ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ДАНИЯ

Безплатно обучение и модерна подготовка с практическа насоченост

15 МАРТ

15 МАРТ

Краен срок за кандидатстване

3

3

Университети на нашия сайт

15

15

Програми на нашия сайт

1300

1300

Български студенти

БЕЗПЛАТНО

БЕЗПЛАТНО

Такса обучение бакалаври

ДАНИЯ КАТО ОБРАЗОВАТЕЛНА ДЕСТИНАЦИЯ

Благодарение на безупречната организация и напредничавите методи на преподаване в университетите, Дания е една от държавите с най-добри образователни системи в света. Не е изненада, че студентите в Дания се обучават с креативност и желание. Ако това не Ви се е случило до момента, може би е добре да се потопите в датската концепция, с която ученето е начин на живот. 

 

Да превърнеш наученото в иновативно решение е модел, използван както в академичните, така и в практическите университети. Докато традиционните университети и част от техния фокус върху изследователска дейност подтикват студентите да прекрачват границите на познатото и да бъдат откриватели – на нови модели, методи, открития с обществена значимост, то бизнес академиите и университетските колежи насърчават изграждането на критично мислене, изразяването на нестандартни идеи, иновативност и екипност, в която споделеното мнение има значение. Знанието е сред най-ценните ресурси на Дания и от него може да черпи свободно всеки, който търси и е убеден в неговата стойност.

Важно за програмите на английски език от 2022 г.

Прочетете

ОБУЧЕНИЕТО В ДАНИЯ

Бакалавърски програми

Обучението в бакалавърски програми има своите особености. Академичните университети предлагат специалности с продължителност 3 години, докато в бизнес академиите или университетските колежи се изучават както 3.5 годишнии бакалавърски, така и 2/2.5-годишни AP и 1.5-годишни Top-up програми. 

Academy Profession или AP специалностите са академични програми, създадени съвместно с експерти от съответния сектор с цел да изградят у студентите баланс между теория и практика, даващ им конкурентно предимство в професионалния път. Те съдържат задължителен стаж. Top-up специалностите са естественото им продължение и завършването им води до придобиване на степен Бакалавър. По време на обучението в този вид програми студентите специализират и надграждат своите знания, преминавайки през втори задължителен стаж. След завършване на бакалавърска програма с продължителност 3 години и половина, студентите получават 210 ECTS (European Credit Transfer System) кредита. От септември 2022 година голяма част от тези AP и Top-up програми ще се предлагат само на датски език.

Магистърски програми

Магистратурите в Дания са с продължителност 2 години, като обикновено студентите прекарват първия семестър от втората по Еразъм програмата или на стаж в международна компания. Характерно за обучението е т.нар. problem-based learning модел, при който то е комбинирано с анализ на реален казус, изготвяне на проект и намиране на оптимално решение. Съвместната работа на студенти и преподаватели е често срещана, а комуникацията между тях е неформална. В зависимост от желаната специалност, студентите могат да избират по-профилирани програми, като международен бизнес и финанси, биотехнологии, възобновяеми източници на енергия, или да се насочат към такива с по-общ профил. Пример за подобни програми са Фармация със специализация в откриване на лекарства, лекарства и общество, разработване на лекарства; компютърни науки с направление в софтуерно инженерство, алгоритми и структури от данни, програмиране на компютърни игри и други.

КАКВО Е ВАЖНО ДА ЗНАЕМ

Висшето образование в Дания е безплатно за студенти от ЕС. Въпреки това, Дания има силно изразена социална политика и подпомага студентите, които паралелно се обучават в университет и съчетават образованието си с почасова работа.

Университетите в Дания не администрират общежития, които да предоставят на собствените си студенти. Тази дейност осъществяват агенции, които предлагат настаняване за всички международни и датски студенти в съответния град. Поради ограничения брой общежития, е препоръчително кандидат-студентите да направят предварително своята регистрация (минимум 3 месеца преди началото на учебната година) и допълнително да търсят квартири в частния сектор чрез наличните платформи.

Разгледайте безплатно нашия каталог

Разгледайте безплатно нашия каталог

Разгледайте
ИЗБЕРИ ЖЕЛАНАТА СПЕЦИАЛНОСТ

СПЕЦИАЛНОСТИ

Архитектура

Бизнес и Мениджмънт

Сценични, Изящни изкуства и Дизайн

Икономика

Инженерни науки

Компютърни науки

Туризъм, хотелиерство, кулинария

Финанси, счетоводство, банкиране

Хуманитарни науки

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Има ли възможност за финансиране в Дания?

Да. Въпреки че обучението в Дания е безплатно, студентите имат възможност и да получат финансова помощ на база на съчетаване на обучение в университет с работа. Размерът на финансовата помощ е около 750 евро/месец и се изплаща безвъзмездно при изпълнението на определени условия.

Кога са крайните срокове за кандидатстване?

Крайният срок за кандидатстване в бакалавърски програми е 15 март, а за магистърски – 1 март.

Труден ли е датският език?

Да, дори и според датчаните езикът може да бъде труден за научаване и разбиране. За щастие се предлагат безплатни уроци по датски за международните студенти, които спомагат за по-лесна адаптация, както и възможност за по-лесно намиране на почасова работа.

В колко университета може да се кандидатства?

Системата за централизирано кандидатстване за бакалавърски програми дава възможност за кандидатстване в 8 програми. Те се подреждат по приоритет.

Има ли такси за магистърските програми?

Не. Образованието в Дания е безплатно в държавните университети за всички степени на обучение.

Какво мога да уча на английски език?

Бакалавърските програми с продължителност 3 години и магистърските програми в академичните университети в Дания ще продължат да се преподават на английски език от септември 2022. Някои програми с ограничени места в сферата на мултимедиен и дигитален дизайн, софтуерни технологии и биотехнологии също ще се предлагат от част от университетските колежи и бизнес академиите в страната.

НАШАТА ПОМОЩ

Подготовка за IELTS

Кариерен навигатор

Семинар за мотивационно писмо

УНИВЕРСИТЕТИ НА ФОКУС

НАШИТЕ СТУДЕНТИ

Николай Опров

VIA University College

Университетът има страхотна база, преподавателите са на ниво и се държат приятелски с нас. Лекциите протичат доста динамично, приличайки повече на дебат, тъй като има активно участие от страна на студентите. Стандартът е висок, но не бих казал, че има огромна разлика в цените, поне по отношение на храната и нещата от първа необходимост. Хората са изключително любезни и спокойни. Бих искал да изразя благодарността си към екипа на Интеграл за съдействието при процеса на кандидатстване. За мен беше удоволствие! 

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете час за консултация с наш представител.

 

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: