IELTS

Кариерен навигатор

Семинар за мотивационно писмо

УНИВЕРСИТЕТИ НА ФОКУС

Разгледайте университети в Италия

Разгледайте университети в Италия

Разгледайте

Нашите студенти

Йоана Михайлова

International Economics and Management, Bocconi

Чувствам се добре, но още не съм свикнала изцяло. Програмата за сега е подобна на тази на всички, защото първата година нещата ни са подобни и нататък вече ще си проличат различията. В началото на учебната година бяхме на ротационен принцип - една седмица присъсъвено и една онлайн, но вече сме изцяло присъствено и определено е по-добре.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: