ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В АВСТРИЯ

Незабравимо изживяване в сърцето на Европа


 

МАЙ - СЕПТЕМВРИ

МАЙ - СЕПТЕМВРИ

Краен срок за кандидатстване

4

4

Университети на нашия сайт

70

70

Програми на нашия сайт

1500

1500

Български студенти

€ 20 - 363

€ 20 - 363

Такса обучение бакалаври

АВСТРИЯ КАТО ОБРАЗОВАТЕЛНА ДЕСТИНАЦИЯ

Неслучайно Австрия е сред предпочитаните държави за българските ученици, кандидатстващи в чужбина след завършване на средното си образование. В страната има близо 80 акредитирани висши учебни заведения, предлагащи над 2400 програми както на немски, така и на английски език, а цената на образованието е изключително достъпна – едва €20 семестриална такса в държавните университети. 
Виена е обявена за най-добър град за живот 10 поредни години, a в цялата държава се насърчават устойчивото развитие, зелено строителство и екологични практики. Макар и да не е сред най-динамичните бизнес столици, там се намират централите на немалко популярни компании, сред които Red Bull, Swarovski, OMV Group, Vienna Insurance Group, Raiffeisen & Erste Bank. Студентите ценят още централната локация, която предоставя многобройни удобни възможности за пътуване, богато културно и историческо наследство. Изборът от занимания на открито е наистина неограничен – от спорт и посещения на величествени планински върхове, през поразителни алпийски езера до впечатляващи дворци и градове със запазена автентична атмосфера
 

КАКВО Е ВАЖНО ДА ЗНАЕМ

Едно от предимствата на обучението в Австрия е именно достъпната му цена. В държавните университети в Австрия то е безплатно за българи, като се заплаща само административна така - €20. Срещу това се получава и студентска карта, която дава многобройни предимства, включително закупуване на карта за градски транспорт на преференциална цена от €75 за целия семестър и редица студентски отстъпки за спорт, заведения и др. 

Опциите за настаняване са разнообразни. В страната има многобройни удобни общежития за местни и международни студенти, които са независими от самите учебни заведения. Кандидатстването за тях се случва отделно, а цените варират между 300-500 евро месечно. Разбира се, има възможност и за настаняване в частни квартири или споделени апартаменти с други студенти, като голяма част от тях правят подобен избор след първата година, опознавайки средата, структурирайки ежедневието си и създавайки приятелства.

В Австрия има 35 висши училища - 22 държавни и 13 частни университета, които се делят на институции с класическо академично образование и специализирани такива (Fachhochschule). Важно е кандидат-студентите да знаят, че учебните заведения там са автономни, т.е. всеки сам определя своите условия, изисквания и крайни срокове за кандидатстване и прием, и е необходимо те да се проучват индивидуално и внимателно. Обучението се провежда в два семестъра - зимен (октомври - февруари) и летен (април - юли), като на места може да се кандидатства за старт на учебната година от летен семестър. Бакалавърските програми са с продължителност 3 години, а магистърските - 1-2. 
 

Разгледайте безплатно нашия каталог

Разгледайте безплатно нашия каталог

Разгледайте
В АВСТРИЯ МОЖЕ ДА УЧИТЕ

СПЕЦИАЛНОСТИ

Архитектура

Бизнес и мениджмънт

Сценични, Изящни изкуства и Дизайн

Икономика

Инженерни науки

Компютърни науки

Медия и масова комуникация

Международни отношения и политика

Природни и естествени науки

Психология

Туризъм, хотелиерство, кулинария

Филология и Лингвистика

Финанси, счетоводство, банкиране

Хуманитарни науки

НАШАТА ПОМОЩ

Подготовка за IELTS

Кариерен навигатор

Семинар за мотивационно писмо

УНИВЕРСИТЕТИ НА ФОКУС

Разгледайте университети в Австрия

Разгледайте университети в Австрия

Разгледайте

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: